Tämän vuoksi jokaisen tulisi kokeilla ravintolassa työskentelyä ainakin kerran

3.7.2018

Kaikki jotka ovat joskus olleet ravintolassa töissä tietävät, että ravintola on varsin omalaatuinen työpaikka. Siellä yhdistyy monta elementtiä, jotka tekevät työstä niin mielenkiintoista ja haastavaa: Jatkuva hoppu, asiakkaiden palveleminen hopusta huolimatta ystävällisesti ja tehokkaasti ja – mikä parasta – ruoka.

Mitä ravintolassa työskenteleminen sitten opettaa? Vaikka mitä! Tässä muutama asia joita et muualta saa kuin työskentelemällä ravintolassa:

1. Opit tulemaan toimeen ikävämpenkin ihmisten kanssa

Oli sitten kyse työkavereistasi tai asiakkaista, niin ravintolatyöntekijänä opit tulemaan toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa.

2. Opit suhtautumaan virheisiin luontevasti

Virheitä ei voi välttää – etenkään ravintolatyöntekijänä. Ravintolatyöntekijänä unohdat taatusti jonkun tilauksen tai pudotat astioita lattialle. Virheitä sattuu, niistä oppii ja niitä on hyvä oppia sietämään.

3. Opit arvostamaan palvelualan ammattilaisia

Seuraavan kerran kun ruokasi on myöhässä, tiedät että se ei luultavasti johdu tarjoilijasta – vaikka tarjoilijahan yleensä haukut saa. Ymmärrät, että ravintolatyöntekijät tekevät kyllä parhaansa, mutta aina ei kaikki mene nappiin.

4. Opit keskittymään olennaiseen

Ravintola jos mikä on paikka, jossa taustameteli ja erilaiset häiriötekijät pommittavat aistejasi jatkuvasti. Muistisi ja keskittymiskykysi tehostuu, kun joudut muistamaan mitä olitkaan tekemässä ennen kuin asiakas kysyi sinulta illallismenusta.

5. Opit tiimityöskentelijäksi

Ravintola kuin ravintola toimii vain tiimityön ansiosta. Opit vastaanottamaan ja delegoimaan vastuuta.

6. Opit kärsivällisyyttä ja diplomatiataitoa

Ravintolatyöntekijänä kohtaat jos jonkin näköisiä asiakkaita. Osalla asiakkaista on huono päivä, ja he saattavat purkaa sen sinuun. Sinun on kuitenkin otettava kaikki vastaan kuin viilipytty, ja käyttäydyttävä rationaalisesti silloinkin kun asiakas yltyy meuhkaamaan. Tällaisesta kyvystä on hyötyä missä tahansa työssä – kenties arkielämässä ja parisuhteessakin.

Mitä sinä olet oppinut ravintolatyössä? Kommentoi alla!

Lisää hyvän mielen artikkeleita

Lähde: TheKitchn
Kuva: Unsplash / Bimo Luki