Näin löydät seuraa netistä koronarajoitusten aikana

15.2.2021

Tätä helmikuussa 2021 kirjoittaessa erilaisia koronarajoituksia on kestänyt jo lähes vuoden. Moni sinkku on hätää kärsimässä, kun baarit ja muut sosiaaliset paikat ovat suljettuna tai vähintäänkin rajoitetusti avoinna.

Tämän artikkelin tarkoitus on antaa vinkkejä siihen, miten löytää seuraa netistä treffisovellusten ja deittisivujen avulla.

Nettideittailu on yleistynyt, mutta monelle aihe on edelleen tabu. Aloittaminen jännittää, eikä syyttä: onhan netissä seuran hakeminen ihan oma maailmansa.

Pitemmittä puheitta, lähdetäänpä liikkeelle!

 

Pohdi etukäteen minkälaista suhdetta etsit

Ennen kuin alat etsimään seuraa netistä, sinun tulee olla tietoinen omista tavoitteistasi.

Minkälaista suhdetta etsit? Oletko liikkeellä tositarkoituksella? Oletko valmis tosirakkaudelle heti sen tultua vastaan vai haluatko kokeille rennompaa treffailua?

Muun muassa yllä olevilla kysymyksillä voit hahmotella omia motiivejasi netissä deittailuun. Tätä vaihetta ei kannata ohittaa, sillä ilman selkeää tavoitetta nettideittailusta puuttuu suunta. Ilman suuntaa päädyt väärille treffisivuille ja petyt nopeasti tarjontaan.

Kun tavoitteet ovat selkeät, voit alkaa etsimään sopivaa palvelua seuran hakemiseen..

 

Valitse sopiva seuranhakupalvelu

Kun olet päättänyt, minkälaista suhdetta haluat etsiä, on aika valita sopiva treffisovellus tai deittisivusto. Suomessa näitä onkin todella moneen lähtöön.

Löydät vaihtoehtoja aina kevytkenkäisten yhden yön suhteiden etsimiseen tarkoitetuista sovelluksista yli 50-vuotiaille suunnattuihin todellisen rakkauden etsintään painottuviin sivustoihin.

Mikään ei estä kokeilemasta useita palveluita, mutta ajan säästämiseksi kannattaa lueskella hieman oppaita tai muiden kokemuksia ennen lopullisen valinnan tekoa.

Netissä toimivia deittisivuja voi vertailla deittisivut.com-sivustolla, josta löytyy arvostelut myös deittailusovelluksista. Sivuston suositusten perusteella rentoon deittailuun sopii parhaiten tunnetut sovellukset, kuten Tinder tai Bumble.

Vakavampaa parisuhdetta etsivän kannattaa ottaa tarkasteluun esimerkiksi Eliittikumppani. Sivusto on maksullinen, joka voi olla joillekin ikävä uutinen.  Kannattaa kuitenkin muistaa, että seuranhakupalvelusta maksaminen on sen merkki, että siellä ollaan tosissaan liikkeellä. Maksullisilla palstoilla voit siis kohdata hyvin motivoituneita kumppaniehdokkaita verrattuna ilmaisiin sovelluksiin.

 

Laita treffi-ilmoitus kuntoon

Hyvä treffi-ilmoitus on ehdottoman tärkeää netin parisuhdemarkkinoilla onnistumisen kannalta.

Ilmoituksen teko voi tuntua helpolta: sen kuvan laitetaan pari kuvaa ja kerrotaan ketä ollaan ja mitä halutaan. Ihan näin yksinkertaista se ei kuitenkaan ole.

Jotta voit todella houkutella luoksesi potentiaalisimmat kumppanit, sinun tulee oikeasti panostaa esittelyysi. Muista, että profiilisi katsoja ei tiedä sinusta mitään. Se, että olet omasta mielestäsi “hyvä tyyppi”, ei riitä. Jos antamasi tiedot eivät sitä viestitä, sinut swaipataan vasemmalle.

Esimerkiksi tässä Anna.fi:n artikkelissa on hyviä ohjeita deitti-ilmoituksen laatimiseen.

Kokosimme tähän muistilistan treffi-ilmoituksen laatijalle:

  • Panosta laadukkaisiin kuviin, joka kuvaa todellista sinua (älä photoshoppaa)
  • Kerro esittelyssä itsestäsi rehellisesti ja liikaa kehuskelematta
  • Panosta kuvailemaan sinulle tärkeitä asioita, jotka heijastelevat arvojasi
  • Kerro mitä arvostat tulevassa kumppanissasi, älä sitä mitä vaadit kumppaniltasi
  • Älä paljasta arkaluontoista tietoa julkisessa profiilissasi (pidä osoitteesi ja lastesi nimet siis pois netistä)

Opettele nettideittailun termit

Jos haluat kehittyä deittailijana ja löytää laadukasta seuraa netistä, sinun täytyy tuntea tärkeimmät deittailuaiheiset termit.

Tässäpä suomennettuna niistä tärkeimmät:

  • Swaippailu = kun pyyhkäiset Tinder profiilin joko oikealle tai vasemmalle, sen mukaan pidätkö näkemästäsi
  • Benching: Penkittäminen eli sen verran pidetään yhteyttä, että kiinnostus pysyy yllä, mutta ei tehdä konkreettista liikettä tapaamisen järjestämiseen
  • Ghostaaminen = kylmästi vastaamatta jättäminen. Keskustelun lopetus kuin seinään ilman selityksiä
  • Haunting: toisinaan ghostaaja saattaa esimerkiksi tykätä ghostaamansa kumppaniehdokkaan Facebook-päivityksistä
  • Bootycall = Usein illalla myöhään tullut viesti, jolla yritetään saada sänkykumppania

Katso loputkin termit tästä mainiosta Iltalehden artikkelista.

 

Valmistaudu itsetunnon koettelemuksiin muiden kokemuksia lukemalla

Nettideittailussa itsetunto voi olla koetuksella, koska uusien kumppaniehdokkaiden kohtaamistahti on niin nopea. Pakkeja ja ghostaamisia voi tulla päivittäin.

Helpoin tapa ehkäistä tästä aiheutuvaa pahaa mieltä kun jutella muiden deittisovellusten käyttäjien kanssa tai lukea heidän kokemuksiaan.

Monet suosittelevat nettideittailun vasta-alkajille Sanna Kiiskin kirjaa nimeltä Tinder-päiväkirja. Kolmen lapsen äidin kokemukset netin sinkkumarkkinoilta voivat olla hyvä samaistumispinta kelle tahansa, mutta etenkin yli parikymppisille naisilla.

Kirjan voi kuunnella äänikirjana ilmaiseksi vaikka eKirjastossa tästä, tai sitten harkita ilmaisia kokeilujaksoja maksullisiin äänikirjapalveluihin.

Ainakin Fiksukuluttaja-sivustolta löytyy tällä hetkellä nextory koodi sekä myös storytel koodi, joilla saa tuplasti enemmän ilmaista kuunteluaikaa kuin normaalisti. Ilman koodejakin saa kuitenkin ainakin pari viikkoa maksutonta kokeiluaikaa.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Pixabay.com