19 omituista asiaa, jotka elimistöllesi tapahtuu intiimin kanssakäymisen aikana

28.2.2018

Petipuuhien aikana tuskin ajattelet asioita, kuten “Vau, laajentuneet verisuoneni mahdollistavat veren virtaamisen alapäähän, mikä johtaa suurempaan nautintoon!” Mutta totuus on, että kun harrastat Petipuuhia tai olet kiihottunut, kehosi ja aivosi keräävät eloon kuin karhu talviuniltaan.

Prosessi, jonka elimistösi käy läpi Petipuuhien aikana on nimeltään s*e*k*s*u*aalinen kierto. Tiedemiehet purkavat kierron viiteen sykliin, jotka alkavat kiihottumisesta ja loppuvat lopulliseen laukeamiseen

 

Vaihe 1: Himo

Himo on todella tärkeää, erityisesti naisille. “Parisuhteen alussa monet naiset kokevat mediassa usein kuvailtua spontaania himoa; himoa, jossa vaatteet revitään kumppanilta heti pienen himokkaan katseen jälkeen,” kertoo seksuaaliterapeutti Ian Kerner.

”Mutta tutkimusten mukaan himo on naisten osalta responsiivista, mikä tarkoittaa sitä, että himo johtuu jostakin, esimerkiksi fyysisestä läheisyydestä.”

Eli, joillekin naisille, erityisesti parisuhteen alussa oleville, himo voi tulla itsestään. Mutta toisille naisille himo tulee vasta esimerkiksi esileikin jälkeen, ja se on täysin normaalia Kernerin mukaan.

 

Lue myös: 7 Asiaa, jotka pitkässä parisuhteessa elävät tietävät hyvästä intiimistä kanssakäymisestä

 

Vaihe 2: Jännitys

Kehosi joko vastaa himoon tai muuhun kumppanisi aiheuttamaan stimulaatioon.

 1. Sykkeesi ja verenpaineesi kiihtyvät.
 2. Riippuen ihonväristäsi, saatat havaita ihollasi punastumista rinnan ja kaulan alueella.
 3. “Elimistösi vapauttaa typpioksidia, joka rentouttaa lihaksia ja kiihdyttää veren virtaamista vaginaan,” kertoo gynekologi Maria Abdur-Rahman.
 4. Ylimääräinen verenkierto myös aiheuttaa vaginan kostumisen.
 5. Alapääsi ilmoittautuu töihin. Klitoris koostuu samanlaisesta erektiilistä kudoksesta kuin värkinkin, ja sillä on kyky mennä ”erektioon” heti, kun se täyttyy verestä.
 6. Kohdunkaulaa lähellä olevat vaginan osat laajentuvat samalla, kun alemmat osat supistuvat. ”Laajentuminen helpottaa peniksen vastaanottamista ja se luo tietynlaista imua, joka helpottaa sperman kulkeutumista kohtuun,” Abdur-Rahman kertoo.
 7. Samalla, kiitos ylimääräisen verenkierron, nännisi saattavat kovettua ja tuntua herkemmiltä. Itse asiassa, koko rintasi voivat tuntua herkemmiltä mitä enemmän kiihotut, joten rohkaise kumppaniasi kokeilemaan rohkeasti erilaisia asioita. ”Jotkut asiat voivat kuulostaa omituisilta, mutta seksin aikana ne saattavat tuottaa runsasta nautintoa,” Kerner kertoo.
 8. Siirtyessäsi kohti orgasmia, lihaksesi alkavat kiristyä.

 

Vaihe 3: Ylänkö

Tämä vaihe on kaikkea muuta kuin tylsä, vaikka sen nimi vähän muuta viittaakin. Samalla, kun harrastat Petipuuhia, tunnet pitkittynyttä kiihkoa. Kaikki, mitä tapahtui aikaisemmin, jatkuu, mutta muutamalla hauskalla lisämausteella varustettuna.

 1. “Aivojen nautintokeskuksen, kuten mantelitumakkeen ja hippokampuksen, aktiviteetit kiihtyvät,” kertoo Abdur-Rahman. Lisäksi, tässä vaiheessa jokapäiväiset murheet toivottavasti unohtuvat. ”Mitä kiihottuneempi nainen on, sitä vähemmän stressiä käsittelevät aivojen osat ovat aktiivisina,” sanoo Kerner.
 2. Adrenaliini- ja dopamiinitasot nousevat. “Tämä helpottaa verenkiertoa alueille, jotka ovat kaikkein tärkeimpiä seksissä, kuten luurankolihaksiin, ja täten myös työntymistä,” Abdur-Rahman kertoo.
 3. Vaginasi muuttuu monella tapaa. Esimerkiksi vaginan seinämät muuttuvat tumman violeteiksi. Sitä on vaikeaa nähdä, etkä välttämättä halua pysähtyä tutkailemaan vaginaasi, mutta myös pienet häpyhuulesi tummentuvat, minkä saatat itsekin huomata.
 4. Lihasten supistumiset vaihtuvat kouristuksiksi esimerkiksi käsissä, jaloissa ja kasvoissa.
 5. Bartholinin rauhanen vapauttaa lisää liukastetta vaginaan.
 6. Klitoriksesta tulee vielä entistäkin herkempi. Se piiloutuu klitoriksen hupun alle välttyäkseen liialta stimuloinnilta.

 

Lue myös: Tavalliset ihmiset kertovat, mitä he ovat oppineet parhaista petipuuhista

 

Vaihe 4: Laukeaminen

Ja viimeinkin olemme täällä. Seksuaalisen kliimaksin aikana koko maailma käytännössä pysähtyy. Petipuuhia voi kuitenkin olla hyvää ilman laukeamistakin.

 1. Sykkeesi, hengityksesi ja verenkiertosi ovat huipussaan.
 2. Vaikka tiettyjen välittäjäaineiden määrät nousevat kiihottumisen aikana, orgasmin aikana ne villiintyvät. ”Oksytosiinin eli hyvän olon hormonin tuotanto kiihtyy kovasti,” Abdur-Rahman kertoo. Nautinnon lisäämisen lisäksi oksytosiini voi supistaa kohtua, mikä helpottaa siemennesteen kulkeutumista kohdunkaulaan.
 3. Lihaksesi kouristuvat kovaa. Erityisesti vagina, anus, lantionpohjan lihakset ja joskus jopa kohtu supistuu viidestä 12 kertaan vain 0.8 sekunnin välein.
 4. Saatat kokea naisen ejakulaatiota, vaikka se ei aina tapahdukaan orgasmin yhteydessä.

 

Vaihe 5: Päätös

 1. Koko elimistösi verenkierrosta rintoihin ja häpyhuuliin palaavat normaaliin tilaansa, lukuun ottamatta kohdunkaulaa. Kohdunkaulan suuaukko pysyy auki. Se helpottaa siemennesteen kulkeutumista kohtuun. 20-30 minuutin kuluttua suuaukko sulkeutuu. Saatat myös tuntea huimausta oksytosiinipurkausten jälkeen.

Vaikka miehet eivät yleensä pystykään heti harrastamaan uudestaan Petipuuhia, sama ei päde naisiin. Jotkut naiset kykenevät palaamaan orgasmivaiheeseen nopeasti ja kokemaan useitakin orgasmeja kerralla.

 

Lue myös: Laukeamisen 6 yllättävää kauneushyötyä

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Self.com
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Wesley Quinn