Yhdessä yössä valokeilaan

19.1.2021

Aina välistä pysähdymme ihmettelemään elämän ihmeellisyyttä. Teemme valintoja joiden uskomme olevan itselle parhaaksi tai askel kohti suurimpia unelmia. Toisinaan nämä valinnat johtavat haluttuun lopputulokseen ilman ongelmia.

Toisinaan taas lopputuloksena on täyskaaos, joka on kaukana tästä omasta suunnitelmasta. Aluksi se tuntuu hämmentävältä, mutta jälkeenpäin katsottuna se johtaa itselle täydelliseen tilanteeseen.

Vaikka moneen asiaan voimmekin omassa elämässä vaikuttaa, niin jostain selittämättömästä syystä kaikkeen emme voi vaikuttaa. Syitä tähän voimme vain arvailla; toiset puhuvat kohtalosta ja toiselle se on vain osa elämää.

 

Ennen kaikki oli toisin

Aikana ennen sosiaalista mediaa meillä oli mahdollisuus saada julkkiksista vain pintapuolinen kuva. Tottakai jo silloin he vaikuttivat ja koskettivat meitä jokainen omalla tavallaan. Näistä useat on jäänyt elämään sukupolville, jotka eivät ole eläneet tällä planeetalla edes samaan aikaan.

Tästä hyvänä esimerkkinä on vaikka Elvis. Hänen jälkeen jättämä perintö on sellainen, että kukaan nykyjulkkiksista ei pysty samaan. Julkkiksista saatiin mielikuva sen mukaan, minkä lehdet niistä tuolloin kirjoittivat.

Monissa asioissa elämämme esikuvia ovat ihmiset, jotka ovat syystä tai toisesta kuuluisia. Nykyään meidän on mahdollista seurata heidän elämää hetki hetkeltä sosiaalisen median ansiosta.

Tämän ansioista he koskettavat ihmisiä täysin erilailla kuin aikana, jolloin heitä päästiin seuraamaan yleensä skandaalinhakuisista otsikoista. Julkisuuden henkilöt ovat kuin laskeutuneet tavisten keskuuteen.

Faneille, seuraajille tai miksi niitä nykyään kutsutaankaan, avataan taiteilija-minän lisäksi myös sitä, miten loppupelissä me kaikki olemme samanlaisia. Siihen ei vaikuta myytyjen levyjen määrät tai kuinka monta klikkausta oma julkaisu on saanut.

 

Sosiaalisen median merkitys

Sosiaalisesta mediasta on tullut iso osa meidän arkea. Tavalla tai toisella lähes jokainen suomalainen käyttää niitä päivittäin. Osa hankkii sieltä tietoa ja lukee tuoreimmat uutiset sen kautta. Toiset taas pitävät tämän välityksellä yhteyttä perheeseen ja tuttaviin.

Viihdekäyttöön sosiaalinen media on loistava tylsyyden tappaja. Samalla se pitää sisällään myös tiedostettuja ja yllätyksellisiä mahdollisuuksia. Määrätietoisella työllä jokaisella on mahdollisuus lyödä itsensä läpi ja saada oma nimensä seuratuimpien tilien kärkeen.

Onko tämä sitten mahdollista yhdessä yössä?

 

 

Toisinaan videon tai kuvan jakaja saattaa tulla kuuluisaksi vain yhdessä yössä. Uskoisin että moni meistä muistaa muutaman vuoden takaisen videon veden päällä juoksevasta pojasta. Lyhyessä ajassa se päätyi kiertoon ympäri maailman.

Tai mieleen tulee useita ruokareseptejä, jotka yhtäkkiä ilmestyvät useissa sosiaalisen median ryhmissä ja ystävät jakavat itse tekemistä annoksista. Yksi hyvä esimerkki tästä on nachopelti, joka yhä edelleen kuuluu erilaisina versioina monen suomalaisen viikonlopun herkutteluhetkiin. Kyllä, jokainen sosiaalista mediaa käyttävä on ehdokas saamaan oman paikan tässä valokeilassa hetkellisesti.

 

Mikä lopulta saa aikaan klikkauksia, on vain arvoitus

Ulkopuolisin silmi saattaa näyttää siltä, että menestyminen sosiaalisessa mediassa on helppoa. Käytännössähän se vaatii vain klikkauksen seuraajilta.

Totuus on kuitenkin se, että siihen tarvitaan järkkymätöntä työntekoa, uskoa omaan tekemiseen ja pieni kasa tähtipölyä. Yksi hyvä esimerkki tästä on Roni Back, joka on myös aloittanut nollasta. Nykyään häneltä löytyy yli 500 000 seuraajaa.

Meillä jokaiselta löytyy elämässä ne hetket, kun voimme kokea olevamme oman elämämme tähtiä. Kun pysähdymme miettimään syitä, mitkä siihen on johtanut, niin hoksaamme, että se ei koostu vain yhdestä tai kahdesta asiasta. Se on monen asian summa.

 

 

Kaikki lähtee siitä, että uskomme omaan itseemme ja teemme asioita, joita rakastamme. Jos haaveena on saada sitä seuraamaan mahdollisimman paljon seuraajia, niin ajan kanssa ne tulevat kuin itsestään.

Se olisikin helppoa, kun voitaisiin antaa ohje menestykseen, kuten sekoita kaksi parhainta kuvaasi, lisää joukkoon yksi kamalimmista videoista ja lataa nämä yhtenä pakettina tilillesi. Ainut mitä voidaan kertoa on vain tylsästi kärsivällisyys, tekeminen ja vielä vähän lisää kärsivällisyyttä.

Kannattaa pitää mielessä se, että se näkyy myös muille jos tekemisestä nauttii. Ihmiset eivät etsi mitään ihmeellisyyksiä ja yliluonnollisia kykyjä. He etsivät vain asioita, joihin voivat samaistua omassa elämässään.

Tämän muistaminen saattaa tuntuu aluksi yhtä vaikealta kuin bitcoin ostaminen, mutta todellisuudessa molemmissa on kyse loppupelissä todella helposta asiasta. Usko omaan itseensä ja siihen mitä tekee. Tämän jälkeen kaikki on mahdollista.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Pixabay.com
Lähde: Pixabay.com
Lähde: Pixabay.com