Ärsyttävimmät asiat, joista naiset tuomitaan, mutta miehiä ei

16.6.2024

Kaksinaismoralismi kukkii edelleen, vaikka naisten oikeudet ovat olleet framilla jo vuosia. On selvää, että myös miehiä sorsitaan tietyissä asioissa, mutta kun puhutaan pienistä asioista, joista ihmisiä on helppo tuomita, suuntautuu tuomiot paljon herkemmin naisiin. Seuraavassa 11 tuttua asiaa, joista miehet saavat kuraa niskaansa paljon harvemmin kuin naiset.

 

1. Useat kumppanit intiimiin kanssakäymiseen

Miehet ovat pelureita ja naiset lutkia.” Tämä ajattelutapa on onneksi jo väistymässä, mutta naiset saavat silti kuulla paljon tuomitsevia kommentteja puhuessaan intiimistä elämästään.

 

2. Laihduttaminen

Kun mies aloittaa dieetin, hän välittää kehostaan ja terveydestään. Mutta entä kun nainen aloittaa dieetin? Silloin alkavat kuiskaukset sosiaalisille standardeille alistumisesta. Eikö nainen voi vain haluta tuntea oloaan hyväksi pillifarkuissa?

 

3. Määrätietoisuus ja itsevarmuus työpaikalla

Jostain syystä pomoa ei oteta aina tosissaan, jos hänellä ei ole penistä.

 

4. Se, miltä vaatteesi näyttävät vastakkaiselle sukupuolelle

Haluatko tietää, kuinka paljon jätkät vihaavat lempivaatteitasi? Et? Pahoittelut, se ei estä ihmisiä kertomasta sinulle, mitä miehet ajattelevat korkeavyötäröisistä shortseistasi.

 

5. Karvainen vartalo

Tätä tuskin tarvitsee selittää.

 

6. Feminismi

Näytä meille miesfeministi, jota on hehkutettu hänen mullistavista, älykkäistä ja hienotunteisista ajatuksistaan, niin me näytämme sinulle 50 naisfeministiä, joita on kutsuttu vihaisiksi, äänekkäiksi ja ylitunteellisiksi.

 

7. Urakeskeisyys

Jos olet voimakas uranainen, joku on todennäköisesti kutsunut sinua liian urakeskeiseksi tai jopa väittänyt sinun laiminlyövän muita ”naisellisia” vastuualueitasi, kuten perheen perustamista tai hyvänä vaimona olemista. Mutta ei, kyse on vain siitä, että rakastat työtäsi ja välität itsestäsi.

 

8. Ylipainoisuus

Jotta huomaisit uskomattoman eron suhtautumisessa ylipainoisiin naisiin verrattuna miehiin, riittää kun katsot muutaman elokuvan. Niissä tukevilla miehillä on aina kuumia mallinaisia, mutta päinvastaiset tilanteet ovat harvassa.

 

9. Haluttomuus saada lapsia

Jotkut ihmiset pitävät naisia vain lastentekokoneina.

 

10. Lihaksikkuus

Ei kannata käydä salilla liikaa, jos et halua kuunnella loputtomia kommentteja epänaisellisuudestasi.

 

11. Luonnollinen ikääntyminen

Me kaikki rakastamme komeasti harmaantuneita miehiä. Mutta miksei naisille ole määritelty seksikkään ikääntymisen merkkejä?

 

Lue myös: Islanti vie tasa-arvon uudelle tasolle – Miehille ei saa maksaa enempää palkkaa kuin naisille

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Women's Health
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / rawpixel