3 tapaa palauttaa kipinä makuuhuoneeseen lapsen saamisen jälkeen.

15.11.2020

Tuntuuko, että kipinä on hiipunut makuuhuoneessa sen jälkeen, kun lapset ilmestyivät elämäänne? Samantha Evans jakaa 3 tapaa, joilla saatte liekin syttymään uudestaan.

Kun lapsi syntyy, niin seksi jää helposti taka-alalle. Varsinkin kun lapsi on pieni. Jos joku kuvittelee, että seksi luonnollisesti vain ilmestyy takaisin parisuhteeseen, niin väärin meni. Tutkimuksen mukaan teini-ikäisten lasten vanhemmat harrastivat vähiten seksiä. 66% vastaajista oli teini-ikäisiä lapsia ja 49% oli 5-12-vuotiaita lapsia. Vastoin yleistä käsitystä tämä joukko ihmisiä eivät hirveästi seksiä harrasta, eikä se johdu vauvasta aiheutuvasta väsymyksestä tai unen puutteesta.

73% sanoi, että heidän seksielämänsä on mennyt selvästi huonompaan suuntaan sen jälkeen, kun hei saivat lapsen.

Teini-ikäisten kohdalla suurimmat syyt olivat yksityisyyden puute ja oman ajan tarve. Teinit kun tuppaavat valvoa myöhään ja olevat yleensä muutenkin läsnä TV:n ääressä. Vain 9% vastaajista sanoi ettei heitä huvita ja 46% kertoi, että jos he saisivat enemmän omaa aikaa erossa lapsista ja yksityisyyttä, niin sulla olisi merkittävä vaikutus heidän seksielämään.

Romantiikka

Hyvä ja tasapainoinen parisuhde ei ole hyväksi ainoastaan sinulle vaan koko perheellesi. Vanhempien tulee tuoda romantiikka takaisin parisuhteeseen. Kaikenikäiset lapset voivat olla väsyttäviä ja vanhemmista tuntuu, että he ovat itsekkäitä jos he vaativat jotain itselleen lastensa sijaan.

Monet teinit saattavat kiljahtaa inhosta, kun näkevät vanhempansa halaavan mutta heidän on myös tärkeää oppia, että se on luonnollinen ja tärkeä osa tervettä parisuhdetta.

Children’s Societyn teettämän tutkimuksen mukaan 70% lapsista kertoi vanhempien onnellisen parisuhteen tekevän myös heidät iloiseksi, kun vain 30% vanhemmista tunnisti tämän. Vahva parisuhde ei pelkästään hyöydytä sinua ja partneriasi – siitä hyötyy koko perhe. Kun lapsi näkee vanhempiensa olevan hellyyttävässä, fyysisessä kontaktissa, niin tällä voi olla positiviisia vaikutuksia sen kannalta miten lapsi näkee terveen parisuhteen myöhemmin tulevaisuudessa. Monet teinit saattavat kiljahtaa inhosta, kun näkevät vanhempansa halaavan mutta heidän on myös tärkeää oppia, että se on luonnollinen ja tärkeä osa tervettä parisuhdetta.

Yksityisyys

Ykityisyys voi olla kiven alla pienen lapsen kanssa normaalisti heillä on kuitenkin normaalit nukkumaanmenoajat. Pienemmät lapset eivät edes tajua mitä olette tekemässä jos he kävelevät sisään ja heidät voi suoraan viedä takaisin nukkumaan. Teinit juoksemassa sisään ja ulos milloin tahansa on hiukan ongelmallisempi tilanne mutta lukko makuuhuoneen ovessa estää kiusalliset keskeytykset. Ja jos teini kerran teidät keskeyttää, niin voi olla ettei toista kertaa tule tapahtumaan, koska todennäköisesti he ovat järkyttyneempiä kuin te.

Seksin ei tarvitse olla pelkkää penetraatiota: kokeilkaa halailua, koskettelua, toisen lähellä pitämistä ja pussailua.

Yrittäkää pitää oma tila. Tehkää lapsille selväksi, että tämä on teidän tila eikä keskeytyksiä hyväksytä – paitsi jos joku on kuollut, vakavasti loukkaantunut tai talo on tulessa.

Oma aika

Parisuhteelle ajan antaminen on todellä tärkeää koko perheen kannalta. Yrittäkää saada lapset välillä hoitoon sukulaisten luokse tai vaikka leffaan muutamaksi tunniksi. Seksin ei tarvitse olla pelkkää penetraatiota: kokeilkaa halailua, koskettelua, toisen lähellä pitämistä ja pussailua. Hellyyden osoittaminen toista kohtaan voi hyvinkin johtaa siihen, että myöhemmin on varsinaisen aktin vuoro.

Lapset voivat vaikuttaa rauhattomilta ja sopeutumattomilta, kun he tapaavat ehdokkaan isä- tai äitipuoleksi mutta he eivät pode syyllisyyttä, kun he luovat kontaktin ja rupeavat tutustumaan tähän.

Viikonloppumatka voisi tehdä todella hyvää parisuhteelle mutta kaikilla ei tähän ole varaa. Myös lapset voivat oppia arvostamaan vanhempia uudella tavalla, kun he ovat joutuneet olemaan erossa, edes muutaman päivän ajan.

Yksinhuoltajan voi olla todella vaikeaa pitää yllä aktiivista seksielämää. Jos huolehdit yksin lapsestasi, niin voi olla että elämäsi pyörii aika pitkälti lapsen ympärillä ja vastuu painaa jatkuvasti. Lapset voivat vaikuttaa rauhattomilta ja sopeutumattomilta, kun he tapaavat ehdokkaan isä- tai äitipuoleksi mutta he eivät pode syyllisyyttä, kun he luovat kontaktin ja rupeavat tutustumaan tähän. On aluksi parasta erottaa seksielämä kodista täysin, joten kysy tutuilta ja sukulaisilta lastenhoitoapua, kun aloitat tutustumisen uuteen ihmiseen.

Katso lisää uutisia aiheesta seksi & romantiikka!

Lähde: healthista.com
Kuva: Unsplash / Almos Bechtold