Salasuhteita harrastavilla ihmisillä on taipumusta jatkaa seksiä myös vanhan kumppaninsa kanssa

28.10.2018

Luulisi olevan helppoa huomata, jos joutuu petetyksi. Näin ainakin haluamme uskoa; kyllähän sitä nyt oman kumppaninsa tuntee. Näkisimme merkit ja huomaisimme tietyn uskottomuuden ilmapiirin. Yksi merkeistä, mitä useimmat etsii, on seksin väheneminen. Jos kumppani kerran harrastaa seksiä jonkun toisen kanssa, jaksaa hän tuskin peuhata enää niin paljoa kotona.

 

Seksin harrastaminen ja pettäminen

Näin asia ei kuitenkaan ole. Eräässä tutkimuksessa etsittiin internetin pettämiseen tarkoitetuilta seuranhakusivuilta 1000 koehenkilöä, joille esitettiin kysymyksiä seksielämään liittyen. Selvisikin, että kaksi kolmesta pettävästä ihmisestä jatkaa seksin harrastamista myös vakituisen ja ex-kumppanin kanssa.

 

Pettämisen vaikutus parisuhteen seksirytmiin

Pettäminen ei siis tarkoita automaattista taantumista parisuhteen seksielämässä eikä sitä voida pitää luotettavana merkkinä pettämisestä. 33 prosenttia tutkittavista kertoi pyrkivänsä ylläpitämään entistä seksirytmiä parisuhteessa, jotta kumppani ei epäilisi mitään.

 

Enemmän seksiä exän kanssa

40 % pettäjistä itse asiassa kertoi harrastavansa entistä enemmän seksiä vanhan kumppaninsa kanssa, koska salasuhteen aiheuttama jännitys nostattaa seksihaluja entisestään. Vain 15 prosenttia pettäjistä lopettaa seksin vanhassa parisuhteessa, mutta näissä suhteissa seksi oli useimmiten loppunut jo ennen pettämisen alkamista.

 

Salaseksin laatu

Kolme pettäjää neljästä ilmoitti salaseksin olevan parempaa kuin seksi parisuhteessa. Mielenkiintoista tuloksissa oli se, että ainoastaan joka viides salarakas tietää siitä, että heidän seksikumppaninsa harrastaa pettämistä.

 

Miksi salasuhteisiin ryhdytään

Tutkija Christian Grant kertoo: “Tutkimus todistaa, että ihmiset aloittavat salasuhteita etsiessään jännitystä elämäänsä.”

“He harrastavat lähes varmasti seksiä myös vanhan kumppaninsa kanssa, mutta siitä on tullut jo hieman rutiininomaista ja tylsää,” Grant sanoo. ”Salasuhteiden tuoma jännitys tekee heistä parempia rakastajia myös kotona vanhan kumppanin vierellä.”

Joten vaikka sinua petettäisiinkin, ei se tarkoita seksin loppumista kuin seinään. Seksin määrä ei kerro pettämisestä oikeastaan mitään – todennäköisempää onkin seksin parantuminen tai lisääntyminen kuin yhtäkkinen väheneminen.

Lähde: Metro.co.uk
Lähde: Artikkelikuva / pixabay