Nämä asiat myrkyllinen suhde opettaa sinulle rakkaudesta

9.5.2024

Kärsitkö kerta toisensa jälkeen huonoista ja myrkyllisistä suhteista? Oletko onneton, koska tuhlaat aikaasi kaikkien näiden häviäjien kanssa ja ihmettelet, että löydätkö koskaan sitä oikeaa? Älä luovuta! Myrkyllisistä suhteista voi oppia paljon elämän ja rakkauden oppitunteja. Nämä opetukset valmistavat sinut menestykseen, kun löydät oikean henkilön.

Mutta millaisia opetuksia opit? Jotkut niistä eivät ehkä ole ensimmäinen asia, jota ajattelet, kun etsit todellista rakkautta, mutta ne ovat tärkeitä. Tässä on 7 rakkauden oppituntia, jotka voit oppia myrkyllisistä suhteista.

 

Opi tunnistamaan suhteen punaiset liput

Punaiset liput ovat merkkejä siitä, että edessä on jotain huonoa. Joskus ne ovat selkeitä, mutta joskus eivät. Usein me jätämme ne huomiotta. Ja kun niin teemme, katastrofit tapahtuvat. Millaiselta suhteen punainen lippu voi näyttää?

Jotkut ovat hienovaraisia. Ehkä hän puhuu entisestä kumppanistaan paljon tai hänellä on huono suhde äitiinsä. Ehkä hän ei ole onnistunut pitämään työpaikkaa. Ehkä hän kieltäytyy puhumasta mistään vaikeasta.

Jotkut ovat ilmeisempiä. Ehkä hän sanoo, ettei halua vakavaa suhdetta tai että lapset eivät tule kysymykseen. Ehkä hän kertoo sinulle, että sinun miesystäväsi on lähdettävä.

Erikoista suhteen punaisissa lipuissa on se, että usein näemme ne ja ohitamme ne tai perustelemme ne pois. Toivottavasti epäterveet suhteet auttavat sinua tunnistamaan, että nämä punaiset liput voivat olla totta,  ja että, jos olisit vain kiinnittänyt niihin huomiota jo suhteen alussa, niin olisit voinut säästää itsesi paljolta kivulta.

 

Tiedä mitä ei pidä tehdä

Yksi oppitunti, jonka voi oppia myrkyllisestä suhteesta on, mitä ei pitäisi tehdä seuraavalla kerralla. Monilla meistä on käyttäytymistapoja, joita toistamme jokaisessa suhteessa, ja monet meistä ovat peräkkäisissä myrkyllisissä suhteissa sen takia.

Monille meistä on taipumus henkilökohtaistaa asiat, jotka tapahtuvat suhteessa. Jos kumppanimme tulee kotiin myöhään, se johtuu siitä, että he eivät rakasta meitä. Jos he eivät laita likaista pyykkiä pois, he eivät kunnioita meitä. Jos he unohtavat syntymäpäivämme, emme ole heille tärkeitä.

Vaikka joissain tapauksissa nämä asiat voisivat olla totta, useammin ihmiset kuitenkin tekevät asioita, jotka eivät liity toiseen henkilöön – ne liittyvät huonoon arviointiin ja laiminlyöntiin. Joten, älä ota asioita henkilökohtaisesti – se ei ole kaikki sinusta. Toinen asia, jonka ihmiset taipuvat tekemään epäterveissä suhteissa, on olla passiivis-aggressiivisia ja provosoida.

Sen sijaan, että kohtaisimme ongelman suoraan, monet meistä tekevät pistäviä kommentteja sivusta, toivoen, että kumppanimme kuulevat tyytymättömyytemme ja toimivat sen perusteella. Lisäksi jatkamme ongelman vatvomista, leikkaamalla tuhansia pieniä haavoja, siihen pisteeseen, että kumppanimme ei enää välitä mistä huolenaiheemme ovat.

Nämä ovat vain kaksi käyttäytymismallia, jotka sotkevat monet suhteet. On muitakin. Katso kriittisesti, mikä on roolisi tässä suhteessa – epäterveet suhteet harvoin tapahtuvat yhden henkilön käyttäytymisen vuoksi. Selvitä, mitä omat roolisi ovat ja ota oppia.

 

Ole tietoinen siitä mitä toisen tukeminen tarkoittaa

Oletko koskaan ollut suhteessa, joka kamppailee, ja yritit pelastaa sen kaikin tavoin? Monet meistä, erityisesti naiset, uskovat, että jos vain voimme tukea kumppaniamme, suhde kestää.

Jos olemme kärsivällisiä, kun kumppanimme tekee myöhäisiä työtunteja tai pidämme heidän kädestään, kun he tuntevat olonsa epävarmaksi taas jostain, mitä tapahtui kuntosalilla, tai käännämme katseen muualle, kun he ottavat sen kolmannen vodkan illallisen jälkeen, uskomme, että he huomaavat meidät ja pysyvät rakastuneina meihin.

