Vadelma-brie pizza – makea & suolainen jälkiruokapizza pizzateräksellä

22.5.2020

Tässä pizzassa yhdistyy kaikki kolme raaka-ainetta joita rakastan. Vadelma, ihana brie juusto sekä karamellisoidut pekaanipähkinät. Makeaa pizzaa suunnitellessani oli selvää, että haluaisin nämä kolme yhdistää. Jos kaipaat pizzaan hieman vaihtelua, tämä kannattaa ehdottomasti ottaa testiin!

Pizza mielletään yleisesti kokonaan suolaiseksi, mutta tässä pizzassa makean tasapainona on hieman suolainen brie juusto, joka ei tee tästäkään liian makeaa. Pohja on ihanan rapea, käyttämäni pizzateräksen (kaupallinen yhteistyö) ansiosta! Käytin terästä ensimmäisen kerran, ja voitte olla varmoja etten enää suostu tekemään ilman!

Pizzateräksestä. Minulla on on siis MyPizzan pizzateräs testissä / käytössä (kaupallinen yhteistyö) , joka on erittäin pitkäkestoinen, sen pinta on super helppo käsitellä sekä se käy aivan tavalliseen kotiuuniin! Teräkselle tulee tehdä rasvapoltto kahdesti ennen käyttöönottoa. Rasvapoltto auttaa ruostumisen ehkäisyyn sekä ruoka ei jämähdä kiinni teräkseen.

PIZZATERÄS – ESITTELY & ETUKOODI

MyPizza Pizzateräs on kotimainen, Suomessa valmistettu ja laadultaan elinikäinen = ei halkea kuten pizzakivet. Pizzateräs sopii sähköuuniin, leivinuuniin ja grilliin. Se kestää ja varaa kuumuutta paremmin kuin kivi, joten lopputuloksena ovat nopeammin paistetut = mehukkaammat ja rapeammat pizzat. Tutustu ja poimi ETUKOODI: Mypizza20, jolla saat 10% alennuksen ja ilmaisen kotiinkuljetuksen. Ostoksille tästä: POLAR SHOP. Tee elämäsi parhaat pizzat kotona tai mökillä.

 

 

 

 

Itse käytin rasvapolttoon silavaa. Levitä silavaa teräksen päälle, odota että silava sulaa uunissa ja ota teräs ulos. Levitä silava ohuelti talouspaperilla, teräs takaisin uunin tunniksi. Anna jäähtyä kokonaan uunissa ennen kuin otat sen pois. Teräs täytyy esilämmittää ennen pizzan paistoa, 225 astetta ja n. 60min tai yli.

Itse kasasin pizzan leivinpaperin päälle, jonka jälkeen siirsin sen pizzalapion päälle, joten se oli helppo liu’uttaa teräksen päälle uunissa. Otathan huomioon, että uunit ovat erilaisia, jolloin pizzojen paistoaika saattaa vaihdella.

 

AINEKSET – POHJA

 • 1 tl kuivahiiva
 • 0,5 dl vesi (42 astetta)
 • 4 tl rypsiöljy

 

Sekoita edellä mainitut keskenään niin, että hiiva on liuennut

 

 • 1,5 dl jauho
 • 1 tl fariinisokeri
 • 1 tl hunaja

 

Vaivaa edellä mainitut käsin nesteen sekaan, vaivaa muutama minuutti, jätä taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan n. puoleksi tunniksi

 

 

AINEKSET – KARAMELLISOIDUT PEKAANIPÄHKINÄT

 • 1 dl pekaanipähkinä
 • 2 tl fariinisokeri
 • 1 rkl voi

 

Laita sokeri ja voi pannulle, anna hetki sulaa ja lisää pähkinät.

Sekoita pähkinät kauttaaltaan seoksessa ja sekoittele muutaman minuutin verran.

Kaada pähkinät leivinpaperin päälle jäähtymään.

Kauli taikina ohueksi, n. 1cm paksuiseksi tai hiukan alle ja laita leivinpaperin päälle.

 

AINEKSET – TÄYTE

 • 2-3 tl vadelmahillo
 • Pieni pala brie juustoa
 • 1 rasia tuoreita vadelmia
 • Karamellisoituja pekaanipähkinöitä

 

 

ETUKOODI: PIZZATERÄS & LEIVONTA-ALUSTA

Etukoodilla: Mypizza20 saat 10% alennukset Pizazteräksestä (mukana pizzalapio) ja Leivonta-alustasta + saat ilmaisen kotiinkuljetuksen kaupan päälle – OSTOKSILLE TÄSTÄ: POLARSHOP. Tee elämäsi parhaat – mehukkaimmat & rapeimmat pizzat kotimaisella, Suomessa valmistetulla Pizzateräksellä, joka on laadultaan elinikäinen!

 

OHJE

Levitä muutama tl vadelmahilloa pohjan päälle kauttaaltaan, niin että reunoille jää n. 1cm tyhjää.

Viipaloi brie juustosta ohuita viipaleita (poista juustosta se valkoinen kuori päältä) ja asettele sinne tänne.

Lisää tuoreet vadelmat tyhjiin koloihin.

Ripottele pähkinät sinne tänne ja syö loput

Leikkaa rosmariinista pientä silppua ja ripottele päälle.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut ja reunat ovat saaneet kauniin ruskean värin.

Tarjoa heti ja nauti!

 

 

 

 

ETUKOODI: 10% ALENNUS + ILMAINEN KOTIINKULJETUS

Etukoodilla: Mypizza20 saat 10% alennukset Pizazteräksestä (mukana pizzalapio) ja Leivonta-alustasta + saat ilmaisen kotiinkuljetuksen kaupan päälle – OSTOKSILLE TÄSTÄ: POLARSHOP. Tee elämäsi parhaat – mehukkaimmat & rapeimmat – pizzat kotimaisella, Suomessa valmistetulla

 

 

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Kirjoittaja:

Olen Eveliina, 24- vuotias intohimoinen harrasteleipuri Helsingistä. Valmistuin viime vuoden lopulla pitkäänhaaveilemaani leipuri-kondiittorin ammattiin, mutta toistaiseksi työskentelen vielä myyjänä. Leivon paljon vapaa-ajalla ja rakastan kokeilla kaikkea uutta. Erityisesti pidän erilaisista juustokakuista, korkeista kreemikakuista sekä voileipäkakuista.