Rapeaksi paistettua kampelafilettä

10.3.2016

Kampelafile on varmaan helpoimpia kaloja valmistaa ateriaksi. Eikä hintakaan pelota kalatiskillä. Sopii vauvasta vaariin ruodottomuutensa vuoksi.

Raaka-aineet:

500-600 g  kampelafilettä

5 dl  corn flakes hiutaleita

1 dl  vehnäjauhoja

1-2 kpl  kanamunia

1 kpl  sitruunan kuorta ja mehua

suolaa, mustapippuria

0,5 l öljyä  (esim. maapähkinäöljyä)

kampela_2

Ohje:

Laita corn flakes hiutaleet pussiin ja painele niitä pienemmäksi, esim lasin pohjalla.Levitä fileet leivinpaperin päälle. Ripottele fileille suolaa, pippuria ja pestyn sitruunan kuorta. Laita vehnäjauho omaan kuppiin, riko kanamuna omaansa ja maissilastut omaansa. Kääntele kalafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kanamunassa ja viimeiseksi maissihiutaleissa.

Kaada öljy korkealaitaiseen pannuun ja kuumenna kuumaksi. Paista paneroidut fileet pannussa kaksi, korkeintaan kolme kerrallaan. Pienennä lieden asteita ainakin yhdellä pykälällä paistamisen alkaessa, etteivät fileet tummu liikaa. Noin 1,5-2 minuuttia riittää kokonaispaistoajaksi/kala. Nosta valmiit kampelafileet talouspaperin päälle, jotta liika rasva imeytyy siihen. Purista kaloille sitruunan mehua.

Vinkit:

Tarjoa rapeita kampelafileitä salaatilla, leivän päällä tai perunoilla. Smetana, jugurtti tai kermaviilikastike raikastaa makua.

Kirjoittaja:

Keittiöön iltaisin liimautunut kotikokkaaja, innokkaana kokeilemassa ja kehittelemässä uusia reseptejä läheltä ja kaukaa. Totaalinen hurahdus ruoanlaittoon ja kuvaamiseen alkoi muutama vuosi sitten.Kumpaakin osa-aluetta tässä intohimolla opetellaan, se kun pitää mielen virkeänä ja inspiroi muuten niin tavallista arkeani. Tervetuloa siis kokkailemaan kanssani, kiva nähdä mihin ruokamatkamme päätyvät :)