Oletko sitoutumiskammoinen? Kysy nämä 4 kysymystä itseltäsi

19.9.2022

Kuulemme usein tarinoita miehistä, jotka eivät uskalla sitoutua, mutta ongelma ei ole yksinomaan vain miesten ongelma. Sitoutumiskammoisia naisia riittää myös pilvin pimein, eikä kyseessä ole uusi ilmiö.

Usein sitoutumiskammoiset diagnosoivat ongelmansa väärin ja syyttävät hyvien miesten puutetta tai deittikierrettä. Kuulostaako tutulta? Tässä 4 kysymystä, jotka sinun kannattaa mahdollisesti esittää itsellesi:

 

1. Tuntuuko sinusta siltä, että olet deittikierteessä?

On ymmärrettävää, että monet naiset kokevat mahdottomaksi löytää hyviä treffikumppaneita. Mutta jos sinusta tuntuu siltä, että kaikki tapailemasi miehet ovat samanlaisia, ei se ole miesten syy.

Nainen ei voi kontrolloida kaikkea, mutta toiveitansa ja halujansa nainen voi kontrolloida. Kannattaa mahdollisesti muuttaa omia kriteerejään ja seuranhakurituaalejaan, jos koet olevasi kierteessä.

Lue myös: 8 Syytä, miksi sinkkuna oleminen voittaa keskinkertaisen parisuhteen

 

2. Onko sinulla mielivaltaisia sääntöjä?

Etkö mene ikinä sokkotreffeille? Tapailetko vain vähintään 190 cm pitkiä miehiä? Vaikka kukaan ei voikaan sanoa sinulle, mitä haluat, voivat nämä rajoitukset hidastaa menoasi.

Sen sijaan, että keskittyisit miehen tienesteihin tai ulkonäköön, kokeile panostaa tunteisiisi ja siihen, miten hän saa sinut tuntemaan.

 

3. Pelkäätkö menettäväsi vapautesi?

Jos olet oikeanlaisessa parisuhteessa, tuntuu sinusta siltä, ettet menetä mitään. Kun olet mukavassa suhteessa, jossa rakkaus on oikeaa, et joudu luopumaan mistään. Yhdistät yksinkertaisesti voimasi toisen, yhtä hienon ihmisen kanssa ja saat hänestä lisää voimaa.

 

4. Annatko entisten parisuhteidesi vaikuttaa tuleviin?

Ehkä sinulla on yksi, kaksi tai tusina epäonnistunutta parisuhdetta takanasi. Huolimatta aikaisemmista murheista, et saa antaa niiden tulla eteesi nykyhetkessä. Vanhojen poikaystävien aiheuttamat murheet ja uusien tuttavuuksien pois työntäminen niiden takia satuttaa vain yhtä ihmistä: sinua.

 

Lue myös: 4 tapaa sabotoida parisuhde itse sitä tajuamatta

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Pop Sugar
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Natalia Figueredo