Broileri-avocado-tomaattisalaatti

14.3.2016

Salaatit ovat nopeita valmistaa ja ne ovat todella monipuolisia, sillä raaka-aineita ja valmistustapoja muuttamalla mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Salaatti syntyi tällä kertaa periaatteessa pakon sanelemana, sillä kaupasta tarttui mukaan broilerin jauhelihaa, jossa käyttöpäivä uhkaavasti läheni loppuaan. Laiskuus kuitenkin iski ja lihapullat jäivät tekemättä. Sipulin pilkkominenkaan ei tuntunut järin houkuttelevalta väsyneenä. Siispä kevätsipulia, niin pääsee helpommalla. Lopulta siis päädyin keittämään jauhelihan mausteiden kera pienessä tilkassa vettä ja kokosin salaatin jääkaapin lopuista aineista. Tuli hyvää ja maukasta todella nopeasti!.

broileri-avocado-tomaattisalaatti_2

BROILERI-AVOKADO-TOMAATTISALAATTI:

400g broilerin jauhelihaa

2tl savupaprikaa

1tl valkosipulijauhetta

1tl maustepippuria

1tl jeeraa eli juustokuminaa

0,25tl mustapippuria

½tl chilihiutaleita

3rkl limen mehua

suolaa maun mukaan

3 isoa luumutomaattia

3 kevätsipulia

2-3 avokadoa (niitä pienempiä)

(parmesaania, jos haluat)

persiljaa tai korianteria pinnalle

Laita jauheliha ja mausteet pannulle ja kaada joukkoon pieni tilkka vettä. Sekoita ja kuumenna. Keitä kunnes neste on haihtunut. Silppua sillä välin kevätsipuli ja pilko tomaatti ja avokado. Lisää suurin osa kevätsipulista kypsän jauhelihan joukkoon. Lisää limen mehu ja mausta jauhelihaa tarvittaessa lisää. Sekoita joukkoon tomaatit ja avokadot ja raasta päälle halutessasi parmesaania. Koristele halutessasi persiljalla tai korianterilla.

Kirjoittaja:

Olen kiinnostunut ruuanlaitosta. Erityisruokavaliot sekä niihin liittyvien uusien reseptien kehittely ja testaus ovat suuri intohimoni kohde. Kaikkea on tullut kokeiltua, niin hyvällä kuin vähemmän hyvällä menestyksellä, kaikki on silti tullut syötyä. En tiedä johtuuko se siitä, että kurkustani menee alas lähes mitä tahansa vai lahjakkuudestani kehitellä uusia juttuja ;) Muiden ihmisten kannustamana päätin laittaa blogin pystyyn, jotta voisin jakaa ideoitani ja samalla auttaa moniallergisia ihmisiä löytämään uusia ideoita ruuanlaittoon ja leipomiseen.