Mitä oikeasti tapahtuu, kun intiimi kanssakäyminen loppuu?

14.9.2021

Voi olla monta syytä siihen miksi intiimiin kanssakäymiseen liittyvä elämäsi on kärsinyt. Ehkä olet juuri eronnut. Ehkä sinä tai kumppanisi on sairastunut tai ehkä kyseessä on vain elämä, lapset, työ tai matkustelu. Muutama päivä vaihtuu nopeasti viikoiksi, viikot kuukausiksi ja yhtäkkiä huomaatkin, ettet enää edes kaipaa intiimiä kanssakäymistä samalla tavalla kuin aikaisemmin. Ilman oleminen onkin yllättäen normaalitila.

Älä huolestu – et ole yksin. Vaikka ilman intiimiä kanssakäymistä oleminen saattaakin päällimmäisenä yksinkertaisesti ärsyttää, niin kehosi reagoi monella muullakin tavalla uuteen tilanteeseen. Ja jotkut näistä kehon reaktioista voivat olla aika rajujakin.

Seuraavan kerran kun kumppanisi kertoo hänen tulevan hulluksi ilman intiimiä kanssakäymistä , niin he eivät välttämättä valehtele. Tässä 8 mahdollista vaikutusta, jota ilman seksiä olemisella voi olla.

1. Sairastut useammin

Lääkäri Cory B. Honickman kertoo, että immuunijärjestelmämme heikkenee, kun emme enää harrasta intiimiä kanssakäymistä. Sen harrastaminen on siis oivallinen keino välttää flunssaa. Win-win tilanne kaikin puolin.

2. Stressitasosi nousevat

Ahdistut herkemmin, kun kehosi ei tuota niin paljon mielihyvähormoneja, Honickman kertoo. Petipuuhien puute voi olla stressaavaa. Tutkimuksetkin osoittavat, että kun elät puutteessa, niin sinulla on vaikeampaa käsitellä stressaavia tilanteita.

3. Unesi muuttuvat

Positiivinen seikka tässä voi joillekin olla se, että saatat alkaa näkemään hekumallisia unia tai jopa laukeamaan nukkuessasi. Oikeaa aktia ei tämä ikinä korvaa, mutta on se sentään jotain.

4. Haluat vähemmän petipuuhia

Jos et ole vähään aikaan saanut, niin alat myös haluamaan intiimiä kanssakäymistä vähemmän ja vähemmän, ajan kuluessa, Honickman kertoo. Libidosi voi olla hiukan pois raiteiltaan normaaliin verrattuna. Ja se onkin normaalia, jos tunnet olosi epänormaaliksi tällä tavoin.

5. Kasvat erilleen partneristasi

Jos elät parisuhteessa, niin saatat alkaa tuntemaan yhteyden kumppanisi välillä olevan epävarmemmalla pohjalla. Ja toisaalta muut ihmiset saattavat alkaa kiinnostumaan sinusta. Ota tämä merkkinä siitä miten tärkeää terve intiimiin kanssakäymiseen liittyvä elämä on.

6. Itsetuntosi voi kärsiä

Saatat tuntea olosi surullisemmaksi ja vähemmän viehättäväksi kuin normaalisti. Siemenneste saattaa sisältää masennusta ehkäiseviä ominaisuuksia – ja ei, tämä ei ole mikään miesten keksimä juttu, että naiset suorittaisivat enemmän oraalisia palveluksia heille. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että kondomin käyttö tulisi unohtaa, kun taas aloitat petipuuhien harrastamisen.

7. Naisella vaginan seinämät heikkenevät

Petipuuhien harrastaminen voi olla varsinaista treeniä alakerrallesi. Vaikket siis “saisikaan” säännöllisesti, niin muista kuitenkin tehdä harjoituksesi päivittäin.

8. Riski sairastua sukupuolitauteihin vähenee

Jotain hyvääkin siis. Riskit alenee, koska et yleensäkään harrasta enää intiimiä kanssakäymistä niin paljon kuin ennen.

Katso lisää uutisia aiheesta intiimi kanssakäyminen & romantiikka!

Lähde: self.com
Kuva: Unsplash / Cristopher Campbell