Tämän vartin aamurutiinin avulla pääset syksyllä sängystä ylös ripeästi ja koko päiväsi sujuu paremmin

24.11.2016

Syksyllä ei ole kovinkaan helppoa pompata virkeänä sängystä ylös herätyskellon soittoon. Lähikuukaudet eivät myöskään tuo helpotusta asiaan, kun päivä vain lyhenee molemmista päistä. Voin tunnustaa, että yrittäjänä ja äitinä omat aamuni eivät aina ole olleet mitenkään mainostamisen arvoisia. Nykyisin aamurutiinien merkitys on minulle suuri ja hyvä aamu käynnistää onnistuneen päivän.

Jos jätät herätyskellon torkuttamatta ja heräät heti ensimmäisellä kerralla, saat nipistettyä itsellesi ylimääräisen, hyvin käytetyn vartin heti aamulla.

Näistä aamuhetkistä kannattaa alkaa kehittää omaa hyvän olon aamua. Kun teet niistä tavan, huomaat pian pitäväsi aamuista ja saavasi paljon paremman startin jokaiseen päivään. Niin on käynyt minullekin.

Aamun ensimmäiset 5 minuuttia: Herättele kroppa yön jäljiltä

Nouse ylös sängystä, avaa verhot ja ikkuna. Hengitä raitista ilmaa ja tee pari suurta venytystä. Nosta kädet korkealle ylös sisään hengittäessäsi ja laske ne maahan koskettamaan varpaita. Laske molemmissa suunnissa rauhallisesti viiteen. Huomaat, kuinka veri virtaa päähän ja niskaan ja tunnistat koko elimistösi ihan uudella tavalla. Parin viikon päästä voit varata hieman enemmän aikaa ja kokeilla hieman lisää venyttelyliikkeitä. Tässä hyvä viiden liikkeen suomalaisille suunniteltu aamun joogasarja, jonka pyysin kansainvälistä joogagurua suunnittelemaan jokaisen aamuihin sopivaksi.

vartin-aamurutiini-1

Seuraavat 5 minuuttia: Keskity positiivisuuteen

Katso kuvaasi peilistä tai halaa itseäsi ja kerro, että pidät itsestäsi. Mieti myös, mistä muista asioista pidät tänä aamuna ja minkälaisia onnistumisia ja positiivisia hetkiä haluat tähän päivääsi tuoda. Muutaman minuutin positiivisiin asioihin keskittyminen starttaa koko päivän kulun paremmalle taajuudelle ja levität hyvää mieltä myös päivän mittaan kohtaamiisi muihin ihmisiin.

Viimeiset 5 minuuttia: Jätä koti siistiksi

Ennen suihkua ja pukeutumista, tuuleta makuuhuone ja petaa sänky. Siirrä aamiaisastiat tiskikoneeseen ja avaa verhot. Katso, että koti jää siistiin kuntoon lähtiessäsi. Uskon, että kodin arvostaminen ja sinne jätetty positiivinen ja valoisa Feng Shui seuraa meitä koko päivän. Ainakin viimeistään kotiin tullessasi kiität itseäsi tästä aamurutiinista.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.