Näin sisustat makuuhuoneen, jossa nukut paremmin (6 tärkeää asiaa):

3.6.2016

Makuuhuoneen pitäisi olla rentouttava tila, jossa nukahtaa helposti iltaisin ja uni jatkuu aamuun asti. Jos ei näin ole, kannattaa kiinnittää huomiota makuuhuoneen sisustukseen, jonka feng shui vaikuttaa oleellisesti mielen rentoutumiseen, nukahtamiseen ja unen kestoon.

Näihin kannattaa satsata:

Sänky

Sängyn ei tarvitse olla markkinoiden kallein, vaan juuri sinulle sopiva. Jos liikehdit unissasi ja törmäilet helposti laitoihin, hanki suuri sänky, vaikka pienen huoneen seiniin asti. Meillä oli edellisessä kodissamme autotallista remontoitu makuuhuone, johon teimme koko huoneen kokoisen sängyn. Totuttuamme väljyyteen, emme halunneet luopua siitä, vaan sama sänky siirrettiin nykyiseen, tilavampaan makuuhuoneeseen.

Makuuhuone_3

Pimennysverhot

Elämme taas aikaa, jolloin valoisaa on iltamyöhään ja aurinko alkaa sarastaa taas heti pain tunnin päästä aamuyöllä. Hanki ikkunoihin pimmennysverhot. Pidä sängyn vieressä lukulamppuja, jolloin voit pimeänä kautena pimentää huonetta asteittain lukemalla miellyttävässä iltavalossa.

Huoneen sävyt

Käytä neutraaleja sävyjä. Esim. punainen on aktivoiva väri, eikä rentouta mieltämme. Rakenna makuuhuoneeseen värimaailma ja tunnelma, joka rentouttaa sinut parhaiten, mieluiten luonnollisia sävyjä ja materiaaleja. Pidä makuuhuone siistinä. Älä päästä kasoja kertymään, vaan raivaa vaatevuoret ja lehtipinot paikoilleen.

Makuuhuone_2

Tekstiilit

Pehmeät tekstiilit ovat miellyttäviä ja pehmentävät äänimaailmaa ja tunnelmaa. Käytä pehmeitä, miellyttäviä petivaatteita ja ylimääräisiäkin tyynyä. Matot ja taljat lattialla pehmentävät tunnelmaa ja askelia.

Lämpötila ja ilman laatu

Testaa itsellesi sopivin lämpötila. Tutkitusti paras lämpötila unelle on viileä. Varsinkin nyt kesällä pidän itse makuuhuoneen ikkunat auki koko päivän, jolloin huone on nukkumaan mennessä hyvin tuulettunut ja ilma raitis.

Digitaaliset laitteet

Ruutuaika on kasvanut häkellyttävästi ja tietokonetta, tv:tä tai puhelinta tuijotellessa tulee helposti varastaneeksi ihan liikaa aikaa unelta. Näytöt kannattaa sulkea ajoissa ja mieluiten katsella tv:tä muualla kuin makuuhuoneessa.

Katso lisää uutisia aiheesta lifestyle & vapaa-aika!

Kuvat: Kirsi Astrén

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.