Yrtit kruunaavat grilliherkut

1.6.2016

Väittäisin, että fiilis ja raaka-aineet tekevät parhaan grilliruoan. Ainakin meillä, ulkosaaren vaatimattomassakin grillissä syntyy vedet kielelle herahduttavia grilliherkkuja kesästä toiseen.

yrtit_grillauksessa_3

Raaka-aineisiin lasken muunkin kuin grillilihan. Yrtit ja valkosipulit tuovat sen viimeisen twistin herkulliseen grilliruokaan. Niitä kannattaa käyttää grillimarinadissa, vihanneksilla ja lihalla ja suoraan grillilevyllä. Herkkemmät yrtit, kuten basilika ja korianteri, kannattaa lisätä kypsien grilliherkkujen päälle.

yrtit_grillauksessa_2

Valkosipulin palat, katajan ja rosmariinin oksat voi asettaa grillilevylle. Siinä kuumetessaan ne tuovat hämmästyttävän hyvin aromit ruokaan. Rosmariini pihvillä grillikastikkeen päällä levittelee miellyttävän tuoksun jo ympäristöönkin.

yrtit_grillauksessa_4

Korianteri, minttu ja sitruunamelissa sopivat hyvin possun grillikastikkeeseen. Basilika ja minttu maustavat onnistuneesti kanan. Oikeastaan yrttejä kannattaa kokeilla ja käyttää hyvinkin luovasti ja suorastaan tuhlata grilliruokailuissa kastikkeissa, lihalla ja salaateissa.

Katso lisää uutisia aiheesta ruoka & juoma!

Kuvat: Kirsi Astrén

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.