Kadonneitten vatsalihasten metsästys

21.5.2016

Sixpack, timmi vatsa, hyvät äbsit… Asiat, joita monet kaipaa ja mistä monet haaveilee. Painonpudottajaryhmät Facebookissa, artikkelit lehdissä, puskaradio ystävien keskuudessa puhuvat samasta aiheesta. Varsinkin nyt ennen kesää on kova kiire saada itsensä hyvään kuntoon ja keskivartaloa kiinteämmäksi. Monilla vain on väärä käsitys siitä, miten saada hyvät vatsalihakset ja miten saada ne näkyviin. Luullaan että, kun tekee istumaannousuja paljon, niin vatsalihakset tulevat esiin. Totuus on että vatsalihakset tulevat keittiöstä. Ruokavalio vaikuttaa 70 % ja treeni vain 30 %. Oikeat valinnat ruokapuolella tuovat nätit palikat helpommin esiin. Tässä muutama hyvä vinkki miten kehittää keskivartaloa ja miten saada kesämasu edustuskuntoon.

Treenaa vatsalihaksia kohtuudella

Treenaa vatsalihaksia 23 x viikossa, ei enempää. Jokapäiväiset vatsalihasliikkeet salilla eivät kehitä, sillä vatsalihas on myös lihas, joka kaipaa lepoa ja kehittyy myös levossa. Käytä vatsalihastreenissä erilaisia painoja esim. talja, kahvakuula, levypaino yms. Vatsalihas tarvitsee erilaisia ärsykkeitä kehittyäkseen.

Suorat, vinot, syvät…

Harjoita kaikkia osa-alueita monipuolisesti. Hyvän muodon vatsaan saa varsinkin, kun treenaa vinoja vatsalihaksia. Vatsaa saa litteämmäksi, kun muistaa treenata myös syviä vatsalihaksia. Vaikka “lankku” onkin monien mielestä “ei se niin lemppari liike”, mutta se oikeasti toimii syville vatsalihaksille! Haasta itseäsi lankun kanssa ja kokeile vaikka ensin 3 x 30s, seuraavalla kerralla 3 x 45s, sitten kokeile jo 3 x 1min. Kehityt ja huomaat pian, kuinka liike ei enää tunnukkaan niin rankalta. Muista pitää lankussa peppu alhaalla!

Ruokavalio kuntoon

Ruoka on hyvää ja ruokaa on kiva syödä, mutta totuus on se, että: Jos haluaa saada vatsalihakset esiin, niin pitää vähän vetää miinuskaloreilla. Keskivartalossa on melkein kaikilla rasvaa. Vaikka rasvan alla olisikin hyvät treenatut vatsalihakset, ne tulevat esiin ruokavalion muutoksella. Kokeile vaikka kuukausi, että syöt pikkasen vähemmän hiilareita. Älä kuitenkaan jätä kaikkea pois, vaan keskity syömään hiilareita esim. lounaalla ja sitten treenin jälkeen. Lisää vielä aerobista treeniä kalenteriisi, esim. lenkki, kävely, pyöräily, crossari yms 3 x viikossa, niin eiköhän tuloksia ala näkyä.

Tsemppiä treeneihin ja kesämasut esiin!

Katso lisää uutisia aiheesta liikunta & fitness!

Kirjoittaja:

Olen Laura Hotti, 33-vuotias muutosvalmentaja Espoosta. MInulla on laaja ammattitaito hyvinvoinnin ja itsensä kehittämisen eri osa-alueilta. Olen ammateiltani LCF Life Coach, Personal Trainer, Ravintovalmentaja ja olen työskennellyt monta vuotta kauneudenhoitoalalla. Näen ihmisen kokonaisuutena. Jos jokin palanen puuttuu, emme pysty toimimaan kunnolla. Kaikki lähtee omasta hyvinvoinnista. Anna itsellesi siivet.