Mies ja nainen elokuvissa

Kautta aikojen hauskimmat urheiluelokuvat – Katso ainakin nämä 12!

30.6.2023

Urheiluelokuvat tarjoilevat unohtumattomia hetkiä, jännitystä ja inspiraatiota. Ne vievät meidät mukanaan urheilun maailmaan tarjoten samalla huumoria, draamaa ja sydäntä lämmittäviä tarinoita. Olemme koonneet yhteen muutamat kautta aikojen hauskimmat urheiluelokuvat, jotka saavat takuuvarmasti hymyn huulille. Nämä 12 elokuvaa tarjoavat viihdettä urheilufanien ja elokuvaharrastajien iloksi!

1. DodgeBall: Boltsit pelissä

DodgeBall – Boltsit pelissä on komediaelokuva vuodelta 2004, jossa rahavaikeuksissa oleva kuntosaliyrittäjä Peter La Fleur (Vince Vanghn) osallistuu 50000 dollarin arvoiseen polttopalloturnaukseen yrittäessään pelastaa yrityksensä konkurssilta. Kilpailuun ilmoittautuu myös Peterin arkkivihollinen, viereisen huippukuntosalin omistaja White Goodman (Ben Stiller).

2. Mustat donkkaa tykimmin

Mustat donkkaa tykimmin (White Men Can’t Jump) on vuoden 1992 koripalloaiheinen komedia, jonka pääosassa näyttelevät Woody Harrelson ja Wesley Snipes. Elokuvassa Sidney Deane ja Billy Hoyle ovat katukoripallotähtiä, jotka päättävät yhdistää voimansa ansaitakseen lisää rahaa.

3. Lämäri

Lämäri (Slap Shot) on vuoden 1977 komedia, jota on pidetty yhtenä kaikkien aikojen parhaimpana urheiluelokuvana. Elokuvassa pikkukaupungin terästehdas ajetaan alas ja samalla kaupungin jääkiekkojoukkue uhkaa menettää rahoituksensa. Valmentaja Reggie (Paul Newman) huomaa väkivaltaisen pelin kiinnostavan katsojia, jolloin hän ryhtyy yllyttämään joukkuetta entistä törkeämpiin temppuihin palkaten samalla uusiksi pelaajiksi todelliset häirikköveljekset.

4. Antaa palaa!

Antaa palaa! (Let it ride) on vuonna 1989 julkaistu komediaelokuva, jossa ”entinen” uhkapeluri Jay Trotter (Richard Dreyfuss) saa kaverinsa (David Johansen) taksinauhoitusten ansiosta kuuman vinkin hevosesta, joka saattaa voittaa seuraavan lähtönsä. Kaikkien odotusten vastaisesti Jayn asettama veto tarjoilee suuren voiton, jolloin miehellä jää peliputki päälle ja hän jatkaa vetojen lyömistä oikein olan takaa!

5. Juomahemmo

Juomahemmo (The Waterboy) on vuoden 1998 urheilukomedia. Bobby Boucher (Adam Sandler) on Mud Dods -joukkueen pilkattu ”juomahemmo”, jonka tehtävänä on pitää kaikkien juomapullot täytettynä. Eräänä päivänä Bobby saa raivokohtauksen ja taklaa joukkueen tähtipelaajan. Seurauksena hänestä tulee Mud Dogsien tähtipelaaja, joka vie joukkueen liigavoittoon.

6. Semi-Pro

Semi-Pro on urheilukomedia vuodelta 2008. Hillitön komedia sijoittuu vuoteen 1970, jossa Jackie Moon (Will Ferrell) on yhden hitin laulaja, joka osti tuotoilla oman koripallojoukkueensa. Moon on myös joukkueen pelaaja ja kuuluttaja, joka yrittää saada joukkueensa pysymään funkin tahdissa ja NBA-liigassa. Ferrellin mukana vauhdissa ovat Woody Harrelson ja André Benjamin.

7. Sekopallo

South Parkin ja Mies ja alaston ase -elokuvan tekijät löivät hynttyyt yhteen ja loivat 1998 julkaistun Sekopallon (Baseketball). Elokuvassa kaksi sekopäätä, Coop (Trey Parker) ja Remer (Matt Stone) keksivät uuden urheilulajin, baseketballin eli koripallon ja baseballin yhdistelmä, joka nousee Amerikan katsotuimmaksi urheiluksi.

8. Pelkoa ja inhoa nappulaliigassa

Will Ferrellin tähdittämä Pelkoa ja inhoa nappulaliigassa (Kicking & Screaming) on vuoden 2005 julkaisu, jossa perhemies Phil on joutunut kestämään kilpailuhenkistä isäänsä koko elämänsä, ja päättää nyt haastaa hänet valmentajana nappulajalkapallossa.

9. Omaa luokkaansa

Vuoden 1992 elokuva Omaa luokkaansa (A League of Their Own) on Tom Hanksin ja Madonnan tähdittämä elokuva, jossa urheilutähdet joutuvat lähtemään rintamalle toisen maailmansodan aikaan. Miesten baseball-liigan kausi perutaan ja korvikkeeksi aloitetaan naisten liiga, jonka johtajaksi valikoituu alkoholisoitunut ex-pelaaja Jimmy Dugan.

10. Hokkarihemmot

Hokkarihemmot (Blades of Glory) on Will Ferrellin ja Jon Hederin tähdittämä hulvaton komedia vuodelta 2007. Elokuvassa kaksi taitoluistelijaa kilpailee jääareenoiden kuninkuudesta. Kilpailuasetelma riistäytyy käsistä ja molemmat saavat porttikiellon miesten kisoihin, jolloin he päättävät lyödä hynttyyt yhteen ja lähteä kilpailemaan pariluisteluun.

11. Jerry Maguire – elämä on peliä

Jerry Maguire – elämä on peliä -elokuva julkaistiin vuonna 1996. Urheiluagentti Jerry (Tom Cruise) ryhtyy taistelemaan urheilun ympärillä pyörivän bisneksen epäeettisyyttä vastaan. Saadessaan potkut hän päättää nousta uudestaan huipulle tukenaan yksinhuoltajaäiti Dorothy (Renée Zellweger) ja jalkapalloilija Rod (Cuba Gooding Jr.)

12.Tin Cup

Cevin Costnerin tähdittämä Tin Cup on vuodelta 1996. Elokuvassa itsetuhoisen yliyrittämisen seurauksena pikkukaupungin golf-radan pitäjäksi jämähtänyt Roy lähtee kylmiltään US Openiin voittaakseen Mollyn (Rene Russo) sydämen lyömällä tämän tunteettoman laskelmoivalle golf-ammattilaispoikaystävälle (Don Johnson) luun kurkkuun.

Lue lisää: hyvä mieli & onni uutisia