5 terveellistä ilta- ja yöpalaa, jotka eivät nosta verensokeria

22.9.2020

Näillä viidellä purtavalla parilla tulet kylläiseksi ja tunnet olosi täydeksi (ilman, että vyötärösi saisi lisää täytettä).

 

Ollaanpa aivan rehellisiä: toisinaan ei yksinkertaisesti ole mahdollista välttää syömistä yön pikkutunteina. On olemassa tilanteita (pitkäksi venynyt työvuoro, viivästynyt lento), joissa keskiyön ateria on täysin perusteltu — ja toisinaan olet vain yksinkertaisesti edelleen nälkäinen. Kun sinulla on nälkä, sinun tulisi syödä, neuvoo ravitsemusterapeutti Angela Lemond, joka on yhdysvaltalaisen Academy of Nutrition and Dietetics -järjestön jäsen.

Olennaisinta on valita mutusteltavaksi sellaista ruokaa, joka ei aiheuta verensokerin nopeaa nousua, saa sinua himoitsemaan lisää, tai lihota. Kaikki näistä kevyistä, mutta täyttävistä yhdistelmistä siivittävät sinut kylläisenä aamuun asti. Tässä esimerkkejä, olkaa hyvä:

 

1 keskikokoinen banaani + 1 ruokalusikallinen manteli- tai maapähkinävoita

 

1 keskikokoinen omena + 28 grammaa vähärasvaista juustoa

 

reilu puoli desilitraa mustia papuja + 1 pieni maissitortilla

 

2 ½ desilitraa mustikoita + 150-225 grammaa maustamatonta, rasvatonta jogurttia

 

kaksi suurta, tikuiksi pilkottua porkkanaa + 3 ruokalusikallista hummusta

 

Sovella ja löydä uusia makuelämyksiä

Näitä vaihtelemalla ja yhdistelemällä saa aikaan myös uusia makuelämyksiä ja makuyhdistelmiä, jotka toimivat myös esim. aamupuuron joukossa. Lisää aamupuurosi esim. mustikoita, baanania ja lusikallinen maapähkinävoita, niin perusherkustahan tulee jo luksusta.

 

Välipala

Tee välipalaksi esim. hedelmäsalaatti omenasta ja banaanista. Pilko hedelmät ja sotke ne vaikkapa kereikkalaisen jogurtin joukkoon. Avot, ihan oikea annoshan se siinä möllöttää. Ei muuta kun lusikoimaan ja ei aikaa, kun nälkä on poissa.

 

Pääruoka

Pääruoaksi voit soveltaa esim. papuja ja maissitortillaa lisäämällä annokseen – tortillan väliin – porkkanaa ja juustoa. Kasvistortilla on valmis ja pitää nälän pitkään. Maustamattomata (kreikkalaisesta) jogurtista saa näppärästi kastikkeen, jos tortilla sitä mielestäsi vaatii.

 

Jälkiruoka

Jälkiruokahan syntyy näpäprästi samaan tapaan kuin välipala. Sekoita omenan, banaanin ja jogurtin joukkoon vielä lusikallinen maapähkinävoita. Kaboom! Alkaa ne kielet lipomaan huulia heti ensimmäisen lusikallinen jälkeen, enkä usko, että jää kenelläkään syömättä. Helppoa & hyvää ja sehän sopii.

 

Mitä itse suosittelet – kommentoi

Jos sinulle tulee mieleen omia ideoita, niin laita alla olevaan kommenttikenttään. Annetaan hyvän kiertää ja herkutellaan verensokeria sen kummemmin nostamatta.

LUE LISÄÄ: RUOKA JA JUOMA UUTISIA

 

Lähde: Women¨s Health

Artikkelikuva: Pixabay