Halailuasentosi kertoo kaiken parisuhteesi tilanteesta

2.6.2020

Aah, parisuhteet – ne ihanan monimutkaiset ja sykähdyttävät elämän ilostuttajat. Me kaikki tiedämme, että avain hyvään parisuhteeseen on kommunikointi. Mutta mikä rooli on puheen ulkopuolisilla asioilla – kuten halailulla?

Älä pelkää, jos poikaystäväsi ei ole jatkuvasti rutistelemassa sinua.Tärkeintä on tapa, jolla hän halailun suorittaa. Se nimittäin kertoo kaiken parisuhteestanne.

Kehonkieli kertoo itsessään paljon tunteistamme. Teot kertovat paljon enemmän kuin sanat, eikö?

Ja se on täysin normaalia. Iltaisin alitajuntamme ottaessa vallan, paljastamme itsemme ja tunteemme täysin. Tapa, jolla halailet, tai “cuddlailet” nukkumaan mennessä ja nukkuessa, kertoo kaiken parisuhteestasi.

 

Nukkuma- tai halailuasento on barometri, joka kertoo, kuinka hyvin parisuhteessanne menee

Et tietenkään nuku joka yötä samassa asennossa. Vaihtelu on täysin normaalia. Mutta oletko koskaan miettinyt, miksi kehomme päättää vaihtaa asentoa kumppanin kanssa keskellä yötä?

Nukkuma- tai halailuasento on tietynlainen barometri, joka kertoo, kuinka hyvin parisuhteessanne menee. Jos asento muuttuu yhtäkkiä aivan toisenlaiseksi, voi se olla huolestuttava merkki.

Richard Wiseman, brittiläinen professori, teetti tutkimuksen, jossa hän kysyi yli 1000 ihmiseltä heidän lempinukkuma-asentojaan. Seuraavaksi hän pyysi heitä arvioimaan parisuhteidensa tilan. Näin hän kykeni linkittämään asennot ja parisuhteiden tilan.

86 prosenttia tutkittavista, jotka kertoivat nukkuvansa täysin kumppanissa kiinni, kertoivat olevansa onnellisia parisuhteissaan.

Samaan aikaan ainoastaan 4 prosenttia tutkittavista nautti halailusta kasvokkain niin, että kaikki kehonosat koskettavat toisiaan. Kukapa siinä asennossa jaksaisikaan olla koko yötä?

Joten, jos tarvitset tietoa parisuhteesi terveydentilasta, lue alta, mitä nukkumispositionne kertoo:

 

Nukutte vastakkaisilla puolille sänkyä:

Tämä voi olla huolestuttavaa.

Seksiasiantuntija Tracey Coxin mukaan tämä asento ennustaa eroa tai on seurausta riidalle.

Jos vietät yösi halaillen vain itseäsi ja ilman toisen rakkautta, saatat alitajuisesti suojella sydäntäsi: kyseessä on fyysinen reaktio emotionaaliselle ongelmalle, jonka juuret voivat olla jo syvällä.

Cox kertoo: ”94 prosenttia onnellisimmista pareista suutelivat toisiaan tai koskivat toisiinsa ainakin jaloilla tai käsillä ennen nukahtamista.”

Jos otat etäisyyttä kumppaniisi sängyssä, voi se olla merkki rakkauden puutteesta myös sängyn ulkopuolella. Ero voikin olla jo lähellä.

Jos haluat suhteenne elpyvän, pyri yön aikana ottamaan enemmän läheisyyttä kumppaniisi. Vain 2 prosenttia ihmisistä nukkuu yli metrin päässä toisistaan.

 

Lue myös: Oletko hyvässä parisuhteessa vai eron kynnyksellä? – Tee yksinkertainen testi ja ota selvää

 

Nukutte toisissanne kiinni ja kasvokkain:

Tässä asennossa voi tulla kuuma ja epämiellyttävä tunne erityisesti kesäisin, mutta kyseinen asento voi olla myös se kaikista rakastavin ja tunteellisin. Kun nukut kumppaniisi takertuneena, on se viesti todellisesta tyytyväisyydestä parisuhteeseen.

Kehonkieliasiantuntija Patti Woodin mukaan tämä asento kertoo, että ”elämänne ovat kietoutuneet toisiinsa ja toimitte parina. Saatatte jo lopettaa toistenne lauseita ja pidätte huolta toisistanne.”

 

Nukutte peput vastakkain:

Älä huolestu: tämä asento ei viesti siitä, että vihaisit kumppaniasi. Mutta se voi kertoa tahdostasi olla vapaa sielu parisuhteesta huolimatta.

Woodin mukaan takamusten kosketus viestii sitoutumisestasi seksuaaliseen kontaktiin. Mutta kun katsotte samaan aikaan toisaalle, osoitatte kykynne pysyä itsenäisinä ja sen, että arvostatte myös omaa tilaanne.

Tämä asento on yleinen myös silloin, jos toinen kumppaneista on pahanlaatuinen kuorsaaja.

 

Olet lusikassa takana:

Jos olet nainen, voi olla joskus hauskaa olla takana oleva osapuoli. Se tuntuu tietyllä tapaa huolehtivalta ja hoivaavalta.

Mutta miehen syleily takaapäin voi tarkoittaa myös muuta: viestit, että olet suojeleva ja mahdollisesti jopa omistushaluinen.

Jos olet hieman kontrollifriikki, voi tämä asento olla sinulle mieluinen.

 

Olet lusikassa edessä:

Naisena on mukavaa olla lusikassa rutisteltavana: tällöin kumppanisi kertoo, ettei hän pelkää intiimiyttä ja turvallisuuden tunteen antamista.

Silti, tässä asennossa joudut nukkumaan miehesi veitikkaa vasten koko yön. Woodin mukaan tämä asento onkin yksi seksuaalisesti houkuttelevimmista asennoista, mitä tulee halailuun.

 

Lue myös: 11 Erilaista Parisuhdetyyppiä – Mihin näistä SINÄ kuulut?

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Elite Daily
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Toa Heftiba