Tutkimus paljastaa: Koirat muistavat kaiken mitä teemme

12.5.2018

Muistatko, kun ymmärsimme koirien näkevän unta isäntiensä kasvoista? Onko mitään hellyttävämpää?

No, kyllä on. Tuoreen tutkimuksen koirat ovat entistäkin oivallisempia otuksia: Koirat nimittäin muistavat kaiken mitäteemme –riippumatta siitä, vaikuttavatko tekosemme niihin.

 

Eläinten käytöstutkija opetti koiria matkimaan ihmisen käytöstä

Claudia Fugazza, eläinten käytöstutkija Unkarista, yritti opettaa koiria tekemään yksinkertaisia mutta epätavallisempia asioita, kuten kurkistamaan ämpäriin, laittamaan tassuja tuolille tai taputtamaan sateenvarjoa.

Fugazza opetti koiria yksinkertaisesti näyttämällä liikettä itse koirien edessä. Yhdelläkään liikkeelläei ollut erityistä lopputulemaa tai merkitystä.

Kuitenkin, tunnin opetussession jälkeen koirat kykenivät muistamaan jokaisen liikkeen ja imitoimaan niitä huolimatta siitä, että liikkeet olivat satunnaisia eivätkä johtaneet koirien palkitsemiseen tai vastaavaan.

 

Koirasi tarkkailee sinua

Mutta mitä tämä kaikki tarkoittaa? Sitä, että koirasi tarkkailee sinua ja muistaa jokaisen tekemäsi pienenkin asian, vaikka tekosillasi ei olisi mitään tekemistä koirasi kanssa. Onko mitään suloisempaa?

“Jos pyydät koiraa imitoimaan liikkeitäsi, on se kuin kysyisit siltä: ’Muistatko, mitäisäntäsi juuri teki?’”

Nyt tiedämme, että kyllä koirat muistavat. Ne muistavat kaiken mitäteemme ja samalla vahvistavat asemaansa parhaina ystävinämme.

 

Lue myös: 15 merkkiä siitä, että rakastat koiraasi enemmän kuin ihmisiä

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Metro.co.uk
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Justin Veenema