Ginin juojat ovat todennäköisemmin seksikkäitä ja aggressiivisia

19.9.2022

Ginin juojien ajatellaan usein olevien seksikkäämpiä kuin muiden juomien nauttijat, kertoo uusi tutkimus. Tutkimuksessa havaittiin myös, että 25 prosenttia punaviinin juojista tuntee olonsa leikkisäksi juotuaan lasillisen.

Viini vaikuttaa myös toisella tavoin; 60 prosenttia viininkuluttajista kokee olonsa väsyneeksi lasillisen jälkeen.

 

Tietyt alkoholit voivat laukaista öykkärikäyttäytymisen humalassa

Tulokset ovat peräisin tutkimuksesta, jossa selvitettiin eri alkoholien ja tunnetilojen yhteyksiä. Yksi tutkimuksen havainnoista oli se, että tietyt alkoholit voivat laukaista öykkärikäyttäytymisen humalassa.

Tutkittuaan anonyymeja vastauksia alkoholikyselyyn koskien aikuisten päihteiden ja alkoholin käyttöä, tutkijat huomasivat vodkan, ginin ja rommin assosioituvan muita alkoholeja enemmän aggressiiviseen käytökseen. 30% näiden viinojen juojista kertoi tuntevansa olonsa aggressiiviseksi juotuaan.

Vastaava lukema punaviinin juojien keskuudessa oli 2.5 prosenttia ja oluen juojien keskuudessa 7 prosenttia.

Viinat saavat myös juojansa muita juomia todennäköisemmin itkemään.

Punaviiniä saa juojansa väsyneimmäksi, kun taas viinat antaa muita juomia enemmän energiaa.

59 % viinan lipittäjistä kokee itsetunnon nousevan viinan juomisen myötä. Oluen juojista sama ilmiö esiintyy 45 % otoksesta.

Punaviini ja olut rentouttavat juojiaan eniten; noin puolet kaikista 18-34-vuotiaista vastanneista kertoo rentoutuvansa oluen tai viinin merkeissä.

 

Lue myös: Tiede todistaa: Alkoholia juovat ihmiset elävät pidempään

 

Viina yhdistettävissä myös seksikkyyteen

Viinan havaittiin yhdistyvän myös seksikkyyteen; neljä vastaajaa kymmenestä tunsi olonsa seksikkääksi juotuaan viinaa.

Viinin kuluttajilla sama lukema oli noin 25%, oluen kuluttajilla 19%.

Tutkijat tiivistävät tuloksensa: “Alkoholin ja tunnetilojen yhteyden havaitseminen on oleellista alkoholin väärinkäytön tutkimisessa. Saimme runsaasti tietoa siitä, mitkä tunteet johtavat eri juomisvalintoihin eri ihmisryhmissä.”

Mark Bellis, yksi tutkijoista, lisää: “Jo vuosisatoja viinat, kuten rommi ja gin, on yhdistetty väkivaltaiseen käytökseen. Tämä tutkimus vahvistaa olettamuksen. Iso-Britanniassa on mahdollista ostaa litra viinaa alle 15 punnalla. Halvat hinnat voivat johtaa liialliseen ryyppäämiseen ja täten väkivaltaan. Olisi todella tärkeää rajoittaa alkoholin saatavuutta.”

 

Lue myös: Miesten hajuvedet voivat saada naiset juomaan lisää alkoholia

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Independent.co.uk
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Joanna Kosinska