Muuttamalla näitä 12 asiaa kasvatat itsevarmuuttasi

16.8.2021

Itsevarmat ihmiset pärjäävät tutkitusti paremmin työelämässä ja tienaavat muita enemmän. Omaksumalla nämä 12 tapaa sinäkin pääset lähemmäs itsevarmaa elämää.

1. He ovat oman onnensa seppiä

Itsevarmat ihmiset ovat tyytyväisiä omiin saavutuksiinsa. He eivät nojaa muiden ihmisten mielipiteisiin, vaan ovat tietoisia omista taidoistaan.

2. He eivät tuomitse muita

Itseensä tyytyväinen ihminen ei koe tarvetta pönkittää itsetuntoaan muiden kustannuksella. Hän uskoo, että jokaisella on omat vahvuutensa, eikä vertaa itseään muihin.

3. He osaavat sanoa ei

On terveellistä osata kieltäytyä asioista, joita ei halua tehdä. Kun osaat tarvittaessa sanoa itsevarmasti “ei”, vältyt stressiltä ja voit keskittyä niihin asioihin, jotka todella koet tärkeiksi.

4. He ovat hyviä kuuntelijoita

Itsevarmat ihmiset eivät koe tarvetta todistella itseään. He tietävät, että muita kuuntelemalla oppii enemmän kuin olemalla itse jatkuvasti äänessä.

5. Heillä on vahvat mielipiteet

On harvinaista kuulla itsevarman ihmisen suusta “en osaa sanoa” tai “pitääpä miettiä”. Hän tietää tulevansa paremmin kuulluksi esittämällä asiansa jämäkästi.

6. He iloitsevat pienistäkin voitoista

Itsevarmat ihmiset pitävät motivaatiota yllä haastamalla itseään jatkuvasti. Pienten voitontunteiden sarja voi pitää itseluottamusta yllä kuukausia.

7. He harrastavat liikuntaa

Liikunta tutkitusti kasvattaa itseluottamusta ja vaikuttaa positiivisesti mielialaan. Säännöllisesti liikuntaa harrastavat ihmiset pärjäävät elämässä paremmin sekä sosiaalisessa, akateemisessa että urheilullisessa mielessä.

8. He eivät ole huomionkipeitä

Epätoivoinen huomionkipeys ei ole itsevarmoille ihmisille ominaista. He eivät kerjää muilta ihmisiltä kehuja tai hyväksyntää, sillä he tietävät oman arvonsa.

9. He eivät pelkää olla väärässä

Itsevarma ihminen sanoo rohkeasti mielipiteensä, vaikka saattaa olla väärässä. Hän oppii virheistään, eikä ota niistä itseensä.

10. He tarttuvat tilaisuuksiin

Sen sijaan, että kysyisi “miksi?” itsevarma ihminen miettii “miksi ei?”.

11. He iloitsevat muiden puolesta

Epävarmat ihmiset yrittävät usein korostaa itseään painamalla muita alaspäin. Itsevarmat ihmiset taas näkevät muiden ihmisten parhaat puolet ja kehuvat heitä heidän saavutuksistaan.

12. He eivät pelkää pyytää apua

Itsevarma ihminen ei pidä avun pyytämistä merkkinä heikkoudesta. He tietävät omat vahvuutensa ja heikkoutensa ja voivat kehittää itseään pyytämällä apua viisaammilta.

Katso lisää uutisia!

Lähde: foxnews.com
Kuva: Unsplash / DIAO DARIUS