7 seurausta, kun lopetat maitotuotteiden syönnin

24.11.2020

Syitä, miksi ihmiset luopuvat maitotuotteista, on yhtä monia kuin maidonkorvikkeita. Painonpudotus, puhtaampi iho, sairauksien välttäminen ja energiatason kohoaminen ovat vain muutamia hyötyjä, jotka yhdistetään maidottomaan ruokavalioon. Mutta mitä oikeasti voitat tai menetät, kun luovut maitotuotteista?

Onko maito oikeasti hyväksi kehollesi ja mitä voit odottaa, kun luovut siitä?

 

Teet säröjä runkoosi?

30-vuotiaaksi asti kehosi rakentaa luustoa nopeammin kuin rikkoo sitä. 30 ikävuoden jälkeen kehosi syö luustoasi nopeammin kuin se rakentuu. Mikä on paras tapa vahvistaa runkoasi? Kalsium. Maitotuotteet ovat hyvä kalsiumin lähde, sillä kehosi imee kalsiumia paremmin maidosta kuin mistään muusta ruoasta.

Jos olet päättänyt jättää maidon ruokalistastasi, ota tilalle muita luustoa vahvistavia kalsiumin lähteitä kuten lehtivihanneksia (lehtikaali, kaali, pinaatti, parsakaali), tofua ja sardiineja. Ota lisäksi myös päivittäinen D-vitamiini lisäravinne ruoan kanssa, koska vatsasi happo auttaa sen imeytymisessä.

 

Vähennät meikkien käyttöä

Ei enää peitevoiteen levittämistä: Maito voi olla aknen laukaisija, joten maitotuotteiden poistaminen ruokavaliosta voi johtaa myös finnien katoamiseen. Maito sisältää testosteronin kaltaisia hormoneja, jotka voivat stimuloida ihon öljyrauhasten toimintaa ja siten johtaa ihon kukkimiseen.

 

Vähennät riskiä sairastua syöpään

.Ja niin myös puolisosi, jos myös hän luopuu maitotuotteista. Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan juomalla enemmän kuin yhden lasillisen maitoa päivässä munasarjasyövän riski voi kaksinkertaistua, kun taas Harvardissa tehty tutkimus osoitti, että yli kaksi päivittäistä annosta maitoa kuluttaneilla miehillä eturauhassyövän riski oli kasvanut 34% verrattuna niihin, jotka käyttivät vain vähän tai ei lainkaan maitotuotteita. Maitohormoni on todennäköinen syyllinen tähän; maitotuotteet lisäävät insuliinin kaltaisen kasvutekijän määrää veressäsi, syöpäsolujen kasvua vauhdittavaa hormonia.

 

Popsit lisää maitohappobakteereita

Kun poistat maitotuotteet ruokalistaltasi, voit samalla tietämättäsi poistaa myös muuta ruokavaliostasi: probiootit. Nämä terveelliset bakteerit, joita tavallisesti löytyy jogurtista ja pehmeästä juustosta, on yhdistetty joukkoon etuja mukaan lukien se, että ne pitävät sinut ”normaalina”.

Yhdysvaltalainen tutkimus totesi probioottien parantaneen ”suoliston läpimenoaikaa” 12 tunnilla, lisäsi viikoittaisia suolen liikkeitä 1,5-kertaiseksi, ja tehden ulosteesta pehmeämpää ja siten helpommin liikkuvaa. Hyviä uutisia: probiootteja on piilossa monissa maidottomissa tuotteissa kuten hapankaalissa, suolakurkuissa ja tempehissä.

 

Tulet tarvitsemaan isommat housut

Voista, jäätelöstä ja täysmaidosta luopuminen on varma tapa poistaa muutama sentti vyötäröltä, eikö? Ehkä ei. Pitkäaikaisessa ruotsalaisessa tutkimuksessa henkilöt, jotka kuluttivat suuren määrän rasvaa maitotuotteista, sairastuivat yli puolet epätodennäköisemmin liikalihavuuteen 12 vuoden aikana kuin ne, jotka kuluttivat vähemmän rasvaa maitotuotteista. Maitotuotteet ovat rasvan ja proteiinin rikas lähde ja ne pitävät olosi kylläisenä, koska kehosi polttaa rasvaa ja proteiinia hitaammin.

Ilman maitotuotteita, näläntunnetta hävittävien rasvojen ja proteiinin korvaaminen voi olla hankalaa. Saatat päätyä korvaamaan proteiinin ja rasvan muilla elintarvikkeilla kuten yksinkertaisilla hiilihydraateilla, jotka johtavat painonnousuun. Jos olet kyllästynyt maitotuotteisiin, muista täyttää vatsasi muilla vatsan täyttävillä rasvoilla ja proteiineilla kuten pähkinät, maapähkinävoi, jyvät, kananmunat ja pavut.

 

Tunnet olosi paisuneeksi

Syytä soijaa. Kun ihmiset jättävät ravintoryhmän ruokavaliostaan, kuten maitotuotteet, he pyrkivät löytämään korvaavia tuotteita, joissa on samankaltainen maku tai suutuntuma. Maitotuotteet korvataan usein soijapohjaisilla vaihtoehdoilla. Soijajuusto, soijamaito ja soijavoi. Ongelmana on, että soijaa voi olla vaikea sulattaa, varsinkin, varsinkin jos lisäät soijan kulutusta nopeasti.

Tämä johtuu siitä, että soijassa on sokerimolekyyleja, oligosakkarideja, joita kehosi ei sulata kovin hyvin. Tästä seuraa se, että ne kerääntyvät glygeemisen indeksin alueelle ja aiheuttavat turvotusta ja ilmavaivoja.

 

Sinun täytyy uusia henkivakuutuksesi

Jokaista päivittäistä maitolasiasi kohden, kuoleman riski kasvaa 15%. Pelottavaa! Tutkijat ovat todenneet, että naiset, jotka juovat yli kolme lasia maitoa päivässä, kuolevat todennäköisemmin seuraavan 20 vuoden aikana kuin naiset, jotka juovat vähemmän kuin lasin päivässä. Sormi osoittaa galaktoosia, yksinkertainen sokeri maidossa, jonka on osoitettu aiheuttavan oksidatiivista stressiä ja matala-asteista tulehdusta, jotka altistavat sairauksille.

Mielenkiintoista on se, että fermentoidut maitotuotteet, mukaan lukien jogurtti ja juusto, sisältävät vain vähän tai ei lainkaan galaktoosia. Tutkimuksen mukaan naiset, jotka kuluttivat suurimman määrän näitä tuotteita, itse asiassa vähensivät kuoleman riskiä.

Lähde: Prevention.com
Lähde: Artikkelikuva / PIxabay