Tutkimus: Esikoistytöt menestyvät todennäköisemmin

8.12.2021

Tutkimus osoittaa, että he ovat johtavassa asemassa sekä saavutusten, että kunnianhimon osalta.

 

Enemmän kunnianhimoa

Huonoja uutisia nuoremmille sisaruksille ja esikoispojille: Esikoistytöt pyörittävät todennäköisimmin maailmaa. Brittiläiset selvittivät uudessa tutkimuksessa, että vanhimmalla lapsella on yleensä eniten kunnianhimoa, ja että he menestyvät huomattavasti paremmin kuin heidän nuoremmat sisarukset.

KATSO MYÖS: Lahjakas tytär yhtyy isän lauluun

 

Korkeammin koulutettuja

Tämän lisäksi Scientific American raportoi, että esikoistytöt ovat 13% todennäköisemmin korkeammin koulutettuja kuin esikoispojat.

KATSO MYÖS: Isän ja 16 kuukautisen tyttären puhelinkeskustelu ei jätä kylmäksi

 

Vahvoja esikoistyttöjä

Vahvoihin ja vaikuttaviin esikoistyttöihin lukeutuvat muun muassa Hillary Clinton, Angela Merkel, Sheryl Sandberg ja Oprah Winfrey.

KATSO MYÖS: 2 vuotias tyttö laittaa tanssiksi äitinsä kanssa

 

Enemmän aikaa ja energiaa

”On olemassa useita eri selityksiä korkeammalle kunnianhimolle ja saavutuksille, joita vanhin lapsi saavuttaa”, tutkimuksen johtaja kertoo Guardianille. ”Saattaa olla, että vanhemmat yksinkertaisesti käyttävät heihin enemmän aikaa ja energiaa – ja voi myös olla, että he ovat viisaampia.

KATSO MYÖS: Tytär laulaa isänsä kanssa ”Leti it Go” -kappaleen – huikea duo

 

Henkilökohtainen kiinnostus

Itse henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että vanhemman käyttämä työpanos on suuressa roolissa”. Hän myös kertoo, että hänellä on henkilökohtainen kiinnostus tutkimusta kohtaan, sillä “Olen esikoistytär, tietenkin. Ja tästä syystä olen psykologian tohtori.”

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Newsner.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay