Suojaa erityisesti nämä paikat auringossa, parhaat vinkit miten

9.6.2016

Palatko paikoittain, vaikka olisit käyttänyt aurinkorasvaa? Byrdie-sivusto listasi, paikat, jotka vaativat erityishuomiota auringossa oleilussa, jotta seuraavana päivänä voit olla pelkästään tyytyväinen rusketukseesi. Tässä parhaat vinkit jokaiseen:

Selkä jää helposti rasvaamatta osittain tai ainakin huonosti. Siihen kannattaa pyytää apua tai harkita kesän uutuuden, aurinkorasvan laittamista helpottavan levittimen, hankkimista.

Korvien palaminen on monelle tuttu ongelma. Korvalehdet ovat suorassa auringonpaisteessa, mutta niiden suojaaminen unohtuu helposti. On kuitenkin  paljon mieluisampaa levittää pari kertaa päivässä aurinkorasvaa korviin, kuin aloe veraa koko seuraava viikko.

Huulten palaminen ei ole ihana mieluisa yllätys lomamatkalla ja tekee syömisestäkin ikävää. Aurinkosuojalla varustettu huulirasva on tehokkain ja pitkäkestoisin apu. Aurinkosuojaa kannattaa joka tapauksessa lisätä huuliin päivän mittaan, eihän aamulla laitettu huulipunakaan kestä koko päivää.

Päänahka palaa helposti ja erittäin epämiellyttävästi ja tekee hiuksiin koskemisen ja harjaamisen tuskalliseksi. Helpoin tapa suojata päänahka palamiselta ja samalla hiukset kuivumiselta, on päähineen tai huivin käyttäminen. Jos päähine ei kuitenkaan ole vaihtoehto, eikä aurinkorasvan levittäminen hiusten tyveen houkuttele, kannattaa hankkia aurinkosuojalla varustettua mineraalipuuteria. Se toimii samalla myös kuivashampoona.

Kaulan, rinnan ja niskan alueen iho on erityisen herkkä ja jää helposti olkapäiden suojaamisen varjoon. Etenkin niska saattaa jäädä huomioimatta helposti, koska sitä ei itse näe.

Aurinkorasvan levittämiseen kannattaa muodostaa oma rutiini, jossa käy jokaisen ruumiinosan tietyssä järjestyksessä läpi, jolloin mikään ei pääse unohtumaan. Yleensä jokaisella on oma herkkä kohtansa, joka on ehkä joskus aikaisemmin palanut. Tällaiset alueet kannattaa suosiolla suojata normaalia voimakkaammalla suojakertoimella tai jopa vaatteella.

Katso lisää uutisia aiheesta terveys & hyvinvointi!

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.