Vinkit olohuoneen sisustamiseen talveksi

4.1.2023

Parveke tai oma piha on monelle suomalaiselle kodin jatke kesäisin. Aikaa vietetään pihalla paljon ja parvekkeelle saatetaan luoda toisen olohuoneen tapainen tila. Suomen kesä on kuitenkin kovin lyhyt eivätkä säät täällä pohjoisessa salli pihalla nautiskelua kovin pitkään. Syksyn tullen moni siirtyykin viettämään iltoja ja vapaa-aikaa sisälle.

Sisällekin voi luoda rentouttavan tilan, jossa viihtyy talven pimeinäkin iltoina. Päivänvalon vähentyessä sitä saattaa huomata kaipaavansa piristystä päiväänsä. Olohuoneen päivittäminen voi olla juuri se piristysruiske, joka auttaa jaksamaan pimeän talven yli.

 

Mitä olohuoneelta kaivataan talvisin?

Ilmojen kylmetessä ja valon vähentyessä moni kaipaa kotiinsa juuri päinvastaisia asioita; lämpöä ja valoa. Tilan, jossa voi nauttia kaikista niistä asioista, joita ei ulkona ole. Monen suomalaisen olohuoneesta löytyy talvella nojatuoli tai sohva, johon voi pitkän päivän päätteeksi uppoutua viltin alle lämmittelemään sekä paljon valoa ja tunnelmaa. Olohuoneelta kaivataan talvisin erityisesti helppoutta ja mukavuutta. Kyseessä on huone, johon sisältyy olennaisena osana sohvapöytä.

Valo ja lämpö ovat tekijöitä, joita kesä tarjoaa luonnostaan. Talvella nämä täytyy erikseen kaivaa jostain esiin. Helpoiten se onnistuu sisustuselementeillä. Seuraavaksi jaamme muutaman vinkin, joilla saat raikasta ilmettä olohuoneeseesi talveksi. Näillä vinkeillä luot sisälle tilan, jossa viihtyy pitkän talven.

 

Päivitä tekstiilit

Helppo, nopea ja edullinen muutos olohuoneen ilmeeseen saadaan tekstiileillä. Päivitä jo olemassa olevat tekstiilit uusiin ja tuo rohkeasti olohuoneeseen niitä lisää. Esimerkiksi koristetyynyt on oiva mahdollisuus tekstiilien vaihtoon. Kokeile rohkeasti erilaisia värejä ja kuoseja ja tuo näin olohuoneeseen helposti uutta ilmettä. Talven pimeydessä pienet ilon pilkahdukset ovat enemmän kuin tervetulleita ja pirteät tekstiilit loistava keino tähän.

Lisää rohkeasti tekstiilejä myös lisää. Talvella moni kaipaa yhä enemmän lämpöä ja mukavuutta, joten lisää rohkeasti sohvalle muutama koristetyyny ja viltti lisää. Niiden sekaan kelpaa kylmänä iltana käpertyä kirja kädessä.

 

 

Väreillä pirteyttä

Kun ulkona pimenee, tuo valoa ja värejä sisälle. Helpoiten tämä onnistuu valaistusta ja värejä säätelemällä. Pirteimmätkään koristetyynyt eivät kuitenkaan pääse oikeuksiinsa pimeässä olohuoneessa. Talvi onkin hyvä hetki leikitellä olohuoneen valaistuksella.

 

Päivänvaloa ei riitä talvella kovinkaan montaa tuntia, joten extra valaistusta tarvitaan päivän mittaan paljon. Monipuolinen ja säädettävä valaistus antaa mahdollisuuden räätälöidä olohuoneen tunnelma jokaiseen hetkeen sopivaksi. Jos kaipaat enemmän pirteyttä, lisää valaistusta rohkeasti ja hyödynnä kirkkaita lamppuja. Jos taas kaipaan hieman tunnelmallisempaa hämäränhyssyä, vähennä valaistusta ja suosi lämpimämpiä sävyjä. Toisinaan pelkkä kynttilänvalo riittää. Myös kausivaloilla saa kivasti luotua tunnelmaa sekä extra valaistusta olohuoneeseen talvella.

 

Lamput, joissa on mahdollisuus valon säätämiseen, ovat loistava sijoitus olohuoneeseen talveksi. Säästyt useiden erilaisten lamppujen ostamiselta, kun saat yhdellä lampulla valaistuksen sopivaksi jokaiseen tilanteeseen. Joissain lampuissa on valon kirkkauden ja lämmön lisäksi myös värin säätömahdollisuus. Värillinen valaistus saattaakin olla juuri se piristysruiske, mitä olohuoneesi kaipaa pitkinä talvikuukausina. Jouluisen tunnelman saa luotua punertavalla sävyllä ja räväkkyyttä olohuoneen ilmeeseen vaikka sinisellä sävyllä.

 

Inspiroidu mukavuudesta

Talven tullen inspiraatio sisustamiseen saattaa olla hieman hukassa. Sen sijaan, että pohtisit pääsi puhki mahdollisia sisustusratkaisuja yksin, hae inspiraatiota rohkeasti ympäriltäsi. Oletko käynyt viime aikoina erityisen kivassa kahvilassa istuskelemassa tai kauniissa hotellissa yöpymässä? Tuo rohkeasti paikoista joissa viihdyt ideoita ja inspiraatiota myös omaan olohuoneeseesi. Kukapa ei haluaisi hotellihuoneen luksusta ja mukavuutta omaan kotiinsa?

Jos et halua fyysisesti lähteä hakemaan inspiraatiota, on internet ystäväsi. Esimerkiksi hakusanalla “Jyväskylä hotellit” löydät valtavan määrän erilaisia hotelleja. Sitten vain selailemaan kuvia ja inspiraatiota hakemaan.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Piabay.com
Lähde: Unsplash.com