Näin tupakoinnin lopettaminen kohentaa seksielämääsi

28.3.2018

Tupakointi vaikuttaa seksielämään monella tapaa – tupakoinnin lopettamisella voikin saavuttaa välittömiä parannuksia kaikessa seksiin liittyvässä. Seuraavassa lista tavoista, kuinka seksielämäsi paranee, kunhan vain pääset eroon tupakoinnista.

 

Tupakoinnilla on yhteys erektiohäiriöihin

Tämä johtuu siitä, että tupakointi aiheuttaa suuren riskin sydän- ja verisuonielimistön terveydelle. Verenkierto-ongelmat ovat suurin syypää erektiohäiriöihin, joten tupakointi voi sydämen ja verenkierron sekoittamisen lisäksi myös tehdä erektioiden saamisesta vaikeampaa.

Useimmiten erektiohäiriöt ovat merkki tulevista sairauksista, joten erektiohäiriöt voivat alkaa piankin tupakoinnin aloittamisen jälkeen.

 

Tupakointi kuivattaa vaginaa

Emme turhaan maininneet verenkiertohäiriöitä. Ne eivät vaikuta ainoastaan penikseen. Verenkiertohäiriöt voivat vaikeuttaa kiihottumista ja samalla vaikeuttaa kostumista, mikä käytännöstä tarkoittaa vähemmän nautinnollista seksiä. Tupakoinnin lopettaminen voikin muuttaa asioita nopeasti parempaan suuntaan.

 

Lue myös: 5 Syytä miksi et enää kiihotu – fyysisiä ja henkisisä tekijöitä

 

Yksikin tupakka voi vaikeuttaa erektion saamista

Satunnainen tupakointi ei välttämättä johda erektiohäiriöihin, mutta peniksesi saattaa olla hieman vähemmän kova tai mieskuntosi huonompi. Ilmiö johtuu tupakan ainesosista – nikotiinista ja hiilimonoksidista, jotka supistavat verihiutaleita välittömästi.

 

Harrastat enemmän suuseksiä lopetettuasi

Jokainen tupakoinnin lopettanut tietää, että ilman tupakkaa tuntuu suussa siltä, että suuhun on pakko laittaa jotain. Monille meistä kyse on purkan syömisestä tai muusta ylensyömisestä, minkä takia lopettaminen johtaa usein ylipainon kerryttämiseen.

Tekemisen puutteen voi kuitenkin korvata hieman hyödyllisemmälläkin tavalla: suuseksillä. Suihinotto ei tunnu niin työläältä silloin, kun saat paljon iloa nuolemisesta, imemisestä ja siitä, että suullasi on jotain tekemistä.

Sama pätee cunnilingukseen, joka muuttuu myös paljon nautinnollisemmaksi. Hyvää suuseksissä on myös se, että mitä enemmän sitä annat, sitä enemmän sitä myös useimmiten saat.

 

Seksihalusi lisääntyvät

Tupakointi voi sabotoida naisten hormonitasapainon. Se nostaa kortisoli- ja androgeenitasoja samalla vähentäen estrogeenin eritystä. Kun estrogeenitasot ovat matalalla, seksihalut katoavat nopeasti. Lopeta tupakointi ja kiihotut nopeammin saaden myös enemmän nautintoa seksistä.

 

Kestävyytesi paranee

Oletko kuullut siitä, että tupakointi vahingoittaa keuhkojasi? Kun keuhkojen kapasiteetti laskee, aerobista urheilua on vaikeampaa harrastaa. Samalla seksin harrastaminen muuttuu enemmän hengästyttäväksi. Lopeta siis tupakointi, niin jaksat tyydyttää kumppaniasi paremmin ja pidempään jatkossa.

 

Lue myös: Oletko menettänyt halusi? – Tästä se johtuu

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Metro.co.uk
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Elena Taranenko