Ja, että ehkä heidän huolestuttavat käyttäytymisensä muuttuvat. Valitettavasti tämä ”tukeminen” on todella enemmän ”mahdollistamista” ja mahdollistaminen ei ole hyvä missään suhteessa. Jos jatkat katseen kääntämistä, kun kumppanisi on humalassa tai ohittaa sinut työn takia tai huutaa sinua oman epävarmuutensa takia, kerrot kumppanillesi, että heidän käyttäytymisensä ovat ok.

Ja jos kumppanisi ajattelee, että heidän käyttäytymisensä ovat ok, he eivät koskaan muutu. Jos kumppanillasi on käyttäytymistapoja, jotka tekevät sinut onnettomaksi, lopeta heidän tukemisensa. Joko kerro niistä tai lähde.

 

Selvitä mitä piirteitä haluat kumppanissasi

Yksi selvimmistä opetuksista, jotka voi oppia huonoista suhteista, on se, mitä todella haluat kumppanilta. Vaikka pidämmekin kiinni myrkyllisistä ihmisistä, alamme selvästi nähdä heidän puutteensa ja voimme siksi saada käsityksen siitä, mitä ihanteellisesti haluaisimme, jos olisimme vastuussa maailmasta.

Minulla oli kaveri, jota rakastin, mutta joka oli epätoivoisesti epävarma. Hän halusi miellyttää kaikkia. Hänellä oli nopea temperamentti ja hän eli valtavan pelon kanssa ja joka oli töissä ja töissä. Rakastin häntä, mutta kärsin. Kun lopulta pääsin irti tuosta suhteesta, lähdin etsimään kaveria, joka tiesi kuka hän oli, joka oli kärsivällinen ja ystävällinen ja vakaa.

Joten, mitä sinä haluat kumppanissasi? Tee lista, kirjoita se ylös ja palauta se mieleesi aika ajoin.

 

Irti päästäminen ei ole luovuttamista

En voi kertoa kuinka monta ihmistä kamppailee rakkaudesta luopumisen kanssa myrkyllisissä suhteissa ja kertoo, että he eivät lähde, koska eivät halua luovuttaa! Että he eivät ole luovuttajia. Ja kerron heille aina saman asian – että suhteessa on kaksi ihmistä ja niin kauan kuin olet ainoa, joka tekee vaivaa, tai että molemmat teistä eivät tee töitä suhteen eteen, niin se ei ole luovuttamista.

Voit hallita vain omia ponnistelujasi – vain sinä voit suorittaa sen maratonin loppuun – mutta et voi hallita toista henkilöä. Se ei ole luovuttamista, jos kumppanisi ei myöskään anna kaikkea. Joten, jos kamppailet ”luovuttamisen” kanssa, älä! Tiedä, että voit päästää irti rakkaudesta, joka ei palvele sinua, ja jatkaa eteenpäin pää pystyssä, tietäen, että teit parhaasi.

 

Ole tietoinen siitä kuinka vahva olet

Niille meistä, jotka selviämme epäterveistä suhteista, tiedämme kuinka vahvoja olemme. Luovuttamalla rakkaudesta, joka ei palvellut sinua, lunastat oman voimasi, voiman, jonka olet voinut menettää taistelussa huonon suhteen kanssa.

Puhu jollekulle, joka on paennut pahasta tilanteesta, ja voit näet jonkun, joka saattaa olla surullinen, mutta joka on pystynyt tekemään sen – päästämään irti.

Epäterveistä suhteista irti päästäminen on äärimmäisen vaikeaa – tee se siitä huolimatta ja tunnet itsesi vahvemmaksi kuin koskaan aiemmin.

 

Yksin oleminen on parempaa kuin olla onneton

Yksi asia, joka voi tulla hyvin selväksi, kun olet myrkyllisessä suhteessa, on kuinka paljon parempi voi olla olla yksin kuin olla jonkun kanssa, joka tekee sinut onnettomaksi.

Ei ole mitään pahempaa kuin päivittäinen kärsiminen myrkyllisestä suhteesta. Heräät siihen, se elää kanssasi koko päivän ja on siellä, kun menet nukkumaan yöllä. Toki, kun olet yksin, saatat viettää aikaa sohvalla bingekatsellen Game of Thronesia, mutta aikasi on omaasi.

Voit tehdä mitä haluat. Ja vaikka saattaisitkin tuntea olosi surulliseksi, koska olet yksin, voin luvata, että se ei ole niin kurjaa, kuin viettää päiväsi kamppaillen huonossa suhteessa. Oppiminen epäterveistä suhteista on avain rakkauden ja onnen löytämiseen.

Tavoitteena ei ole toistaa historiaa – ei työssä, ei vanhemmuudessa, ei käyttäytymisessä eikä suhteissa. Tavoitteena on oppia virheistämme ja edetä kohti menestystä tulevaisuudessa. Joten, tarkastele kaikkia huonoja suhteita, joita olet elämässäsi kokenut, ja ota selvää, mitä opetuksia olet oppinut, jotta voit tehdä asiat eri tavalla tulevaisuudessa!

Sinä pystyt siihen! Todellinen rakkaus odottaa sinua siellä!

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Yourtango.com
Lähde: Unsplash.com