Meditoit ja syöt terveellisesti, silti olo on huono – mistä tämä johtuu ja mitä voit tehdä?

4.3.2021

Oletko meditoinut vuoden ja silti tuntuu paskalta?

Syöt terveellisesti, mutta arki on kaaosta?

Et oikein tiedä, mikä mättää?

 

Näin voi olla, kun arjesta puuttuu selkeys ja tasapaino. Monta palikkaa voi olla kohdillaan, mutta jos jokin sinun hyvinvointisi kannalta merkittävä asia on pielessä, on se vähän sama kuin jalka olisi poikki. Siksi hyvinvoinnista ja elämäntavasta jauhaminen ja sen pohtiminen ei ole turhaa jargonia. Hyvinvointi ei ole nimittäin pelkkää sairauden poissaoloa tai pelkästään terveellisesti syömistä tai kuntoilua. Nämä ovat tietenkin ehdottoman tärkeitä asioita hyvinvointisi kannalta, mutta ne eivät riitä, jos elämä muuten on kaaosta.

 

Mikä on tärkeää?

On tärkeää, että välillä pysähdyt kysymään omaa vointiasi ja siihen vaikuttavia asioita. Se on itsestä huolehtimista ja välittämistä ja heijastuu myös suhteissa muihin ihmisiin. On myös merkityksellistä tiedostaa, jos asiat ovat hyvin.

Tunnistamalla tuon hyvän olon ja olemalla kiitollinen niistä asioista, jotka siihen vaikuttavat, kasvatat omaa onnellisuuttasi ja hyvinvointiasi. Joskus on kuitenkin tarpeellista pysähtyä pohtimaan, kuinka voisi suunnata kohti parempaa oloa. Hyvä olo ja mielekäs elämä koostuvat enimmäkseen pienistä ja arkisista asioista.

 

Minkälaista sinun arkesi tulisi olla, jotta voisit hyvin?

Siitä, se hyvinvoinnin rakentaminen lähtee. Mieti, miten arki sujuu. Omaan hyvinvointiin voi vaikuttaa hyvin yksinkertaisilla, päivittäisillä asioilla. Hyvinvointi on hyvin pitkälti arjen tasapainoa. Silloin kun arki sujuu ilman suuria murheita, on ihmisellä hyvä olla. Arki rytmittää elämää ja vaikuttaa mielen hyvinvointiin.

Mitkä ovat sinun arjen sujuvuuden ja hyvinvoinnin kannalta oleellisia asioita? Mitä asioita pitäisi muuttaa, jotta arki sujuisi sinulle hyvällä tavalla? Liittyykö muutostarve asioiden hoitamiseen, säännönmukaisuuteen ja päivärytmiin, kotitöihin, lepoon ja rentoutumiseen, vai mielen ja ruumiin kuntoon?

Kun saat kiinni siitä, mitkä ovat sinun hyvinvointisi palikat, voit miettiä, mitä asioita tai mitä asioita lähteä muuttamaan ja miten. Aloita yhdestä asiasta ja tee pieniä tekoja joka päivä. Kaikki lähtee liikkeelle sinun halustasi muutokseen.

Näitä erilaisia hyvinvoinnin palikoita ja sitä, miten niihin voisi vaikuttaa, tulen jatkossa pohtimaan ja pähkäilemään näissä kirjoituksissani. Kiva kun luit tähän asti ja tervetuloa mun kanssa ihmettelemään!

 

Haluatko saada lisää terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä vinkkejä?

Osallistu keskusteluun Facebookissa, Terve ja onnellinen elämä ryhmässä.

 

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Pixabay.com

Kirjoittaja:

Mä rrrrrakastan ihmisten rakentamista!!! Sitä, että saan yksilön loistamaan ja löytämään täyden potentiaalinsa! Intohimoni on myös auttaa ihmisiä voimaan paremmin. Koulutukseltani olen Terveystieteiden maisteri. Ihan mielettömiä kiksejä saan hyvästä ruuasta ja hyvästä viinistä!