Lihapyörykät cheddartäytteellä

10.3.2016

Kohtalaisen helppoa arkista ruokaa. Lihapullat vaan on niin perinteikäs ruoka että jokainen pitää varmasti niistä. Mielestäni lihapyörykät on myös siitä kiva valmistaa koska aina saat hieman eri makuisia jos vain rohkeasti käytät mausteita. Jopa täytteitä.

Tämä resepti on aivan perus lihapullien runko, ainoastaan täyte on lisänä. Eikä huono täyte ollenkaan. Jukolan Juuston cheddarjuustoa. Chili Cheddar on mielettömän hyvä ja chili ei kuitenkaan puske liikaa läpi. Hyvä vinkki massan valmistamiseen on sähkövatkaimen käyttö. Saat lihan ja taikinan kunnolla sekaisin sekä jauhelihan rikki kunnolla. Näin on pullien koostumus hieman parempi ja on helpompi leipoa. Oikeasti, kannattaa kokeilla.


Valmista lihapullamassa:

Vettä 1 dl

Korppujauhoja 1 dl

Kananmunia 2 kpl

Sika-nauta jauhelihaa 400 g

Suolaa 1.5 tl

Paprikajauhetta 1 tl

Mustapippuria rouhittua n. 1 tl

Juustoa paloina


Laita korppujauhot ja vesi kulhoon ja anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää muut raaka-aineet paitsi juusto. Sekoita hyvin tasaiseksi massaksi.

Leikkaa juusto noin 1 cm kuutioiksi. Kastele kädet kylmällä vedellä ja pyörittele keskisuuria pyöryköitä siten, että juusto jää kunnolla lihapyöryköiden sisälle.

Paista voin kanssa pannulla kauttaaltaan ruskeaksi.

Voit myös valmistaa uunissa. Asettele leivinpaperin päälle lihapyörykät ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Tarjoile kokoperunoiden tai perunamuusin kanssa.

Kirjoittaja:

Helppoja ruokareseptejä ja ruokaohjeita kaikille aisteille. Viinin, oluen ja aidon makuelämyksen vinkkisivut.