Eikö parisuhdeasiasi mene koskaan putkeen? – Syy voi olla DNA:ssasi

24.10.2018

Tuntuuko sinusta siltä, että olet syntynyt sinkuksi, eikä parisuhteet sovi sinulle? Tuoreen tutkimuksen mukaan syy voi löytyä perimästäsi.

 

Ikisinkku-geeni?

Pekingin yliopiston tutkijat nyppivät 600 opiskelijalta hiukset testatakseen geeniä, joka voi mahdollisesti tehdä ihmisestä parisuhdetta välttelevän ikisinkun. Tutkijat huomasivat, että ihmiset, joilta löytyy tiettyä “G”-geeniä, ovat 20 prosenttia muita todennäköisemmin yksineläjiä.

 

Serotoniin vähäinen eritys syynä?

Vaikka tutkimuksessa ei otettukaan huomioon ulkoisia tekijöitä, kuten persoonallisuutta tai ulkonäköä, todistaa se geenin yhteyden serotoniinin eli onnellisuushormonin normaalia vähäisempään muodostumiseen. Tästä syystä G-tyypin geenin omaavilla ihmisillä voi olla muita enemmän vaikeuksia muodostaa vakavia parisuhteita.

 

Toivo ei ole mennyttä!

Heidän, jotka uskovat kantavansa geeniä, ei kuitenkaan tarvitse heittää vielä kirvestä kaivoon parisuhdepelissä. Daily Mail– lehden mukaan geeneillä ei ole viimeistä sanaa, mitä tulee parisuhteiden muodostumiseen. Tämän voi todistaa identtisten kaksosten avulla: ”Kaksoset ovat usein oletusarvoisesti kiinnostuneita samanlaisista ihmisistä, mutta loppujen lopuksi kaksosilla on taipumusta päätyä yhteen hyvin erilaisten kumppanien kanssa.”

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Womansfay
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay
Lähde: Daily Mail
Lähde: Nature.com