Orgasmin 6 yllättävää kauneushyötyä

6.2.2021

Orgasmit ovat jo itsessään tavoittelemisen arvoisia, mutta ei haittaa tietää seksin mielialaan, kauneuteen ja terveyteen liittyvistä hyödyistä.

Sen fyysistä ulkonäköä parantavat vaikutukset ovat moninaiset ja ehkä hieman yllättävätkin. Vaikuttaa vähän siltä, että iso osa meikkaamiseen käytetystä ajasta kannattaisi ehkä käyttääkin lakanoiden välissä.

Ja vaikkakin orgasmit ovat mahtavia (olitko kuullut?), seksitutkija Nicole Prause sanoo, ne eivät ole edes välttämättömiä seksin kauneushyötyjen saamiseksi: millä tahansa seksuaalisella nautinnolla tai vain kiihottumisella on samat vaikutukset.

Tässä on muutama kauneusetu, joita jännittävä seksielämä tuo:

 

Terve iho

Koska orgasmit vapauttavat oksitosiinia (mielihyvähormonia) ja vähentävät kortisolia (joka indikoi stressiä), saat vähemmän todennäköisesti ihottumia, jos nautit seksistä – yksin tai partnerin kanssa – säännöllisesti, sanoo meikkitaiteilija Sandy Taylor.

Orgasmit antavat sinulle myös loistavan hehkun lisäämällä veren ja hapen virtaamista kasvoihisi, ja taistelevat aknea vastaan tasoittamalla hormonitasoja, sanoo Tristan Weedmark, We-Viben globaali intohimolähettiläs.

Lue myös: 21 asiaa, joita ei pitäisi miettiä seksin aikana

 

Täyteläisemmät huulet

Huulesi eivät jää paitsi lisääntyneestä verenkierrosta kasvoissasi, joten ne saattavat näyttää paksummilta ja pulleammilta seksin jälkeen. ”Kuin olisit ruiskuttanut täyteainetta huuliisi, mutta parempaa”, sanoo meikkitaiteilija Alice Radu.

Lue myös: Voiko seksi parantaa yöunia?

 

Kukoistavat hiukset

Orgasmien aiheuttama verenkierron vilkastuminen vaikuttaa myös päänahkaasi, sanoo Radu. ”Läheisyys jättää sinulle vahvemmat, kiiltävämmät ja pidemmännäköiset hiukset.”

Lue myös: 6 syytä miksi et saa orgasmia

 

Kauneusuni

Hauskanpito lakanoiden päällä auttaa sinua nukahtamaan, kun pääset niiden väliin – ja uni vaikuttaa lähes kaikkiin ulkonäkösi osiin. Parempi uni on myös yksi suurimmista seksin terveyshyödyistä. Tässä miksi: Seksin jälkeinen prolaktiini auttaa sinua nukahtamaan nopeammin, sanoo Radu, ja orgasmien vapauttamat oksitosiini ja vasopressiini saavat sinut nukkumaan paremmin, lisää Weedmark.

Lue myös: Nämä 2 kysymystä ovat avain parempaan seksielämään

 

Nuorekas ulkonäkö

Koska orgasmit auttavat pitämään verenpaineesi alhaalla, ne hidastavat ikääntymisen vaikutuksia, sanoo Weedmark. Ne myös nostavat estrogeeni-tasoja, lisäten kollageenin määrää. Lisäksi, paremmin nukkuminen vähentää ryppyjä ja uurteita, sanoo Taylor.

Lue myös: 12 seksikysymystä, joita et kehtaa kysyä

 

Itseluottamus

Monet tutkimukset ovat todenneet, että seksi ja masturbaatio lisäävät itseluottamustasi, ja itseluottamus on todella kaikkein viehättävin ominaisuus. ”Orgasmin aikana vapautuva oksitosiini tekee meistä onnellisempia”, sanoo Weedmark. ”Ja kuten Audrey Hepburn sanoi, ’Onnelliset tytöt ovat näteimpiä.’”

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Glamour.com
Lähde: Artikkelikuva / PIxabay