Viljattomat ja sokerittomat lakritsikeksit

11.3.2016

Monien lakritsikokeiluiden jälkeen, joista mikään ei ollut blogikelpoinen, sain päähäni ajatuksen lakritsikekseistä. Siis ohuita rapeita keksejä, jotka maistuvat lakritsille. Lakritsijauhetta taikinaan, samoin suolaa. Keksit leikkasin salmiakin mallisiksi ja lopputulos löytyy alta. Testiryhmä piti kekseistä todeten ne jännän makuisiksi, mutta hyviksi. Hiilitabletit eivät ole pakollisia, mutta tekevät kekseistä tummempia. Voit myös korvata hiilitabletit mustalla elintarvikevärillä.

lakukeksit_2

VILJATTOMAT JA SOKERITTOMAT LAKRITSIKEKSIT:

2dl erytritolia (tai haluamaasi sokeria)

5-6rkl kookosjauhoja (aloita vähemmällä määrällä ja katso täytyykö vielä lisätä)

2rkl lakritsijauhetta

½tl soodaa

½-1tl suolaa

½tl ksantaania

(6 hiilitablettia murskattuna jauheeksi)

75g voita tai kookosöljyä sulatettuna

1 muna

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sula rasva ja muna. Sekoita aineet tasaiseksi taikinaksi ja anna seistä noin 5 minuuttia, jotta taikina tiivistyy. Kauli taikinasta ohut levy kahden leivinpaperin välissä ja leikkaa haluamasi mallisiksi paloiksi. Paista uunissa 175C noin 15 minuuttia ja annan levyn jäähtyä täysin. Taittele keksit irti toisistaan.

Kirjoittaja:

Olen kiinnostunut ruuanlaitosta. Erityisruokavaliot sekä niihin liittyvien uusien reseptien kehittely ja testaus ovat suuri intohimoni kohde. Kaikkea on tullut kokeiltua, niin hyvällä kuin vähemmän hyvällä menestyksellä, kaikki on silti tullut syötyä. En tiedä johtuuko se siitä, että kurkustani menee alas lähes mitä tahansa vai lahjakkuudestani kehitellä uusia juttuja ;) Muiden ihmisten kannustamana päätin laittaa blogin pystyyn, jotta voisin jakaa ideoitani ja samalla auttaa moniallergisia ihmisiä löytämään uusia ideoita ruuanlaittoon ja leipomiseen.