Naisen kotityötaakan keventäminen voi johtaa aktiivisempaan seksielämään

10.11.2017

Kaikkien pariskuntien seksielämä hidastuu jossain välissä. Joskus kyse on lyhyestä vaiheesta, mutta joskus muutos kestää pidempään. Seksi jää helposti syrjään, kun kahdeksan tunnin työpäivät ja lastenhoito painavat päälle.

Tuoreen tutkimuksen mukaan seksittömät jaksot venähtävät 32 prosentilla äideistä vuosien mittaisiksi. Tulos hämmensi monia, mutta syy on lapsissa. Tai lähinnä siinä, kuka lapsista huolehtii.

Miehet käyttävät 7 prosenttia työajan jälkeisestä ajastaan lasten kanssa, kun taas naisilla vastaava lukema on 14 prosenttia. Tasapainottelu töiden, kotitöiden ja lastenhoidon välillä nostaa stressitasoja ja laskee haluja. Näin meno hiljenee helposti makuuhuoneessa.

On kuitenkin turha heittää syytöksiä äitien niskaan. On vaikeaa löytää energiaa seksille, kun käytät suurimman osan valveillaoloajastasi töiden tekemiseen. Valitettavasti avun pyytäminen isältä ei ole aina paras vaihtoehto.

Vuonna 2011 julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että miesten testosteronitasot laskee 34 prosenttia lasten astuessa kuvaan. Testosteronit laskevat vielä ylimääräiset 20 prosenttia, jos mies kuluttaa yli kolme tuntia putkeen lasten kanssa. Luonnollisesti miehet, jotka kärsivät matalasta testosteronitasosta, harrastavat vähemmän seksiä vaimojensa kanssa.

Miten pariskunnat voisivat sitten harrastaa seksiä lasten saamisen jälkeenkin? Alkajaisiksi miehet voisivat ottaa hieman enemmän roolia kotitöissä, sillä monien tutkimuksien mukaan miehet eivät osallistu riittävästi kotitöiden tekemiseen.

Joten jos miehesi on rojahtamassa sohvalle pitkän päivän jälkeen, kannattaa ehkä kuitenkin pyytää häntä viemään roskat tai valmistamaan päivällistä. Näin meininki makuuhuoneessa saattaa roihahtaa liekkeihin.

 

Lue myös: 5 seksiäkin seksikkäämpää asiaa

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Popsugar.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay