12 tapaa lisätä proteiinin määrää aterioissa

23.1.2020

Näin takaat proteiinin saantisi – tavalla tai toisella. Katso kätevät vinkit.

12ohjetta_kuinka_lisaat_proteiinin_saantia_4
tablefortwoblog.com

1. Vaihda pasta quinoaan.

Quinoa sisältää kaikkia tärkeitä aminohappoja. Ja 1dl quinoa sisältää n. 4g proteiinia.

2. Vaihda aamiaismurot quinoaan.

Tämä aamupala pitää kylläisenä paljon muroja pidempään.

12ohjetta_kuinka_lisaat_proteiinin_saantia_2
chocolatecoveredkatie.com

3. Käytä suklaaleivonnaisiin mustia papuja jauhojen sijaan.

Voi kuulostaa hiukan oudolta mutta esimerkiksi nämä gluteenittomat suklaaleivokset sisältävät 2,5g proteiinia / pala. Eikä papujen makua oikein edes maista.

4. Löydä proteiinijauhe, josta oikeasti pidät.

Monet näistä tuotteista muistuttavat enemmänkin talkkia mutta monet liikkeet myyvät myös pienempiä kokeilupusseja, joten voit kokeilla ja etsiä rauhassa omaan makuusi sopivan jauheen, ennen kuin kannat kotiisi suuremman säkin. Kun löydät sopivan tuotteen, käytä sitä smoothieissa. Yllätys, yllätys – kaikki jauheet maistuvat paremmalta jonkinlaisessa pirtelössä, kuin veteen sekoitettuna.

5. Käytä pähkinöitä ja siemeniä aina kun voit.

Pähkinät sisältävät hurjasti luonnon omaa proteiinia ja ne maistuvat todella hyvältä. Ripottele kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä salaattiin tai paahda niitä ja lisää lämpimiin aterioihin. Muita hyviä proteiinin lähteitä ovat mantelit, maapähkinät ja pistaasipähkinät.

6. Vaihda jogurttisi Kreikkalaiseen jogurttiin.

Yksi purkki 2% kreikkalaista jogurttia voi sisältää jopa 20g proteiinia. Kreikkalaisen jogurtin valmistuksessa poistetaan enemmän nestettä kuin normaalin jogurtin valmistuksessa, jolloin siitä tulee tiivimpää ja näin ollen se sisältää enemmän proteiinia. Voit myös korvata hapankerman kreikkalaisella jogurtilla.

7. Sekoita proteiinijauhetta jääkahviisi.

Jos et jaksa leikkiä blendereillä ja muilla tehosekoittimilla, niin tästä ei helpommaksi proteiinin saaminen muutu. Sekoita kunnon lusikallinen proteiinijauhetta kylmään kahviisi. Kuumaan kahviin jauhetta ei kannata sekoittaa, koska koostumuksesta saattaa tulla hiukan epämiellyttävä.

12ohjetta_kuinka_lisaat_proteiinin_saantia_5
Sydney Oland / seriouseats.com

8. Syö vähintään puolikas avokado joka päivä

Yksi avokado sisältää 4g proteiinia, joka ei välttämättä kuulosta paljolta mutta tämä hedelmä sisältää myös yhdeksää tärkeää aminohappoa. Korvaa avokadolla voi leivän päällä tai paista sen sisällä vaikka kananmuna lisätäksesi proteiinin määrää.

12ohjetta_kuinka_lisaat_proteiinin_saantia_1
eatingbirdfood.com

9. Sekoita munanvalkuaista puuroosi.

Sekoittamalla 2 munanvalkuaista puuroosi, saat siitä ilmavamman tuntuista ja proteiinin määrä nousee 14g / kulho. Sekoita samalla, kun lisäät valkuaiset, jotta ne sekoittuvat tasaisesti.

12ohjetta_kuinka_lisaat_proteiinin_saantia_3
bakerbynature.com

10. Käytä raejuustoa osana ruoanlaittoa sen sijaan, että söisit sitä suoraan purkista.

Moni meistä tykkää syödä reajuustoa ihan sellaisenaan. Voit kuitenkin käyttää tätä proteiinipakkausta myös leivonnassa. Esimerkiksi nämä mustikkaletut sisältävät kokonaisen purkillisen raejuustoa.

11. Muista, että purkkitonnikala ja -lohi on ystäväsi.

Helposti kuljetettava ja nopea valmistaa. Kiireen keskellä heitä purkillinen kalaa salaattisi päälle. Yksi purkki voi sisältää jopa 17g proteiinia. Monet purkkilohet ovat vapaana kasvatettuja mutta muista tarkistaa asia purkista jos tämä on sinulle tärkeää.

12. Herkuttele paahdetuilla kikherneillä sipsien ja keksien sijaan.

Heitä uuniin ja mausta kuten haluat. Näiden kanssa toimii niin wasabi kuin rosmariinikin. 1dl sisältää n. 15g proteiinia.

Katso lisää uutisia aiheesta terveys & hyvinvointi!

Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Juan José Valencia Antía
Lähde: BuzzFeed