Suuteleminen on hyväksi terveydelle – Seitsemän syytä pussailla enemmän

29.7.2021

Vatsassa kihelmöivät perhoset eivät ole ainoa syy, miksi pussailua kannattaa harrastaa ­ Suudelmat voivat myös oikeasti edistää terveyttäsi! Her Campus -­sivustolla julkaistussa artikkelissa “suuteluasiantuntija” Andréa Demirjian kertoo suutelemisen terveyshyödyistä.

1. Se alentaa verenpainetta

Vaikka suuteleminen nostaa sykettä, verenpaine alenee. Tämä saa kehossasi aikaan rennon ja hyvän olon.

2. Se lievittää kipua

Usko tai älä: suuteleminen voi toimia lääkkeenä kuukautiskipuihin tai päänsärkyyn. Ahtaat verisuonet voivat olla syynä näihin kipuihin, ja seksuaalinen stimulaatio, kuten suuteleminen, laajentaa verisuonia ja lievittää painetta. Unohda siis burana ja anna luonnon hoitaa tehtävänsä!

3. Se vapauttaa hyvän olon kemikaaleja

“Perhoset vatsassa”­tunne suutelun aikana johtuu siitä, että se vapauttaa aivoissasi hyvän olon kemikaaleja serotoniinia, dopamiinia ja oksitosiinia. Serotoniini saa sinut hyvälle tuulelle ja dopamiini auttaa aivoja käsittelemään tunteita, kun taas oksitosiini saa aikaan kiintymyksen ja hellyyden tunteita.

4. Se ehkäisee hampaiden reikiintymistä

Pelkkä pussailu tuskin pelastaa sinua kaikilta hampaiden ongelmilta, mutta se todellakin auttaa estämään reikien syntymistä. Suudellessa erittyy runsaasti sylkeä, ja sylki huuhtoo plakkia pois. Älä kuitenkaa luovu hammaslangasta, sillä suutelukumppanisi ei toivottavasti onnistu kaivamaan kaikkea plakkia syvältä hampaidesi välistä.

5. Se parantaa ihoa

Totta se on: suuteleminen pitää aivolisäkkeen kurissa, mikä voi auttaa ihoasi pysymään puhtaampana. Paljon hauskempaa kuin kalliit kasvohoidot!

6. Se kiinteyttää kasvojen lihaksia

Treeniä kasvolihaksille! Sitä emme tietenkään oikeasti välttämättä tarvitse, mutta onhan yhteinen kasvojumppa hauska treffi­idea.

7. Se polttaa kaloreita

Demirjianin mukaan puolen tunnin kiihkeä suutelusessio polttaa noin 11 kaloria -­ ei siis ehkä kuitenkaan kannata lopettaa salilla käymistä pussailun vuoksi.

Lähde: hercampus.com
Kuva: Unsplash / Alex Brisbey