Paranna elämänlaatua voimalauseilla

28.11.2016

Olet varmaan törmännyt voimalauseiden nousevaan suosioon erilaisissa itsensä kehittämisen tekniikoissa ja kirjoituksissa?

Vanhat uskonnot ja etniset tavat tarjoavat ihmisen avuksi voimalauseita. Mielemme tuottaa ajatuksia lakkaamatta koko  päivän. Voimalauseajattelun ideana on valjastaa ajattelumme tahdonalaiseksi.

Ajatuksillamme voimme vaikuttaa paljon omaan elämäämme. Tämä perustuu ajatukseen, että maailmasta syntyy ajatustemme projektio. Niin kuin antiikin filosofi Aristoteles jo sanoi: ” Maailma muuttuu, kun näkökulma muuttuu.”

Voimalauseissa positiivisten ajatusten toistaminen muovaa koko ajattelun vähitellen positiivisvoittoiseksi ja  lopettaa pään sisällä vellovat negatiiviset, elämää vaikeuttavat puheet. Vaikka rahahuolten toistelun sijaa tulisi sisäinen monologi kääntää puhumaan, että rahaa tulee aina lisää ja kaikki on kuitenkin hyvin.

Tämän ajatuksen mukaan elämämme on paljon omien valintojemme tulos. Voimme valita ja vaikuttaa paljon siihen, millaisen elämän elämme.

Omien ajatusten hallitseminen tahdonalaisesti ei todellakaan ole helppoa. Voimalauseajattelun voi aloittaa meditoinnin harjoittelulla. Meditoinnin tarkoitus on tyhjentää mieli ja hiljentää sisäinen puhetulva. Voimalauseajattelun voi aloittaa myös tekemällä ensin lyhyitä meditaatioita. Sulje silmäsi ja hengitä hitaasti 20 kertaa. Keskity laskemaan hengityksiäsi, äläkä ajattele mitään muuta. Kun huomaat uuden ajatuksen ilmestyvän mieleesi, päästä se menemään.

Meditointi on ensin vaikeaa, mutta helpottuu pikkuhiljaa. Meditaatiogurutkin sanovat, että sellaisina päivinä, jolloin mielen valjastaminen meditointiin on vaikeinta, tarve sille on kaikkein suurin. Lyhyen meditointihetken jälkeen on helpompaa valjastaa mieli toistamaan muutaman kerran positiivisia, omaan elämään kohdistuvia lauseita.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.