Eroon ampiaisista muutamalla helpolla kotikonstilla

26.7.2016

Ampiaisia on viime päivinä ollut Suomen kesässä tavallista enemmän. Niitä on helpointa välttää pihapiirissä on helpointa välttää, kun esillä ei pidetä makeita tuoksuja tai räikeitä värejä, jotka vetävät näitä kesän pörriäisiä puoleensa.

Jos ampiaiset ovat kuitenkin saaneet tehtyä pesän terassin alle tai katon harjaan, niistä pääsee eroon muutamalla helpolla keinolla.

Hämäyspesä

Ampiaiset eivät viihdy toisen pesän läheisyydessä, joten sellaisen voi itse tehdä hämäykseksi. Esimerkiksi suodatinpusseista on helppo tehdä ampiaispesää muistuttava rakennelma, jonka voi asettaa oikean pesän lähelle. Näin ampiaiset muuttavat muutaman päivän kuluessa pois pesästään.

Korianteri

Sanotaan, että ampiaisilla on monia tuoksuja ja hajuja, joita ne eivät voi sietää. Yksi tällaisista on korianteri. Istuta korianteri ruukkuun terassille, jolloin pääset eroon ampiaisista ja saat samalla herkullisen yrtin kesäkokkauksiin.

Koipallo

Helppo ja nopea keino on laittaa koipallo pesän viereen. Ampiaisten pitäisi seuraavaa päivään mennessä muuttaa etsimään uutta kotia.

Makean tuoksuinen ansa

Ampiaisten rakkautta makeita tuoksuja kohtaan voi myös käyttää hyväksi. Terassin pöydälle voi jättää tölkkiin, lasiin tai lautaselle makeaa mehua, limua tai vaikka vain vettä, johon sekoittaa muutaman sokeripalan. Ampiaiset kerääntyvät juomaan herkkua ja toivonmukaan myös jäävät siihen. Tölkki on varmin keino saada pörriäiset kiinni, sillä sieltä ne eivät pääse karkuun.

Katso lisää uutisia aiheesta lifestyle & vapaa-aika!

 

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.