Nämä asiat pelottavat miehiä naisissa kaikista eniten

13.5.2024

Pitävätkö miehet älykkäistä naisista? No, tiede on viimein vahvistanut sen, mitä olemme kaikki pitkään epäilleet: Miehet pitävät älykkäitä naisia pelottavina. Tiede on myös havainnut, että kun nainen tekee jotain paremmin kuin mies, hänen maskuliinisuuden tunteensa vähenevät.

Tutkimuksessa nimeltä ”(Psykologinen) Etäisyys saa sydämen lämpenemään” havaittiin, että vaikka miehet pitävät ajatuksesta seurustella älykkään naisen kanssa, niin he eivät ole aidosti kiinnostuneita, jos nainen on oikeasti älykäs. Ja kun nainen on parempi jossakin tehtävässä kuin he, he tuntevat olevansa vähemmän miehiä.

 

Mitä miehiltä kysyttiin

Tutkimuksen alustavassa kyselyssä 86 prosenttia miehistä sanoi, että he olisivat valmiita seurustelemaan jonkun älykkäämmän kanssa kuin he itse. Sarjassa kokeita, jotka testissä seurasivat, tutkijat testasivat näiden väitteiden pätevyyttä.

Ensimmäisessä kokeen versiossa 105 perustutkinto-opiskelijaa luki hypoteettisen skenaarion naisesta, joka menestyi paremmin kuin he testissä, ja sitten osallistujia pyydettiin arvioimaan, kuinka romanttisesti toivottava nainen vaikutti. Toisessa versiossa tutkijat antoivat 151 miehelle älykkyystestin ja kysyivät sitten, oliko he kiinnostuneita tapaamaan käytävällä olevan naisen, joka oli joko saanut heitä paremman tai huonomman tuloksen testissä.

Molemmat näistä tutkimuksista osoittivat, että kun miehet kuvittelivat hypoteettisen naisen, joka oli älykkäämpi kuin he, tai tunsivat naisen vain abstraktisti, he olivat kiinnostuneita tapaamaan tai mahdollisesti seurustelemaan hänen kanssaan. Nähtävästi älykäs nainen on hieno teoriassa mutta ei käytännössä.

 

Kontakti naisen kanssa

Kokeen seuraavissa kahdessa versiossa mies -osallistujat tulivat kontaktiin tutkimukseen liittyneen naisen kanssa, joka oli joko menestynyt paremmin tai huonommin älykkyystestissä kuin he.

Kun osallistujat tapasivat naisen, tekivät he testin istuen hänen vieressään ja kuulivat sitten molempien tulokset ääneen luettuna. Miespuolisia osallistujia pyydettiin tämän jälkeen siirtämään tuolinsa vastapäätä naista.

 

Ensivaikutelma

Osallistujille annettiin sitten kysely ensivaikutelmastaan — erityisesti siitä, kuinka viehättäviä ja haluttavia he toisiaan pitivät. Tutkijat olivat kiinnostuneita todellisesta fyysisestä etäisyydestä kahden tuolin välillä miehen vetovoiman todellisena mittarina naiseen. Ei yllättäen ne miehet, jotka olivat kumppaneina naisen kanssa, joka menestyi paremmin älykkyystestissä, tunsivat tarvetta pitää fyysistä etäisyyttä häneen siirtäessään tuolejaan.

He myös taipuivat arvioimaan naista vähemmän viehättäväksi ja seurusteltavaksi kuin miehet, jotka olivat vuorovaikutuksessa naisen kanssa, joka menestyi heitä huonommin.

 

Todellisuus

Tutkimuksen viimeiset kaksi versiota osoittivat, että miehet olivat vähemmän kiinnostuneita seurustelemaan ja vuorovaikutuksessa älykkäämmän naisen kanssa, kun hän oli kasvokkain heidän kanssaan. Kuitenkin viidennessä tutkimuksessa, kun hän oli psykologisesti etäällä (oletettavasti seuraavassa huoneessa), miehen halukkuudessa seurustella tai vuorovaikuttaa hänen kanssaan ei ollut eroa, oli hänen testituloksensa verrattuna miehiin.

 

Suurempi vetovoima

Itse asiassa ne miehet, jotka eivät koskaan nähneet naista, osoittivat pientä taipumusta haluta vuorovaikuttaa naisen kanssa, joka oletetusti oli älykkäämpi. Tulokset tiivistettiin näin: ”Kuusi tutkimusta paljasti, että arvioidessaan psykologisesti etäisiä kohteita miehet osoittivat suurempaa vetovoimaa naisia ​​kohtaan, jotka näyttivät enemmän (vs. vähemmän) älykkäiltä kuin he itse.

 

Lopputulos ja johtopäätös

Toisin sanoen, kun kohteet olivat psykologisesti lähellä, miehet osoittivat vähemmän vetovoimaa naisia ​​kohtaan, jotka olivat älykkäämpiä. Joten, pitävätkö miehet älykkäistä naisista? Tieteellisesti katsoen, ei, ja se on melko surullista.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Yourtango.com
Lähde: Unsplash.com