Lainojen vertaileminen kannattaa aina

25.11.2021

Oletko ostamassa omaa autoa tai parempaa tietokonetta? Ehkä tarvitset uusia työvaatteita, tai haluat yhdistää lainasi? Mitä tarkoitusta varten sitten oletkaan hakemassa lainaa, ei kannata hakea sitä vain yhdestä paikasta. Jos tartut ensimmäiseen vastaan tulevaan tarjoukseen ottamatta selvää muista tarjolla olevista vaihtoehdoista, voit päätyä maksamaan paljon suurempia summia kuin oikeasti olisi tarpeen.

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa aina riippumatta siitä, minkä kokoista lainaa olet hakemassa. Esimerkiksi uuden puhelimen voi saada ostettua helposti jo pienellä 500 euron lainalla. Pienetkin lainasummat on kuitenkin syytä kilpailuttaa, koska korkea korko tarkoittaa tietysti enemmän maksettavaa sinulle. Vertailemalla löydät mahdollisimman edullisen lainan ja voit säästää pitkässä juoksussa paljon rahaa.

Lainojen vertaileminen on aina järkevää. Erityisen kannattavaa se on silloin, kun rahatilanne on tiukka, kuten opiskelijoilla usein on. Ei ole järkeä maksaa suurta korkoa, jos tarjolla on muitakin vaihtoehtoja. Lainojen kilpailuttaminen on nykyään todella helppoa ja nopeaa lainavertailupalveluiden ansiosta.

Lainavertailupalvelu Nordic Bank välittää hakemuksesi 27 eri pankkiin ja rahoituslaitokseen. Me autamme sinua saamaan kattavan kuvan Suomen lainamarkkinoista ja löytämään edullisia lainoja. Yhdellä ilmaisella ja helpolla hakemuksella voit saada jopa lähes 30 tarjousta.

 

Voit säästää paljon rahaa, kun yhdistät lainasi

Nykyään kaupat tarjoavat innokkaasti osamaksusopimuksia. Osamaksu on houkutteleva vaihtoehto juuri siksi, että sillä tavalla voi hankkia tavaroita, joita haluaa tai tarvitsee, mutta joita ei pysty maksamaan kerralla. Koska melkein mitä tahansa saa hankittua osamaksulla, voi helposti käydä niin, että yhtäkkiä maksettavana onkin useita osamaksuja samanaikaisesti. Tällaisessa tilanteessa rahaa kuluu todennäköisesti melko paljon lainojen korkoihin ja tilinhoitopalkkioihin. Lisäksi maksettavana voi tietysti olla myös esimerkiksi luottokorttivelkaa tai kulutusluottoja.

Jos sinulla on monta pientä lainaa, lainojen yhdistäminen voi olla kannattavaa. Yleensä yksi isompi laina tulee halvemmaksi kuin monta pientä. Laske siis, minkä verran lainaa sinulla on vielä maksamatta ja kirjoita tuo summa lainahakemukseen. Jos saat lainan, voit maksaa rahoilla kaikki olemassa olevat pienemmät velat pois. Tällä tavalla sinulle jää vain yksi lyhennettävä laina, eli todennäköisesti säästät pitkän pennin, kun maksat vain yhden lainan korkoa ja muita kuluja.

Ennen hakemuksen lähettämistä, voit vielä kokeilla Nordic Bankin nettisivuilla olevalla lainalaskurilla, minkälainen lainasumma ja laina-aika sopisivat sinulle parhaiten. Laskurista näet heti arvion kuukausierästä ja todellisesta vuosikorosta. Todellinen vuosikorko on yksilöllinen, eli se määräytyy lopullisesti asiakkaan tietojen perusteella.

 

Kuinka paljon lainaa voin saada?

Nordic Bankin kautta voit saada lainaa 500–70 000 euroa. Pystyt siis toteuttamaan avullamme niin pieniä kuin isojakin haaveita. Vakuudetonta lainaa varten ei tarvita takaajia tai vakuuksia. Sinulla täytyy olla vain puhtaat luottotiedot sekä vakaat palkkatulot. Lainaa on mahdollista hakea myös yhdessä toisen henkilön kanssa. Se onkin järkevää, sillä yhdessä voitte saada pienempikorkoisen lainan.

Lainarahat voi käyttää mihin tahansa tarkoitukseen. Usein niitä käytetään päivittäisen elämän kuluihin, esimerkiksi laskujen maksamiseen, ruoan tai uusien kodinkoneiden ostamiseen. Isoimpia summia käytetään esimerkiksi auton ostamiseen tai remontin tekemiseen. Samaan hakemukseen voi yhdistää useita eri hankintoja. Jos esimerkiksi haluat maksaa olemassa olevia kulutusluottoja pois, ostaa uuden tietokoneen ja korjata autoasi, voit sisällyttää nuo kaikki samaan lainahakemukseen.

Vakuudettomien lainojen etu on se, että rahat saa tilille todella nopeasti. Parhaassa tapauksessa ne voidaan maksaa jo samana päivänä hakemuksen tekemisestä, mutta kuitenkin viimeistään yhden työpäivän kuluessa. Sinun ei tarvitse kärvistellä pitkään ilman pyykinpesukonetta tai puhelinta, vaan pääset pian ostamaan uutta hajonneiden laitteiden tilalle.

 

 

Myös pienet pikalainat kannattaa kilpailuttaa

Jos tarvitset pienen lainan nopeasti, voi pikalaina olla hyvä vaihtoehto. Pikalainan voi saada tilille jo alle tunnissa. Pikavippi on yleensä 500–5000 euron kokoinen ja sen takaisinmaksuaika on tavallisesti 1–10 kuukautta. Yleensä laina on mahdollista maksaa pois nopeamminkin, mikä onkin suositeltavaa, koska sillä tavalla säästät korkokuluissa.

Pikavipin saa tilille nopeasti, minkä vuoksi sitä käytetään paikkaamaan äkillistä rahantarvetta. Mitä tahansa voi sattua, eikä säästöön välttämättä ole kertynyt riittävästi rahaa kaikkien kulujen kattamiseen. Vaikka tarvitsetkin ylimääräistä rahaa mahdollisimman pian, kannattaa silti käyttää hetki aikaa lainojen vertailemiseen. Myös pienessä lainassa suuri korko tarkoittaa paljon enemmän maksettavaa. Lainavertailupalvelussa lainojen kilpailuttaminen käy helposti ja nopeasti.

 

Kilpailuta 27 pankkia ja luotonmyöntäjää yhdellä hakemuksella

Hakemuksen lähettäminen erikseen jokaiseen pankkiin olisi hankalaa ja veisi paljon aikaa. Lainavertailupalvelu Nordic Bankissa voit yhdellä ilmaisella hakemuksella kilpailuttaa 27 pankkia ja luotonmyöntäjää. Hakemuksen tekeminen ei sido eikä velvoita sinua mihinkään. Kaikki tarjoukset lähetetään sähköpostiisi. Voit vertailla saamiasi tarjouksia rauhassa, ja jos päätät hyväksyä niistä jonkun, saat rahat tilillesi yhden työpäivän kuluessa.

Nopean lainanhakuprosessin ansiosta vakuudettomia lainoja käytetään usein tilanteissa, joissa ilmenee äkillinen rahantarve. Sinun ei tarvitse odottaa päiväkausia, että pääset ostamaan uutta puhelinta hajonneen tilalle tai korjauttamaan rikki mennyttä autoasi. Voit saada vakuudettoman lainan tilillesi parhaassa tapauksessa jo samana päivänä.

Lainojen takaisinmaksuaika on 1–15 vuotta. Jos kyseessä on pieni pikalaina, laina-aika voi olla paljon lyhyempikin. Usein pikalaina otetaan pariksi kuukaudeksi tai vuodeksi, mutta toki takaisinmaksuaika on mahdollista sopia pidemmäksikin. Yleensä lainat on mahdollista maksaa pois myös sovittua nopeammin ilman lisäkuluja.

Oletpa sitten ostamassa uutta elektroniikkaa, tekemässä pintaremonttia kotiisi tai hakemassa yhdistelylainaa, kannattaa lainoja vertailla ensin. Pienessäkin lainassa iso korko tarkoittaa paljon enemmän maksettavaa sinulle, eikä tietenkään ole järkeä maksaa kalliista lainasta, jos muitakin vaihtoehtoja olisi. Vertaileminen on erittäin helppoa ja nopeaa lainavertailupalvelu Nordic Bankissa.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia