Lainojen yhdistäminen on järkevää – katso parhaat vinkit yhdistelmälainan hakemiseksi

19.9.2022

Lainavertailu on täysin riskitöntä, sillä palvelun käytöstä ei peritä maksuja. Lainojen vertailu ei myöskään sido hakijaa mihinkään. Lainavertailulla esim. halvinlaina.fi sivustolla, voi kilpailla kulutuslainoista ja löytää tarpeisiisi sopivan ratkaisun. Jos sinulla on jo esimerkiksi kulutusluotto tai luottokorttivelkaa, voit hakea edullisempaa yhdistelmälainaa lainavertailulla. Lainojen yhdistäminen auttaa usein pienentämään lainan kuukausittaisia lyhennyksiä ja helpottaa talouden hallintaa, kun laina ei eräänny useassa erässä.

Monet pienlainat ja luotot kertyvät nopeasti useiksi maksueriksi. Kun summaan lisätään lainakohtaiset korot ja tilinhoitomaksut, kuukausittaiset lainanhoitokulut kertyvät merkittäviksi kulueriksi.

Yhdistelmälaina on laina, joka yhdistää useita pienempiä lainoja ja luottoja yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tämän jälkeen sinulla on vain yksi laina maksettavana. Yhdistelmälainoja tarjoavat monet pankit ja luotonantajat, ja parasta ei välttämättä löydy heti ensimmäisestä pankista. Siksi lainat kannattaa kilpailuttaa pankkien ja rahoitusyhtiöiden kanssa ja vertailla tarjouksia ennen lainan ottamista.

Yhdellä hakemuksella saa useita lainatarjouksia ja voit helposti vertailla tarjoukset keskenään. Yhdistelmälainan korot vaihtelevat lainanantajan mukaan. Paras yhdistelmälaina löytyy vain vertailemalla lainan kokonaiskustannuksia. Sopivan tarjouksen valinnan jälkeen voit lähettää tarvittavat liitteet ja hyväksyä lainasopimuksen. Tämän jälkeen laina maksetaan tilillesi 1-2 arkipäivän kuluessa tai saman päivän aikana.

 

Lainan takaisinmaksu ajoissa kannattaa

Maksa laina aina ensin pois palkanmaksun jälkeen. Kun maksat lainasi aina pois heti palkan saatuasi, voit välttää epämiellyttävän unohduksen tai henkilökohtaisen konkurssin, joka voi tapahtua, jos et muista maksaa lainaasi pois, vaan käytät palkkasi muuhun. Unohtuneet kuukausierät voivat sisältää sanktioita, jotka kasvattavat lainan kokonaissummaa huomattavasti.

Mikäli mahdollista, maksa sovittua suurempaa erää takaisin ennenaikaisesti. Monilla lainantarjoajilla on mahdollisuus maksaa laina takaisin ennenaikaisesti takaisinmaksusuunnitelmassa olevaa summaa suuremmalle summalle. Jos sinulla on ylimääräisiä tuloja eikä muita kiireellisiä tarpeita, käytä niitä lainan maksamiseen. Mitä nopeammin voit maksaa kulutusluottosi pois, sitä todennäköisemmin vältyt maksuvaikeuksilta.

 

Lainaa haetaan tunnistautumalla

Nykyinen lainsäädäntö edellyttää pankkien ja rahoitusyhtiöiden tunnistavan asiakkaat. Se on suunniteltu suojaamaan asiakkaiden varoja, estämään rahanpesua ja kohdistamaan tuotteita paremmin asiakkaiden tarpeita vastaaviksi. Tunnistautuminen vaatii yleensä mobiilivarmennetta tai pankkitunnuksia.

Tunnistautumisesta on tullut normi jokaiselle pankille ja rahoitusyritykselle. Voit silti saada lainan helposti ja nopeasti, kunhan olet valmis käyttämään muutaman minuutin lainahakemuksen parissa. Parhaimmillaan saat lainarahan tilille samalta istumalta.

 

Lainatarjous on henkilökohtainen

Lainavertailu aloitetaan täyttämällä lainahakemus, johon täytetään yhteystietojen lisäksi myös muut luottopäätöksen tekemiseen tarvittavat pakolliset tiedot. Lainahakemuksen tietoja käytetään vain lainapäätöksen tekemiseen ja tietoja käsitellään erityisen huolellisesti.

Kun lainahakemus on käsitelty, saat tiedon lainatarjouksista muutamassa minuutissa. Henkilökohtaiset lainatarjoukset näkyvät suoraan palvelussamme ja saat tietoa myös sähköpostilla ja tekstiviestillä. Voit helposti tutustua lainatarjouksiin ja vertailla eri vaihtoehtoja esimerkiksi kuukausierillä tai koroilla.

Lainatarjoukset ovat voimassa vain rajoitetun ajan. Jos löydät sopivan lainatarjouksen, voit siirtyä hyväksymään tarjouksen lainavertailussa näkyvän linkin kautta. Hyväksy lainatarjoukset suoraan palvelussa verkkopankkitunnuksillasi.

 

Liitteet kannattaa olla valmiina lainaa hakiessa

Jos taloudellinen tilanne on hyvä ja lainanhakijalla on kyky maksaa laina takaisin, laina voidaan saada yhdellä hakemuksella. Lainavertailupalvelu tekee lainojen vertailusta nopeaa ja helppoa. Lainahakemuksen nopeuttamiseksi kannattaa varata muutamia liitteitä. Lainoittajat voivat tarvita hakemukseen esimerkiksi eläketodistuksen, verotodistuksen tai palkkatodistuksen. Ne voidaan liittää hakemuksiin sähköisinä liitteinä.

 

Lainoja voi yhdistää eri lainasummilla

Rahoitusyhtiöt tarjoavat asiakkaille vakuudettomia lainoja helposti ja vaivattomasti. Hakijan tarvitsee vain täyttää vaadittu lainasumma, takaisinmaksuaika sekä tulo- ja menotiedot. Joskus tarvitaan myös tietoja asumisesta ja muista veloista. Lainan hakeminen on turvallista. Lainavertailussa on mukana Suomessa toimivia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä. Viranomaiset valvovat kaikkea lainaustoimintaa Suomessa. Valitukset lainanantajista ovat suhteellisen harvinaisia. Lainaa voi siis hakea huoletta.

Vakuudellista lainaa hakiessa pankki tai rahoitusyhtiö haluaa varmistuksen lainan takaisinmaksusta. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi asunnon tai omaisuuden käyttämistä lainan vakuutena. Vakuudellisessa lainassa on etunsa. Tyypillisesti ne ovat vakuudettomia lainoja edullisempia. Lainanhakijan kannattaa huomioida vakuudellista lainat yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona. Niiden avulla voi säästää sievoisen summan rahaa.

Kaikilla ei ole kuitenkaan tarvittavia vakuuksia saatavilla. Tällöin rahoitusyhtiön vakuudeton laina voi olla ainoa vaihtoehto. Lainavertailu on siinä tapauksessa järkevää.

 

Ota huomioon lainan siirtomaksut

Lainoja vertailtaessa kannattaa vertailla kaikkia lainan mahdollisia kustannuksia. Lainanantajat kehittävät jatkuvasti uusia tapoja saada toiminnalleen katetta. Lainan siirtomaksu on osa liiketoimintaa. Siirtomaksu on huomattava kulu laina-asiakkaalle. Joka kerta kun lainarahaa siirretään lainatililtä asiakkaan pankkitilille, peritään siirtomaksu. Pääsääntöisesti siirtomaksuja tulisi välttää niiden korkean hinnan vuoksi. Vaihtoehtoisesti siirtojen määrä tulisi minimoida. Siirtojen ei pitäisi olla ensisijainen tapa käyttää lainarahaa.

 

Hae lainaa maksukyky huomioiden

Lainavertailu kannattaa aloittaa kartoittamalla lainatarpeesi. Sinun tulee hakea vain tarpeitasi vastaavia lainoja. Samalla kannattaa ottaa huomioon kuukausierien suuruus. Asianmukaiset kuukausierät ovat sellaisia, että pakollisten maksujen ja lainan lyhennysten jälkeen jää tietty rahasumma odottamattomien kulujen kattamiseen.

Lainalaskurilla voit arvioida lainasumman ja takaisinmaksuajan vaikutuksen lainan kuukausieriin. Voit vertailla lainoja vaikkapa kuukausierien tai korkojen perusteella. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki lainan kustannukset lainan siirtomaksuja lukuun ottamatta.

 

Voit säästää rahaa yhdistämällä lainoja

Lainojen yhdistäminen on hyvä tapa vähentää vanhoja velkoja. Idea on yksinkertainen. Vanha laina maksetaan pois uudella lainalla. Tässä on kuitenkin oltava varovainen, sillä uuden yhdistelmälainan on oltava edullisempi kuin vanha laina tai lainat.

Jos sinulla on vuosien aikana kertynyt paljon lainoja, voi tuntua todella helpolta maksaa vain yksi laina lainanantajalle takaisin. Ihannetapauksessa yhdistelmälainan todellisen vuosikoron tulee olla huomattavasti alhaisempi kuin edellisen lainan todellinen vuosikorko. Useat pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat sellaisia yhdistelmälainoja, jotka ovat taloudellisesti järkeviä ratkaisuja laina-asiakkaille.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Pixabay.com