Vietämme mieluummin aikaa lemmikkiemme kanssa kuin kavereidemme kanssa, kertoo tutkimus

2.2.2018

Lemmikit ovat uskomattomia. Koemme ihastusta vain katsellessamme koiria. Jotkut koirat osaavat suojata kaatuvien omistajiensa päitä sydänkohtauksen hetkellä ja jotkut koirat lohduttavat omistajiaan sydänsurujen hetkellä.

Ei olekaan yllätys, että yli puolet amerikkalaisista koiranomistajista ovat valmiita viettämään koiriensa kanssa aikaa kavereiden sijaan.

 

80% lopettaisi suhteen, jos kumppani ei pitäisi koirista

Tuoreessa tutkimuksessa kysyttiin 2000 amerikkalaiselta koiranomistajalta heidän sidoksistaan lemmikkeihinsä.  80% vastaajista kertoi, että jos heidän potentiaalinen kumppaninsa ei pitäisi koirista, suhde olisi välittömästi ohi.

Mutta miksi asetamme karvaiset kaverimme kaiken muun edelle?

Tutkittavista 60% kertoi, että heidän koiransa huolehtii heistä tavalla tai toisella. Muissa tutkimuksissa on havaittu koirien lohduttavan omistajiaan keskimäärin 4.83 stressaavassa tilanteessa joka viikko.

82% prosenttia tutkittavista kertoi, että koira on parantanut heidän psyykkistä terveyttään.

 

Lue myös: 17 tapaa, joilla koira muuttaa elämäsi

 

Sinkkukoiranomistajat kertovat parisuhdeongelmistaan koirille

Pitkään on puhuttu, että koirat ovat karvaisia terapeutteja. Tutkittavat olivat samaa mieltä: 40% heistä kertoi turvautuneensa koiraan menetettyään rakkaan ihmisen.

Yhtäläisesti 20% kertoi koiran auttaneen vaikean eron hetkellä.

Terapiapuolella 81% tutkittavista kertoi puhuvansa koirilleen kuin ystävälle ja 73% myönsi kertovansa koirilleen salaisuuksia, joita he eivät kertoisi kellekään muulle. Koirat ovatkin erinomaisia kuuntelijoita.

Sinkkukoiranomistajat kertoivat kaksi kertaa muita todennäköisemmin parisuhdeongelmistaan koirille.

Yli puolet koiraihmisistä kertoi ilahtuvansa aina nähdessään koiransa tullessaan kotiin ja 88% prosenttia kertoi koiran tekevän heistä parempia ihmisiä.

 

Koiranomistajat elävät pidempään

Koirat eivät vain anna meillä henkistä tukea – ne pitävät meidät myös liikkeessä.

62% koiranomistajista antoi koirilleen kunniaa siitä, että ne vetävät heidät kahdesti päivässä lenkille ja yli kaksi kolmasosaa kysellyistä väitti tuntevansa itsensä terveemmiksi lenkkien myötä.

Myös tiede tukee näitä havaintoja. Erään tutkimuksen mukaan koiranomistajat elävät pidempään: koiran omistamisen huomattiin korreloivan matalampaan riskiin sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.

Turvallisuus oli myös merkittävässä roolissa kyselyn tuloksissa: 90% otoksesta kertoi tuntevansa olonsa turvallisemmaksi koiran seurassa.

(Loput 10% omistavat varmaankin chihuahuan.)

 

Lue myös: 15 merkkiä siitä, että rakastat koiraasi enemmän kuin ihmisiä

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Metro.co.uk
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / João Victor Xavier