7 parasta matkakohdetta sinkuille

11.10.2017

Yksin matkustaminen eroaa monella tapaa ryhmäreissuista. Se voi olla todella jännittävää ja hauskaa, sillä voit keskittyä vain omaan mielentilaasi. Vaikka ei olisi paras päiväsi, sinun ei tarvitse esittää iloista tai onnellista kanssamatkustajille. Mutta mihin sitten kannattaisi matkustaa yksin?

“Matkustamisen tarkoitus on tutustua uusiin tuntemattomiin paikkoihin. Parhaiten se onnistuu, kun voit altistaa itsesi uusille ihmisille, paikoille ja kokemuksille yksin – ilman sellaisten ihmisten seuraa, joiden kanssa olet muutenkin aina,” neuvoo Eleni Gage, matkatoimittaja.

“Me kaikki tiedämme tämän kokemuksesta; olet ehkä ollut jossain upeassa paikassa maailman toisella puolella, mutta reissukumppanisi on samalla valittanut töistään tai parisuhteestaan. Muistoihisi jää jankkaus, ei upeat nähtävyydet,” Gage kertoo.

Yksin matkustaminen voi olla myös jännittävää ja mieltä avartavaa. “Kun et omaa yhteistä kieltä toisten ihmisten kanssa, tulee sinun kiinnittää enemmän huomiota muiden nonverbaalisiin eleisiin. Jos molemmat haluatte ymmärtää toisianne (esim. ostaessa hedelmiä, kysyessä reittiohjeita jne.) tulee teidän sukeltaa hieman syvemmälle toistenne olemukseen. Näin saatat löytää syvällisiäkin yhteyksiä uusien ihmisten kanssa.”

Seuraavaksi lista kohteista, jotka ovat optimaalisia yksin matkustavalle.

 

Brittiläiset Neitsytsaaret

Usko tai älä, Karibianmeri ei sovi vain pariskunnille ja häämatkalaisille. ”Monilla saarilla on vilkas yöelämä ja upeita rantoja, jotka vetävät sinkkuja puoleensa. Ihmiset ovat mukavia ja varsinkin, jos liikut saarelta toiselle, löydät helposti uusia ystäviä jahtien kansilta,” kertoo Perrie Hartz, Karibianmeren alueella liikkunut matkatoimittaja.

Biras Creek on intiimi ja rentouttava paikka itsenäisille ja riittävän varttuneille aikuisille (6-vuotiaita ei päästetä alueelle). Sinne pääsee ainoastaan veneellä tai helikopterilla ja tarjolla on erilaisia kylpylähoitoja, snorklausta, hummerien kalastusta, joogatunteja sekä paljon muuta. Alueella on runsaasti vaellusreittejä sekä lauttureita, jotka järjestävät kierroksia saaren alueella.

 

New York City

Valinta kuulostaa helpolta, mitä se myös oikeasti on. New Yorkista löytyy aina tekemistä. Baareja ja clubeja on niin paljon, että valitseminen tuottaa helposti vaikeuksia. Reissaa kesällä, jolloin kattobaarit ja ulkoilmakuppilat ovat auki. Satamasta lähtee myös muutamia veneitä, joissa järjestetään sinkkujen suosimia aurinkoisia ja rentouttavia cocktailjuhlia. Jos betoniviidakko kyllästyttää, liiku siltaa pitkin Brooklyniin, jossa pääset tutustumaan urbaaniin kaupunkimiljööseen ja erinomaisiin ravintoloihin.

 

Barcelona

Espanjalaiset osaavat juhlia, ja niin he tekevätkin – joka yö ja aamuun asti. Pidä hyvä siesta ennen suuntaamista yhden Euroopan eläväisimmän kaupungin yöelämään. Barcelona vetää ihmisiä puoleensa ympäri maailmaa; näistä ihmisistä valtaosa matkustaa yksin tai kavereidensa kanssa, joten on helppoa tavata uusia ihmisiä ja tanssia aamuun asti.

 

Playa del Carmen, Meksiko

Meksikolaiset ovat valuneet kaikkialta Meksikosta tähän kuuluisaan turistikohteeseen työskentelemään, minkä ansiosta alueella on mielenkiintoinen sekoitus turisteja sekä paikallisia. Playassa on hieno ulkomaalaislähtöinen asukaskunta ja sen viriili elämäntyyli vetää puoleensa. Playa on vain tunnin matkan päässä Cancunista, joten turisteille sopivia majoituspaikkoja on varmasti tarjolla. Kannattaa tutustua Playaan sen useiden Facebook-sivujen kautta, joista löytyy kattavasti tietoa niin espanjaksi kuin englanniksikin.

 

Santa Fe

Santa Fe on yksi Amerikan rakastetuimmista kaupungeista. Tämä hurmaava kaupunki vetää itsenäisiä reissaajia puoleensa hyvinvointipalveluillaan, seikkailuillaan, nähtävyyksillään, ruokakulttuurillaan ja moderniudellaan. Kaupunki on todella monikulttuurinen ja yksin matkustavat voivatkin esimerkiksi käydä alkuperäisamerikkalaisten kylässä, Tsankawissa, tai lumikenkäkävelyllä vuorilla muutamia vaihtoehtoja mainitaksemme.

 

Oahu

Oahu on täydellinen pakokohde sinkulle, joka etsii valkoisia rantoja ja energistä kaupunkielämää. Matkustit sitten yksin tai kavereiden kanssa, aktiviteettejä on loputtomasti. Käy klubeilla Honolulussa, rantakierroksella Oahun pohjoispuolella tai nauti paikallisista herkuissa lukemattomissa ravintoloissa. Oahu on kansainvälisesti erittäin suosittu kohde, mikä näkyy monimuotoisuutena paikan päällä. Näin pääsetkin halutessasi tutustumaan vaivatta muiden kulttuurien edustajiin.

 

Scottsdale, Arizona

Scottsdalella on rauhallisen resort-kohteen maine; se tarjoaakin paljon rentouttavia vaihtoehtoja arvostelukykyiselle matkaajalle. Viime vuosien aikana Scottsdalen yöelämä on kuitenkin räjähtänyt ja keskusta on täyttynyt erilaisista musiikkibaareista ja klubeista. Se onkin ansainnut kiistatta lempinimensä: ”Aavikon South Beach”. Scottsdale tarjoaa sinkkumatkaajille runsaasti aktiviteetteja, oli tarpeet sitten millaiset tahansa.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Bustle.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay