Urheilun ympärillä kulutetaan Suomessa aikaa monin tavoin – tässä tietoa ja tilastoja

25.4.2024

Urheilua harrastetaan monin tavoin, niin urheilulajien parissa kuin niiden ympärillä. Jännitystä haetaan niin kentältä, kentän laidalta kuin myös vedonlyönnin parissa. Kuka voittaa, kuka tekee ensimmäinen maalin, missä ajassa, miten. Tapoja ja pelaajia on monenlaisia.

Urheiluvedonlyönti netissä on viime vuosikymmenen aikana kasvanut merkittävästi ja se on nykyään yksi suomalaisten suosituimpia tapoja kuluttaa aikaa. Tässä artikkelissa tarkastelemme sitä millaiset ihmiset Suomessa pelaavat urheiluvedonlyöntiä sekä sitä että millaiset tekijät vaikuttavat heidän pelaamiseen. Käymme läpi asiaa monelta eri kantilta läpi ja toivottavasti tuomme myös jotain uusia näkökulmia sinulle.

 

Sukupuoli ja ikäryhmät

Yksi suuri osatekijä online-vedonlyönnissä on pelaajan sukupuoli sekä ikä. Tutkimusten mukaan erityisesti nuoret miehen ovat eniten aktiivisia urheiluvedonlyöntiin ja miehet muutenkin ovat kaikkien ikäryhmien välillä paljon aktiivisempia kuin naiset online-vedonlyönnissä. Tämä voi johtua siitä, että keskimäärin miehet seuraavat enemmän urheilua ja haluavat saamallaan tiedollaan lyödä vetoa haluamistaan kohteista. Miesten omat suosikki urheilulajit voivat olla myös erinomainen paikka asettaa vetoja oman suosikkijoukkueen puolesta.

 

Koulutustaso ja tulotaso

Yksi tärkeä demografinen tekijä on pelaajan koulutus sekä tulotaso. Tutkimukset osoittavat, että korkeamman koulutuksen sekä tulon omaavat pelaajat osallistuvat aktiivisemmin urheiluvedonlyöntiin. Tämä voi johtua siitä, että korkeamman tulon jälkeen on pelaajalla enemmän varallisuutta jolla pelata urheiluvedonlyöntiä. Lisäksi korkeamman koulutuksen omaava henkilö omaa monesti hieman paremman päättelykyvyn sekä matemaattiset taidot. Online vedonlyönti onkin huomattavasti helpompaa, kun ymmärrät täysin kohteita sekä niiden kertoimia niistä peleistä mihin haluat vetosi asettaa. Tämä ei tietenkään aina pidä täysin paikkaansa, mutta tutkimusten mukaan tämä on yksi merkittävä tekijä.

 

Pelaamisen motiivit ja mieltymykset

Oman pelaamisen motiivit sekä mieltymykset vaihtelevat suuresti demografisten ryhmien välillä. Osa pelaa täysin viihteen vuoksi ja hakee pientä ekstra jännitystä katsomaansa otteluun. Toiset taas pelaavat pyrkimyksellä tehdä online-vedonlyönnillä täysin vain voittoa. Myös lajit joita pelataan riippuvat täysin ryhmästä mikä vetoja asettaa esimerkiksi hiihtoa lyövät keskimäärin hieman vanhemmat ihmiset, kun taas E-sports vetoa asettavat nuoremmat ikäryhmät.

 

Jännityksen hakeminen

Suurimmalle osalle pelaajista urheiluvedonlyönti tarjoaa loistavan työkalun saada hieman lisää jännitystä sekä adrenaliinia. Urheiluvetojen asettaminen tapahtumaan lisää kiinnostusta seurata ja keskustella tietystä ottelusta. Lisäksi se antaa vielä mahdollisuuden voittaa hieman ekstra varoja vetojen osuessa toki vastuullisuus mielessä pitäen. Jännityksen hakeminen onkin varmasti se keskeisin syy miksi urheiluvedonlyönti on tänä päivänä näin suosittua.

 

Seuranta ja kiinnostus lajeihin

Suurimmalle osalle vedonlyöjistä ovat lajit ja tapahtumat joihin he vetoja asettavat jo tuttuja esimerkiksi he ovat lajia seuranneet jo kauan tai ovat pelanneet kyseistä lajia. Tämä auttaa monesti myös pelaajaa ymmärtämään ja kohteet sekä parantamaan omia voittomahdollisuuksia henkilökohtaisella taidolla, sekä tietämyksellä. Tämänkaltainen vedonlyönti on useasti puhdasta viihdettä.

 

Viihde ja ajanviete

Suurin osa pelaajista näkee online-vedonlyönnin pelkästään erinomaisena viihteenä sekä tapana kuluttaa aikaa. Vetojen asettaminen, kertoimien katselu sekä itse ottelutapahtuman seuraaminen tuo monille varmasti arki-iltoihin lisä tekemistä mikä onkin online-vedonlyönnin päämääräinen tavoite. Tämänkaltainen rento ajanviete on täydellinen tapa rentoutua rankan työpäivän jälkeen.

Pelaamisen motiivit toki riippuvat pelaajasta, mutta tätä varten onkin olemassa satoja eri online-vedonlyönnin sivustoja josta varmasti löydät itsellesi sopivan sivuston josta löytää sinulle parhaiten räätälöidyt online-vedonlöynti mahdollisuudet. Sivustojen välillä on myös ikäryhmissä selkeästi nähtävillä oleva jako, kun lähtökohtaisesti nuoremmat pelaajat pyrkivät pelaamaan uudemmilla sivustoilla, vanhemman sukupolven pitäen jo aikaa sitten löydetyt suosikkisivustonsa aina käytössä.

 

Vastuullisen pelaamisen näkökulma

 On kriittistä huomata milloin  urheiluvedonlyönti on vastuullisella ja hallitulla pohjalla sillä ongelma pelaaminen on todellinen vaiva, jonka kanssa myös urheiluvedonlyönnin tarjoajat kamppailevat toden teolla. Vastuullinen pelaaminen kannattaa aina pitää mielessä sillä varoja millä pelaat ei pitäisi olla vaikutusta taloudelliseen tilanteesi.

Vastuullinen pelaaminen on myös totta kai pelintarjoajan vastuulla ja viime vuosina olemme nähneet teknologian kehityksen myötä lisää tarjolla olevia työkaluja pelaamisen hallintaan liittyen. Näiden työkalujen on pelaajalle helpompaa hallita missä ja miten paljon urheiluvedonlyöntiin käytät omaa aikaa sekä varallisuutta, jos koet että nämä asiat eivät ole hallussa kannattaa ottaa yhteyttä pelintarjoajan asiakaspalveluun ja pyytää apua.

 

Alueelliset Erot Pelaamisessa

Alueelliset seikat tuovat myös merkittäviä eroja sekä vaikuttavat siihen missä määrin ja milloin pelaamista Suomessa eri alueilla tapahtuu. Internetin saatavuus sekä teknologia ovat tänä päivänä jo sillä tasolla, että tämä ei pelaamiseen liiemmin enää vaikuta sillä  urheiluvedonlyöntiä on tarjolla lähes poikkeuksetta joka laitteelle.

Tietyt alueet kuten suurkaupungit ovat kuitenkin monesti aktiivisempia online-vedonlyönnin suhteen sillä monet suuremmat ottelutapahtumat tapahtuvat pääsääntöisesti näissä paikkakunnissa. Lisäksi myös kulttuuriset erot ovat tekijä tässä tapauksessa sillä usein pienemmän kaupunkin asukkaat suosivat harrastuksia joissa ei käytetä lähtökohtaisesti yhtä paljon teknologiaa. Suurkaupungin asukkaat myös ovat usein helpommin lähestyttäviä eri markkinoinnin kannalta sillä nämä tavoittavat suurempia yleisöjä kampanjoillaan.

 

Yhteenveto

Online-vedonlyönnin eri vaikutukset ovat siis selkeästi rajattavissa muutamaan seikkaan ikään, sijaintiin sekä jopa sukupuoleen. Yhteenvetona voimme todeta, että  urheiluvedonlyönti on erittäin suosittua nuorten miesten keskuudessa sekä miesten keskuudessa ylipäätään. Korkeamman koulutus sekä tulotason ihmiset ovat kykeneväisiä pelaamaan sivustoilla aktiivisemmin sekä vastuullisemmin. Alueelliset erot tulevat ihmisten kulttuurieroista sekä markkinoinnin saavuttavuuksista.

Pelaamisen motiivit ja muut mieltymykset vaihtelevat lähes jokaisen pelaajan ympärillä, mutta pääosin voimme jakaa porukan kahteen osaan siihen ketkä pelaavat vain satunnaisesti ja huvin vuoksi tuoden lisäjännitystä tiettyä ottelua kohden. Toinen porukka on online-vedonlyönnin suhteen todella aktiivista sekä pyrkii löytämään kohteita joilla kasvattaa omaa pelikassaa sekä jäädä voitolle tästä harrastuksesta. Pyrimmekin ymmärtämään sitä mikä jakaa ihmiset näihin kahteen kategoriaan ja miten tuoda heidän saatavilleen heille parhaiten räätälöityjä online-vedonlyönnin tarjoajia Suomessa vastuullisesti viihdettä unohtamatta.

 

 

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Pixabay.com