Nämä 3 juomaa ovat painonpudotuksessa tehokkaampia kuin sitruunavesi

10.1.2021

Monelle nopeasta painonpudotuksesta haaveilevalle on muodostunut jo lähes rituaalinomainen, joka-aamuinen tapa nauttia vesilasillinen, johon on puristettu tuoreen sitruunan mehua. Meillä on huonoja uutisia.

 

Kuinka annat kiloille kyytiä

Ravitsemusterapeutit, joilla on ammattinsa puolesta asiasta runsaasti tietoa, toteavat, ettei vesi ole maaginen kilojen karkotin. Tosiasiassa mikään juoma ei yksistään riitä nujertamaan liikakiloja (varsinkaan light-limut). On kuitenkin olemassa vaihtoehtoja, jotka voivat auttaa edistämään painonpudotustasi, kun yhdistät niiden nauttimisen terveellisiin elämäntapoihin.

Tässä kolme juomaa, joita sinun kannattaa alkaa hörppimään.

 

Kahvi

Elämän eliksiiri, musta kulta – sitä voi nimittää luonnon omaksi, täydelliseksi energiajuomaksi. Tutkimusten mukaan kahdesta kolmeen kupillista kahvia ennen treeniä voi auttaa sinua kuntoilemaan pidempään ja rankemmin, kuin jos olisit mennyt salille nauttimatta kofeiinia — se tarkoittaa myös sitä, että kulutat enemmän kaloreita.

Yksi Journal of Sports Medicine and Physical Fitnessin tutkimus havaitsi, että treenaajat kykenivät tekemään lähes 20 prosenttia enemmän toistoja jalkaprässissä, kun he olivat siemailleet sumppia. Muista kuitenkin juoda kahvisi aina mustana (voit lisätä aavistuksen kaloritonta makeutusainetta), sillä lisätty kerma, maito ja sokeri kumoavat kahvinhuuruisen, pidennetyn treenisi tulokset ja hyödyt.

 

Vesi

Heivaa sitruunat ja sitruspuserrin mäkeen ja kaiva pakastimestasi kourallinen jäitä. Kylmät juomat saavat elimistösi kuluttamaan enemmän energiaa, jotta se saisi ylläpidettyä normaalin lämpötilansa, joka on keskimäärin 37º C. Voit siis auttaa elimistöäsi polttamaan jopa 100 ylimääräistä kaloria päivässä, jos juot päivän mittaan noin kaksi litraa jäävettä, sanoo The Pinterest Diet -kirjan kirjoittanut Kansas City Royalsin ravitsemusasiantuntija Mitzi Dulan. Juomalla jäävettä päivittäin voit siis laihtua vuoden aikana jopa neljä ja puoli kiloa.

 

Vihreä tee

Sen lisäksi, että vihreä tee on onneksemme ja iloksemme täysin kaloritonta, se voi myös auttaa edistämään rasvan palamista sekä painonpudotusta. Eräässä tutkimuksessa osallistujat, jotka joivat päivittäin neljä kupillista vihreää teetä kahden kuukauden ajan, laihtuivat lähes kolme kiloa enemmän, kuin ne, jotka joivat vain pelkkää vettä, kertoo Journal of the American College of Nutritionissa kyseisen tutkimuksen tuloksista.

Toinen, European Journal of Nutritionissa julkaistu vuoden 2013 analyysi tuli siihen tulokseen, että säännöllisesti vihreää teetä juovat henkilöt painavat vähemmän, heillä on kapeammat vyötäröt, ja he saavat kaikki vihreän teen terveyshyödyt. (Tutkijat uskovat, että vihreästä teestä löytyvä tehokaksikko, katekiiniantioksidantit sekä kofeiini, ovat näiden hyötyjen taustalla.).

Valitse tuore ja kuuma haudutettu vihreä tee, johon ei ole lisätty mitään — kaupan pullotetuissa juomissa on usein vähemmän antioksidantteja, ja ne on saatettu ahtaa täyteen lisättyä sokeria. Kierrä kaukaa myös luontaistuotekauppojen pillerit, joiden sanotaan sisältävän vihreää teetä: ne ovat aiheuttaneet lukuisille ihmisille maksavaurioita, ja saattavat sisältää vaarallisia määriä teestä uutettuja ja erotettuja yhdisteitä.

Lue lisää: liikunta & fitness uutisia

Lähde: Women's Health
Lähde: Artikkelikuva