Nuoret aikuiset haluavat pysytellä sinkkuina, paljastaa Tinderin teettämä tutkimus

13.2.2019

Sinkkuna oleminen on se juttu tänä päivänä, väittää Tinder.

Tutkimuksessa kyseltiin yli 1000 nuorelta aikuiselta heidän asenteistaan yksin olemista ja deittailua kohtaan. Ja tulokset osoittautuivat erittäin kiehtoviksi.

 

Onnellinen siitä, ettei ole elä parisuhteessa?

72 Prosenttia tutkittavista kertoivat olevansa tietoisesti sinkkuna määrittelemättömän pituisen ajan. Lisäksi 81 % tutkittavista myönsi yksin elämisen hyödyttävän heitä itseään monella tapaa. Sinkuilla on esimerkiksi enemmän aikaa töissä etenemiseen, kaverisuhteisiin ja henkilökohtaiseen hyvinvointiin.

Tutkimuksessa löydettiin myös mielenkiintoista dataa liittyen erityisesti sinkkunaisiin. Tulosten mukaan 25% naisista myöntää olevansa onnellisia siitä, ettei heidän tarvitse elää parisuhteessa. Miehillä vastaava osuus on vain 17%.

Vaikuttaakin siltä, että nuoret naiset ovat miehiä halukkaampia asettaa omat mieltymyksensä parisuhteen edelle. 62% naisista kertoi tehneensä tietoisen päätöksen asettaa omat tarpeensa kaiken muun edelle, kun miehistä vain 47% kertoi tehneensä samoin. Lisäksi puolet naisista kertoi tarkoituksella välttelevänsä parisuhdetta keskittyäkseen opiskeluun. Miehistä opiskelun asetti parisuhteen edelle vain 34%.

 

Sinkkukaverit VS parisuhteessa elävät kaverit

Nuorilla on myös aitoja mielipiteitä aloilleen asettumista kohtaan. Itse asiassa, 55% tutkittavista uskoi, että sinkkukaverit ovat hauskempia ja avoimempia verrattuna seurusteleviin kavereihin. Pelko siitä, että seurusteleminen tekee tylsäksi, on yleinen, sillä 39% tutkittavista kertoi olevansa siitä huolissaan.

Myös pelko siitä, että valitsee kumppanikseen väärän ihmisen, kalvaa monen mieltä. Tutkimuksen mukaan 61% suhteita välttelevistä naisista oli huolissaan siitä, että valitsisivat vierelleen väärän ihmisen. Miehistä vain 41% pelkäsi huonon kumppanin kohtaloa.

 

Kuka tietää mikä on totuus?

Numeroissa voi hyvinkin olla perää. Usein ihmiset kokevat saavansa esimerkiksi enemmän kutsuja illanviettoihin eläessään sinkkuina. Monet myös ajattelevat saavansa itsestään paljon enemmän irti silloin, kun kumppani ei ole vieressä vahtimassa. Toisaalta, voi myös olla, että näin he vakuuttelevat itselleen nukahtaessaan jälleen kerran yksin illalla kotona. Kuka tietää?

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Cosmopolitan.com
Lähde: Pixabay