Sinkkuelämäkö surullista? Toiset ovat onnensa kukkuloilla!

25.10.2016

Sosiologien mukaan parisuhteissa olevat ihmiset ovat yleisesti onnellisempia ja tyytyväisempiä, kuin sinkut. Uuden tutkimuksen mukaan sinkkuna eläminen sopii kuitenkin osalle ihmisistä paremmin. Yksilön konfliktinsieto parisuhteissa vaikuttaa asiaan merkittävästi—ihmiset, jotka inhoavat ja pyrkivät kaikin keinoin välttämään yhteenottoja, kertovat olevansa yhtä onnellisia ollessaan sinkkuna, kuin he ovat sitoutuneissa parisuhteissa, uusiseelantilaiset tutkijat kirjoittavat EurekaAlertissä. Tutkijoiden termein, välttely on tällaisten ihmisten sosiaalisten tavoitteiden huipulla, joten parisuhteissa nämä ihmiset tulevat usein onnettomiksi.

 

Sinkku ei välttämättä ole onneton

“Parisuhteessa eläviin verrattuna sinkuilla on tutkimustiedon valossa taipumus olla onnettomampia, mutta se ei ole välttämättä kaikkien kohdalla totta,”, sanoo johtava tutkija, Yuthika Girme Aucklandin yliopistolta.

vosu02

 

Kaikki eivät sovi samaan muottiin

Girmen tutkimus käsitti yli 4,000 ihmistä, joiden ikähaarukka oli 18-94. George Masonin yliopiston professori, joka ei ole tekemisissä tutkimuksen kanssa kertoi HealthDaylle, että tulokset osoittavat, ”ettei koskaan voi sanoa, että kaikki sopivat samaan muottiin.” Sinkkujen ei kuitenkaan kannata iloita tästä tiedosta liikaa, sillä professorin mukaan ihmiset, jotka eivät kestä konflikteja ovat usein hieman neuroottisia, ja saattaisivat hyötyä terapiasta. Tämän kaltaiset tutkimukset ovat tärkeitä aikana, jona yksinelävien ihmisten määrä kasvaa, toteaa Discovery, jonka mukaan 51% amerikkalaisista aikuisista kuuluu kyseiseen kategoriaan.

vosu03

 

Yksin eläminen ei ole hullumpaa

Discovery siteeraa aiempia tutkimuksia, joiden mukaan yksinoloa voimakkaasti pelkäävät ihmiset päätyvät usein myös surkeisiin parisuhteisiin. ”Yhdessä tarkasteltuna näiden tutkimusten johtopäätös on, ettei parisuhteessa eläminen ole kaikkia varten,” kirjoittaa Talal al-Khatib. ”Yksin eläminen ei ole loppujen lopuksi hullumpaa.” (Toisen tutkimuksen mukaan onnellisista ystävistä on hyötyä masennusta sairastaville ihmisille.)

LUE LISÄÄ: SEKSI & ROMANTIIKKA JUTTUJA

 

Lähde: Newsner

Artikkelikuva: Pixabay

Sisältökuva 1: Pixabay

Sisältökuva 2: Pixabay