Mutakakku sulaa suuhun terveellisenäkin versiona (sokeriton ja gluteeniton)

17.6.2016

Klassikkojälkiruoka mutakakku maistuu jokaiselle ja kaikkiin tilanteisiin. Sen ei tarvitse kuitenkaan olla sokeripommi. Tämä jauhoton ja sokeriton versio vie kielen mennessään siinä missä perinteinenkin. Kesän rento kattaus syntyy jättilaatoista, joille lastataan valmiit kakkupalat ja koristeiksi kukkia tai marjoja ja lisukkeeksi vaikka jäätelöä.

mutakakku_inspirations_2

Ainekset:
(6 annosta)

 • 200g Stevia-suklaata
 • 200g voita
 • 5 munaa
 • Steviaa/Supermakeaa
 • 1-2rkl mantelijauhoja
 • Kastikkeeseen pussillinen pakastemansikoita

mutakakku_inspirations_3

Valmistus:

 1. Sulata suklaa ja voi samassa astiassa mikrossa (Itse sulatan 500 watilla, kannattaa sekoittaa n.40 sekunnin välein.)
 2. Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman. Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.
 3. Lisää luonnon steviaa/supermakeaa. Hyppysellinen riittää makeutukseen, supermakea on 300 kertaa makeampaa kuin ruokosokeri.
 4. Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti. Seos saattaa alkaa jähmettyä munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin ”mousseksi”. Itselläni onnituu hyvin kun annan seoksen vähän viilentyä.
 5. Lopuksi lisää mantelijauhot.
 6. Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä vähän löysä. Irtopohjavuoka on hyvä. Itse tykkään mutakakusta ihanan löysänä, joten 10 minuuttia uunissa oli juuri täydellinen.
 7. Huurata kastike blenderillä. Makeuta hieman, jos haluat. Jos ei pakastinta ja tehosekoitinta ole käytössä, korvaa kastike tuoreilla mansikoilla.

Katso lisää gluteenittomia reseptejä!

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.