Mansikka-kookosfudgekuutiota

10.3.2016

Herkulla nimeltä fudge tarkoitetaan tavallisesti rakenteeltaan hieman ”rakeista” toffeemakeista. Omar-karkit ovat sen tapaisia ja fudgekuutioita myydään myös kauppojen irtokarkkivalikoimissa. Toisaalta nykyään fudgella voidaan tosin tarkoittaa melkeinpä mitä tahansa rakenteeltaan pehmeähköä kuutiomakeista tai rakenteeltaan sitkeitä leivonnaisia. Siten kai näitäkin kookospohjaisia mansikkaherkkuja voidaan nimittään mansikka-kookosfudgeksi. Niiden valmistaminen on älyttömän helppoa ja nopeaa, jos omistaa tehokkaan blenderin. Myös monitoimikonetta voi käyttää. Kaikki aineet vain tehosekoittimeen ja aineet tasaiseksi ja jääkaappiin hyytymään, herkku on valmis!

mansikka-kookosfudgekuutiot_2

MANSIKKA-KOOKOSFUDGEKUUTIOT:

3dl kookoshiutaleita

2½dl mansikoita

4rkl kookosöljyä sulatettuna

20-30 tippaa steviaa tai maun mukaan muuta makeutusta

Laita kookoshiutaleet tehosekoittimeen ja jauha hienoksi. Lisää mansikat ja soseuta tasaiseksi. Lisää lopuksi kookosöljy ja makeutus ja sekoita vielä kerran, jotta aineet menevät sekaisin. Kaada seos pieneen leivinpaperoituun vuokaan ja anna jähmettyä kylmässä. Leikkaa haluamasi kokoisiksi kuutioiksi terävällä veitsellä. Säilytä kylmässä.

banner_84313

Kirjoittaja:

Olen kiinnostunut ruuanlaitosta. Erityisruokavaliot sekä niihin liittyvien uusien reseptien kehittely ja testaus ovat suuri intohimoni kohde. Kaikkea on tullut kokeiltua, niin hyvällä kuin vähemmän hyvällä menestyksellä, kaikki on silti tullut syötyä. En tiedä johtuuko se siitä, että kurkustani menee alas lähes mitä tahansa vai lahjakkuudestani kehitellä uusia juttuja ;) Muiden ihmisten kannustamana päätin laittaa blogin pystyyn, jotta voisin jakaa ideoitani ja samalla auttaa moniallergisia ihmisiä löytämään uusia ideoita ruuanlaittoon ja leipomiseen.