Älä valitse prinssiä, valitse sammakko

21.11.2017

Jos etsit elämäsi rakkautta, kannattaa ehkä prinssin sijaan tavoitella sammakkoa. Tuore tutkimus todistaa, että parisuhteet onnistuvat todennäköisemmin, jos nainen pariutuu vähemmän vetovoimaisen miehen kanssa.

 

Monet kertoivat kokevansa syyllisyyttä syömisen jälkeen

Floridan yliopiston tutkijat analysoivat 113 avioparia, joiden avioliitot olivat kestäneet maksimissaan 4 kuukautta. Jokaisesta tutkittavasta otettiin kokovartalokuvat, jotka arviotiin viehättävyyden perusteella asteikolla 1-10.

Rakastavaisilta kyseltiin myös heidän halukkuudestaan pysyä hyvässä kunnossa ja syödä terveellisesti. Jotkut tutkittavat kertoivat kokevansa syyllisyyttä välittömästi syömisen jälkeen tai jopa nauttivansa siitä, kun heidän vatsansa on tyhjä.

 

Miehet kompensoivat puutteitaan kiltteydellä

Tutkimuksen tulokset mukailivat Kaunotar ja hirviö- elokuvaa; naiset olivat onnellisempia geenilotossa heikommin menestyneiden miesten kanssa, sillä nämä miehet kompensoivat muita puutteitaan esimerkiksi kiltteydellä, lahjoilla tai tekemällä enemmän kotitöitä.

“Miehet vaikuttavat panostavan ja investoivan enemmän parisuhteeseensa, kun he eivät koe olevansa kumppaneidensa kanssa ulkonäöllisesti samalla tasolla,” tutkimuksessa kerrottiin.

Vastaavasti komeiden miesten kanssa avioituneet naiset kokivat enemmän tarvetta treenata ja syödä terveellisesti pysyäkseen hyvässä kunnossa. “Tulosten perusteella komea mies voi aiheuttaa vaimolle negatiivisia seurauksia, varsinkin jos komean miehen vaimo ei ole erityisen viehättävä,” kertoi Tania Reynolds, yksi tutkijoista.

Raynolds sanoo, että komeat miehet voivatkin rohkaista ja tukea vaimojaan muistuttamalla heitä kauneudestaan ja siitä, että he rakastavat heitä riippumatta siitä, miltä he näyttävät.

“Tai sitten vain keskittymällä muihin asioihin kuin ulkonäöllisiin seikkoihin, kuten kiltteyteen, fiksuuteen ja läheisyyteen.”

 

Lue myös: Parisuhdeterapeutit kertovat: Nämä ovat parisuhdeongelmien suurimmat syyt

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Nypost.com
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Everton Vila